Gå videre til innhold
Foto: Trude Bessesen, Norges sjømatråd
Foto: Trude Bessesen, Norges sjømatråd

Nyhet -

Sjømatrådet etablerer utekontor i Midtøsten

Sjømatrådet har nå startet jobben med å etablere et eget utekontor i Midtøsten.

- Det har vært en kraftig vekst i sjømateksporten til Midtøsten i lang tid, så Sjømatrådet ser et stort potensial for å utvikle dette markedet videre, sier Ørjan Kjærvik Olsen i Norges sjømatråd.

Han leder satsingen på nye markeder og jobber blant annet med Midtøsten.

Har vært ledet fra hovedkontoret

- Dette er en region hvor lokal tilstedeværelse og relasjonsbygging blir sett på som svært viktig av både lokale myndigheter og næring, noe som har vært en del av vurderingen av en kontoretablering, forklarer Olsen.

De siste seks årene har all aktivitet i regionen vært ledet fra hovedkontoret i Tromsø, men nå har Sjømatrådet bestemt seg for å åpne sitt 14. utekontor, og det skal lokaliseres i Midtøsten.

Stillingen lyses ut i september

- Den nye sjømatutsendingen vil jobbe mot flere land i regionen, men med et spesielt fokus på Israel, Emiratene og Saudi-Arabia, sier OIsen.

Innovasjon Norge har i dag et kontor i Dubai sammen med det norske konsulatet. Det er derfor naturlig å vurdere dette som en lokalisering, men en endelig beslutning er ennå ikke tatt.

Sjømatrådet satser på å lyse ut stillingen i løpet av september.

Emner

Kategorier

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.