Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Norges sjømatråd

Stabil sjømateksport til tross for koronapandemien

Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020. Dette er den nest høyeste verdien noensinne. Det tilsvarer 37 millioner måltider hver dag hele året, eller 25 000 måltider per minutt.

Foto: Norges sjømatråd

Stort fall i sjømateksporten i november

I november ble det eksportert sjømat for 9,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 11 prosent, eller 1,2 milliarder kroner, sammenlignet med november i fjor.

Foto: Norges sjømatråd

Tidenes tredje beste måned for sjømateksporten

Til tross for en meget utfordrende måned med oppblussing av koronapandemien i mange markeder, holder sjømateksporten seg på et høyt nivå. I oktober ble det eksportert sjømat for 10,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 5 prosent, eller 573 millioner kroner, sammenlignet med oktober i fjor. Likevel er dette den tredje høyeste eksportverdien i en enkeltmåned noensinne.

Foto: John Cao er ny prosjektmedarbeider i Fiskesprell (Privat foto)

Ny prosjektmedarbeider i kostholdsprogrammet Fiskesprell

Sjømatrådet har ansatt John Cao (30) som ny prosjektmedarbeider i kostholdsprogrammet Fiskesprell. Cao er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og har erfaring fra barnehage og skole.
- Vi er glade for at John Cao har takket ja til stillingen som prosjektmedarbeider i Fiskesprell. Han besitter kompetanse jeg er trygg på vil bidra til å løfte Fiskesprell, i tillegg til at vi får økt kapasiteten sli

Foto: Norges sjømatråd

Derfor blir 2021 et krevende år for torsken

Neste år kan bli krevende for norsk torsk, sei og hyse. På Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse som starter i morgen, tirsdag 21. oktober, får du høre om de makroøkonomiske utsiktene og de fem største truslene i markedet i 2021.

Foto: Norges sjømatråd

Sjømateksporten over fjoråret til tross for nedgang i september

Eksportverdien av norsk sjømat holder seg over fjorårets rekordnotering. Hittil i år er det eksportert sjømat for 76,7 milliarder kroner, noe som tilsvarer en verdivekst på 1 prosent, eller 623 millioner kroner, målt mot samme periode i fjor.

Foto: Norges sjømatråd

Kraftig nedgang for sjømateksporten i august

Norsk sjømateksport hadde en nedgang på 14 prosent i august. Totalt ble det eksportert sjømat for 7,3 milliarder kroner. Det er 1,2 milliarder kroner lavere enn i august i fjor.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.