Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Johnny Thomassen

Klippfiskseminar for åpne digitale dører

Når Sjømatustending i Portugal Johnny Thomassen inviterer til årets klippfiskseminar velger han å se det positive med å måtte arrangere digitalt og ikke et fysisk arrangement.

Laksekampanjene i Tyskland og Frankrike fikk mye oppmerksomhet både i butikker, på TV og i sosiale medier. FOTO: Norges sjømatråd

Laksekampanjer ga valuta for pengene

Fjorårets storsatsing på laksekampanjer i Frankrike og Tyskland ble en suksess. Nå spiser både franskmenn og tyskere mer laks.

Jomfrusild fra Egersundtraktene. FOTO: Camilla Klævold/Norges sildesalgslag

Matjessild: Ung, feit og struttende sunn

Mange tror de ikke er så glad i sild. Men matjessild kan gi skeptikere en aha-opplevelse. Lenger sør i Europa har de for lengst forstått det.

Siden lakseoppdrettets oppstart for over 50 år siden har norsk laks blitt verdens mest populære fisk. FOTO Tom Haga/Norges sjømatråd

Norsk laks- verdens mest populære fisk

Det er litt over 50 år siden de første anleggene for lakseoppdrett så dagens lys i Norge. Siden den gang har norsk laks blitt verdens mest populære fisk. Altså, ikke bare laks, men norsk laks.

Tom-Jørgen Gangsø, direktør for avdelingen markedsinnsikt og markedsadgang hos Norges sjømatråd, presenterer trendene som er viktigst for sjømatnæringen i årene fremover.

Hva blir viktig for at folk skal velge sjømat?

Sjømatrådets dagsaktuelle trendrapport har svaret på hva folk krever og forventer av sjømatnæringen – samt hva som skal til for at folk legger sjømat på tallerkenen.

Sjømatrådet vender tilbake til Mindshare

Sjømatrådet vender tilbake til Mindshare

For fire år siden forlot Sjømatrådet mediebyrået Mindshare etter mange års samarbeid. Nå har partene signert en ny kontrakt for det norske markedet.

Foto: Norges sjømatråd

Skreien tar Europa med storm

I Spania omtales den som den «ville og atletiske torsken som kommer hjem hvert år», i Tyskland som «gullet fra Lofoten» og i Frankrike som en «premium sesongvare». Det er ingen tvil om at skreien har fanget medias interesse i Europa også i år.

Blåskjell, sjøkreps og reker er nye arter som eksporteres til det kinesiske markedet.

​Pangstart for norske skalldyr i Kina

Første kvartal viser en spennende vekst for norsk skalldyr til Kina. – Vi eksporterer mer, samtidig som at kinesiske restauranter tar inn nye norske arter.

Norsk laks har blitt et vanlig syn i butikkene i mange sørøstasiatiske land. FOTO Thomas Engström/Sjømatrådet

Her kan lakseveksten ta av

Asbjørn Warvik Rørtveit er Sjømatrådets utsending i Sørøst-Asia. Fra sitt hovedkontor i Bangkok jobber han for å øke verdien av norsk sjømat i regionen som har godt over en halv milliard innbyggere. Regionen er et av de viktigste vekstmarkedene for norsk sjømat i årene som kommer, mener Rørtveit.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.