Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Anne Marie Sjøholt, Trym Eidem Gundersen, Charlotte Rapp og Agnete Bell.

    Sjømatrådets Team Norden er nå komplett

    Med Anne Marie Sjøholt (25) og Agnete Bell (46) på laget er Sjømatrådets Team Norden nå komplett.
    I januar i år startet Charlotte Rapp som manager Sverige i Team Norden, og nå er også de to siste ansettelsene på plass.
    - Vi står foran en hektisk høst, så jeg er derfor svært glad for at Anne Marie og Agnete er kommet godt i gang og er klare for å løfte satsingen vår i Norge og i Norden. Dett

  • Foto: Norges sjømatråd

    Nytt globalt kampanjekonsept for laks

    I september lanserer Norges sjømatråd et nytt globalt kampanjekonsept for norsk laks.
    Det nye konseptet er kalt "Where matters" og forteller historien om hvorfor vi bosatte oss i det røffe kystlandskapet i Norge og hvordan det kalde klare vannet gir perfekte forhold for oppdrett av norsk laks.
    God effekt
    - I utviklingen av konseptet har vi bygget videre på Sjømatrådets tidligere markedsfø

  • Laksekampanje i Italia 2021: Det ukentlige salget av norsk laks i italienske butikker økte med 6 prosent i forbindelse med fjorårets laksekampanje. Det er sjømatutsending Gunvar L. Wie strålende fornøyd med. FOTO: Sjømatrådet

    Vellykket millionsatsing på norsk laks

    I fjor satset Sjømatrådet og laksenæringen store beløp på laksekampanjer i Sør-Europa. Kampanjene leverte langt over mål.
    120 millioner kroner er totalsummen for fjorårets laksekampanjer. Beløpet ble fordelt på en rekke land gjennom hele året, men hvert år satses det ekstra på enkelte land. Det er laksenæringen og Sjømatrådet som i fellesskap bestemmer hvor og hvordan pengene skal fordeles og b

  • Foto: Hee-Kee Min Namu Studio, Norges sjømatråd

    Nye eksportrekorder og store kostnadsøkninger


    Verdien av norsk sjømateksport har aldri vært høyere i en enkeltmåned enn i august. I forrige måned eksporterte Norge sjømat for 12,5 milliarder kroner. Det er en økning på 2,9 milliarder kroner, eller 30 prosent, sammenlignet med august i fjor.
    Hittil i år har eksportverdien for norsk sjømat vokst med 21,2 milliarder kroner, eller 29 prosent, til en samlet verdi av 94 milliarder kroner,

  • Abbey Cheke er til høyre i bilde. Foto: Trond Kostveit

    Viktig nigeriansk besøk til tørrfiskens hjemsted

    Forhåpentligvis vil dette besøket øke salget av tørrfisk i Nigeria, men også bedre forutsigbarheten for eksportørene.
    Det sier Trond Kostveit, Sjømatrådets utsending i Afrika.
    Sist uke hadde han for første gang med seg en nigeriansk delegasjon av politikere og ministre til Lofoten. Der fikk de selv se hvordan norsk tørrfisk blir laget og behandlet.
    I dag blir tørrfisken sett på som en n

  • Hver dag spises det 42 millioner måltider med norsk sjømat- verden over. Da er det kanskje ikke overraskende at den norske sjømaten har kjendisstatus i en rekke land. FOTO: Norges sjømatråd

    Norske sjømatkjendiser

    Norsk sjømat har en høy stjerne internasjonalt , og er A-kjendis i en rekke land. Her får du vite hvilke.

  • Kineserne begynner å få vestlige vaner ved å kjøpe laks i butikk, for så å lage laksemiddag hjemme. Foto: Norges sjømatråd

    Kineserne tilbereder mer laks hjemme

    Pandemiens stengte restauranter har bidratt til at flere kinesere er blitt inspirert til å tilberede laks hjemme. Man ser også at laks blir mer profilert i dagligvare- og nettbutikker.

  • Skalldyrsatsing i flere nye land

    Skalldyrsatsing i flere nye land

    Sjømatrådet investerer ekstra på skalldyr i flere nye land: Skalldyr fra Norge er internasjonalt kjent for sin høye kvalitet. Nå skal enda flere land få smaken på norske skjell, reker, krabber og sjøkreps.

  • Hver dag nytes det ca. 42 millioner måltider med norsk sjømat rundtom i verden - det gjør sjømaten til kjendis i mange land. Her tilberedes "saba sando" (makrellsandwich) av norsk makrell til sultne gjester på et japansk spisested.

    Her er norsk sjømat bedre kjent enn oljen

    Mens svenskene er kjent for Ikea og finnene for mummitroll og julenissen, er Norge mest kjent for sjømaten. Det viser en ny undersøkelse blant japanere og sørkoreanere.

  • Forbrukere verden over er opptatt av sjømatens innpakning. De fleste vil helst unngå plast eller materialer som ikke lar seg resirkulere. Her fra et supermarked i Sør-Korea. FOTO: Sjømatrådet

    Plast på fisken, nei takk!

    Det er store forskjeller fra land til land når det gjelder synet på bærekraftig sjømat. Men når det kommer til sjømatens innpakning, er de fleste enige om at plast er en uting.

    Det er ingen tvil om at forbrukere er opptatt av resirkulerbar innpakning. Det kommer frem i Sjømatrådets ferske internasjonale undersøkelse som er gjort på til sammen 15 000 forbrukere i 15 land.
    Undersøkelsen gå

Vis mer