Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Vinnerlaget: Petter Thomesen (42),  Stian Thomesen (28) og Tilde Sandnes Thomesen (10). Til høyre: Mentor Adam Bjerck. Foto: Øystein Grutle Haara

Her er den nye Godfisk-familien

Med en fristende fisk- og skalldyrsuppe overbeviste Team Sandnes Thomesen juryen i finalen og stakk av med seieren i konkurransen «Godfisk-familien» på Bergen Matfestival.
Det var ville jubelscener på Festplassen lørdag ettermiddag da familien fra Bergen ble kåret som vinner i den prestisjefulle konkurransen. Den sikret de seg i hard kamp mot Team Stura fra Askøy og Team Godfrey fra Bergen.

KJEMPER OM TITTELEN: Håkon Solbakk (til venstre), Aleksander Løkkeberg Vartdal, Håvard Werkland, Runa Ailin Kvendseth og Aron Espeland.Foto: Tom Haga, Norges sjømatråd

Sjømaten får skinne under Årets kokk 2023

Når kandidatene i september skal kjempe om tittelen «Årets kokk» og «Årets unge kokk», er det sjømat fra hele landet på menyen.
Sterling-kveite, taskekrabbe fra Hitra, råreker fra Lyngen, kråkebolle, flatøsters eller blåskjell og tangartene söl eller sukkertare står alle på råvarelisten når de to prestisjetunge konkurransene avholdes i Stavanger 18. september.
Sjømat fra nord og sør
-

Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Sjømatnæringen med felles plastseminar og ryddeaksjon

I fjor samlet 2 000 frivillige over 20 tonn marint avfall under «Rein Hardangerfjord». Når verdens største opprydningsaksjon starter 14. september, inviterer en samlet norsk sjømatnæring til plastseminar og felles ryddedugnad.
«Me berre gjer det» lød oppfordringen fra Erlend Haugarvoll og Lingalaks i samtale med Kenneth Bruvik i Framtidshavet da sistnevnte kom med ideen om at man skulle rydde h

Matprofil og ernæringsrådgiver Emilie Voe Nereng

Slik blir høsten på godfisk.no


Høsten er i anmarsj, og det betyr at det er tid for spennende markedsaktiviteter for Godfisk.


Denne sesongen er fylt med en rekke tiltak som vil få nordmenn til å omfavne sjømatens herlige smaker. La oss ta en titt på de viktigste aktivitetene som vil prege høsten. I tillegg til den store reklamekampanje med godfisk.no og nybakt verdensmester Karsten Warholm, skal Godfisk gjøre fø

Karsten Warholm

Premiere på ny reklamekampanje fra Godfisk.no med nybakt verdensmester Karsten Warholm

Godfisk.no og Karsten Warholm fortsetter det gode samarbeidet med fire splitter nye filmer.
Filmene, som nå fokuserer mer på selve maten, er nøye testet og er klare for å sendes ut for fullt.
- I filmene er vi tett på fristende, raske oppskrifter, som viser hvor lett det er å lage fisk. Selv Karsten, som er ekstremt opptatt i sin hverdag, rekker å hive sammen noen raske, gode fiskeretter på

Norsk laks har en høy stjerne i Spania. Derfor er det viktig med tydelig opphavsmerking slik som i denne spanske fiskedisken. Foto: Norges sjømatråd

Hva forbinder laksespisende søreuropeere med norsk laks?

God smak og god kvalitet er det søreuropeere i størst grad forbinder med laks fra Norge. I tillegg er det mange som assosierer laksen med ferskhet og mat som er bra for helsen, viser en ny undersøkelse.

Foto: Trude Bessesen, Norges sjømatråd

Sjømatrådet etablerer utekontor i Midtøsten

Sjømatrådet har nå startet jobben med å etablere et eget utekontor i Midtøsten.
- Det har vært en kraftig vekst i sjømateksporten til Midtøsten i lang tid, så Sjømatrådet ser et stort potensial for å utvikle dette markedet videre, sier Ørjan Kjærvik Olsen i Norges sjømatråd.
Han leder satsingen på nye markeder og jobber blant annet med Midtøsten.
Har vært ledet fra hovedkontoret
- Dett

Trym Eidem Gundersen i samtale med moderator Carina Olset Hovda. Foto: Anne Marie Sjøholt, Norges sjømatråd

Nå vil «alle» spise mer sjømat

I en undersøkelse oppgir 7 av 10 nordmenn at de ønsker å spise mer sjømat enn de gjør i dag. Likevel faller sjømatkonsumet. Det var utgangspunktet for en debatt under Arendalsuka i forrige uke.
Nordmenns inntak av fisk og skalldyr fortsetter å dale. I 2015 spiste vi i snitt rundt 22 kilo sjømat per person her i landet. I fjor var tallet 18,96 kilo. Det er en nedgang på nærmere 15 prosent, viser

Foto: Norges sjømatråd

Sjømatrådet søker snøkrabbekandidater til markedsgruppen for skalldyr

Markedsgruppene er en del av den formelle styringsstrukturen i Sjømatrådet, som ellers består av Sjømatrådets styre og Sjømatrådets generalforsamling.
Sjømatrådet har fem markedsgrupper:
Laks og ørret Hvitfisk Konvensjonell Pelagisk Skalldyr
Markedsgruppen rolle er å bidra til at arts-/bransjestrategier og prioriteringer i markedsarbeidet utformes i tråd med næringens behov og Sj

Ole Sirnes

Ole Sirnes (24) bruker TikTok til å lære unge å lage fisk


Da Ole Sirnes (24) som tenåring fikk servert en panert rødspette på en dansk strandrestaurant, fikk han smaken på fisk. I dag er han utdannet kokk og er blitt et fenomen på TikTok. Dette mener han er nøkkelen til å nå de unge.
Ved hjelp av fengende filmer og enkle oppskrifter har Sirnes, som på TikTok opererer under navnet Ketilko, blitt en stor inspirasjonskilde for sine unge og matglade f

Slik kan det se ut når norsk sjømat fremheves i utlandet. Her fra en fiskedisk i Italia

Norsk sjømat på kjendistoppen i mange land

8 av 10 kjenner til norsk laks. Også kjennskapen til andre typer fisk og skalldyr fra Norge er stor, viser en ny internasjonal undesøkelse fra Sjømatrådet.
Undersøkelsen er gjort i 15 av Norges viktigste sjømatmarkeder, og ble gjennomført tre ganger i løpet av fjoråret. Over 32 000 mennesker i flere verdensdeler har deltatt.
I 11 av de 15 landene er det laks fra Norge som er den mest kjente

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.