Gå videre til innhold
Klippfiskfestivalen i Portugal er en femdagers folkefest. Festivalen har 180 000 besøkende, og klippfisk er det eneste som er på menyen. I år var norsk klippfisk æresgjest, og den fikk skinne da folk koste seg med elverace og konserter. Foto: Festiva
Klippfiskfestivalen i Portugal er en femdagers folkefest. Festivalen har 180 000 besøkende, og klippfisk er det eneste som er på menyen. I år var norsk klippfisk æresgjest, og den fikk skinne da folk koste seg med elverace og konserter. Foto: Festiva

Nyhet -

Norsk klippfisk fikk skinne i Portugal

Den populære klippfiskfestivalen i Portugal hadde 180 000 besøkende, og norsk klippfisk var hedersgjesten.

- En hel dag var satt av til den norske klippfisken, for den var festivalens offisielle gjest, sier sjømatutsending i Portugal, Johnny Thomassen.

Han forteller at klippfiskfestivalen er en stor og årlig begivenhet som finner sted i Ilhavo, 80 kilometer sør fra Porto.

- Ilhavo har i århundrer vært sentrum for den portugisiske torskefiskflåten, og er det fremdeles den dag i dag. Dette er kommunen hvor flest klippfiskprodusenter hører hjemme, forklarer Thomassen.


Norsk opphav og norsk kokk

Sjømatrådet hadde med seg kokken Christine Øvrebø. På festivalen hadde hun showcooking for festivaldeltakere, og hun lagde lutefisk med moderne vri. Foto: Norges sjømatråd

Å få være hedersgjest i en så stor folkefest, er viktig. Festivalen varte i fem dager og hadde 180 000 gjester. Sjømatrådets stand med norsk klippfisk, kalt Bachalhau da Noruega, var godt synlig.

- Klippfiskfestivalen er en betydningsfull arena å være synlig på. Klippfisken er nasjonalretten til portugisere, og da er det viktig at vi forteller dem om vårt norske kvalitetsprodukt. Vi informerte festivaldeltakerne om bærekraft, opphav, ansvarlig forvalting og fiske, våre rene, klare farvann og den felles klippfiskhistorien vi har med portugiserne.

Thomassen hadde også med seg kokken Kristine Øvrebø som hadde showcooking med norsk vri. Hun serverte lutefisk, brunost og potetlefse.

Godt synlig i portugisiske medier

På grunn av pandemien har den populære festivalen vært utsatt i tre år. Dermed var både journalister og politikere godt representert da klippfisken endelig kunne feires igjen.

- Siden Norge var hedersgjester i år, fikk norsk klippfisk bred mediedekning i både radio, TV og aviser. I tillegg var vi offisielt representert ved statssekretær Vidar Ulriksen og ambassadør Tove Bruvik Westberg, avslutter Thomassen.

Emner

Kategorier

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.