Gå videre til innhold
Vinnerlaget: Petter Thomesen (42),  Stian Thomesen (28) og Tilde Sandnes Thomesen (10). Til høyre: Mentor Adam Bjerck. Foto: Øystein Grutle Haara
Vinnerlaget: Petter Thomesen (42), Stian Thomesen (28) og Tilde Sandnes Thomesen (10). Til høyre: Mentor Adam Bjerck. Foto: Øystein Grutle Haara

Nyhet -

Her er den nye Godfisk-familien

Med en fristende fisk- og skalldyrsuppe overbeviste Team Sandnes Thomesen juryen i finalen og stakk av med seieren i konkurransen «Godfisk-familien» på Bergen Matfestival.

Det var ville jubelscener på Festplassen lørdag ettermiddag da familien fra Bergen ble kåret som vinner i den prestisjefulle konkurransen. Den sikret de seg i hard kamp mot Team Stura fra Askøy og Team Godfrey fra Bergen.

Vant gavesjekk på 10 000 kroner

I tillegg til tittelen som årets «Godfisk-familie», fikk vinnerlaget, som besto av Tilde Sandnes Thomesen (10), onkel Stian Thomesen (28) og pappa Petter Thomesen (42), en gavesjekk på 10 000 kroner fra Godfisk, som kan brukes til deilig sjømat for hele familien.

- Dette var veldig moro. I finalen var det lagarbeid på høyeste nivå, så i dag fungerte alt helt prikkfritt. Nå gleder vi oss til å bruke premien på en kveld på en av Bergens bedre restauranter, sier Petter Thomesen.

- Hva er historien bak vinneroppskriften?

- Den bare oppsto en tilfeldig onsdag da vi hadde dårlig tid og skulle lage en hverdagsmiddag.

Imponerende nivå i finalen

Det er andre år på rad at Godfisk.no arrangerer denne konkurransen under Bergen Matfestival.

- Målet er å vise at fisk og skalldyr er noe alle kan lage, og det beviste finalistene virkelig i dag. Det var et imponerende høyt nivå på alle sammen. Ved hjelp av ulike råvarer fra havet har de tryllet frem enkle og smaksrike retter, akkurat slik oppskriftene på godfisk.no er, sier markedsrådgiver i Norges sjømatråd, Anne Marie Sjøholt.

Tilde (10) elsker fisk

Hun satt selv i juryen sammen med Bergens Tidendes matanmelder Nanette Nartey og tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland.

De lot seg spesielt sjarmere av finalens yngste deltager, Tilde Sandnes Thomesen på vinnerlaget. Det var blant annet hun som fikk ansvaret med å servere juryen den lekre suppen da den var ferdiglaget.

- Jeg liker jo veldig godt å lage mat, og fisk er en av mine favorittretter. Jeg er et barn som foretrekker fisk på lørdager istedenfor taco og pizza, sier Tilde.

Fikk dårlig tid på slutten

- Hvordan synes du det var å konkurrere i finalen?

- Det var veldig moro, selv om det ble stressende på slutten. For å holde suppen så varm som mulig, valgte vi nemlig å drøye tiden lengst mulig. På slutten sto det kun om sekunder for å bli ferdige, svarer Tilde.

Premier til alle finalistene

Også de to andre finaledeltagerne fikk premier i form av hver sin gavesjekk på 3 000 kroner. Brødrene Godfrey og Steven Manoharan lagde en thamilsk krabberett i finalen og ble coachet av kjøkkensjef Lotta Olsson fra Lola Bistro.

Team Stura fra Askøy hadde Morten Tungesvik fra Brasserie Cherie som sin mentor. Laget besto av Katrine Stura og døtrene Sol (14) og Madelen (16). I finalen lagde de en karibisk lakserett.

Ros fra mentoren

Vinnerfamiliens mentorkokk Adam Bjerck, som driver restaurantene Bjerck og Engen i Bergen, var mektig imponert over det han fikk se i finalen.

- Medlemmene i Team Sandnes Thomesen er utrolig dyktig på kjøkkenet. Smakene i suppen satt allerede før jeg kom på besøk, så det var små justeringer som skulle til. På denne retten var råvarene i fokus, og det ble nok vinnerformelen i dag, sier Bjerck.

God råvarer

Stian Thomesen trakk også frem råvarene i sin oppsummering etter at seieren var sikret.

- Det var kjekt å bruke råvarene fra havet på en mer spennende enn bare å koke fisk og poteter, sier han.

Jurymedlem Trude Drevland lot seg begeistre av den lekre fisk- og skalldyrsuppen og mener at den skilte seg ut.

- Råvarene var aldeles nydelige, og kraften var uten tvil kokt på en skikkelig måte, på skall. Den hadde et hint av chili i seg som passet perfekt til suppen, sier Drevland.

Nå blir oppskriftene fra de tre finalistene publisert på www.godfisk.no.

Emner

Kategorier

Kontakter

Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.