Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Norges sjømatråd

Ny sterk måned for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 12,1 milliarder kroner i oktober. Det er en økning på 1,6 milliarder kroner, eller 15 prosent, sammenlignet med oktober i fjor. Hittil i år ligger eksportverdien hele 9,5 milliarder kroner foran fjoråret.
- Selv om koronapandemien ikke er over, fortsetter eksportverdien til norsk sjømat å øke. Resultatet i oktober er tidenes beste enkeltmåned for norsk sjømatekspor

Foto: Norges sjømatråd

Sjømateksporten økte med 7,9 milliarder kroner

Aldri før har norsk sjømateksport hatt en høyere verdi etter årets ni første måneder. Hittil i år er det eksportert sjømat for 84,7 milliarder kroner, noe som tilsvarer en verdivekst på 10 prosent, eller 7,9 milliarder kroner, målt mot samme periode i fjor.
- En gradvis gjenåpning av markedene har gitt et løft i etterspørselen etter norsk sjømat. Fra et fall i eksporten i begynnelsen av året s

Foto: Norges sjømatråd

Tidenes største verdivekst for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 9,6 milliarder kroner i august. Det er en økning på 2,3 milliarder kroner, eller 32 prosent, sammenlignet med august i fjor.
- Norsk sjømateksport har aldri hatt en høyere verdi i en august-måned før. En gradvis gjenåpning av verdenssamfunnet har åpenbart hatt en positiv effekt. Det er svært gledelig å se at sunn, smaksrik og bærekraftig sjømat fra Norge er så ette

Foto: NSC

Voldsom verdivekst for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 9,5 milliarder kroner i juli. Det er en økning på 1,6 milliarder kroner, eller 21 prosent, sammenlignet med juli i fjor.

Foto: Norges sjømatråd

Tidenes beste første halvår for norsk sjømateksport


Eksportverdien av norsk sjømat har aldri vært høyere i et første halvår enn i 2021. I årets seks første måneder eksporterte Norge sjømat for 53,7 milliarder kroner. Det er en verdivekst på litt over 1 prosent, eller 646 millioner kroner, målt mot første halvår i fjor.
- Til tross for en styrket norsk krone og at markedene fortsatt er preget av koronapandemien, er årets første halvår det be

Foto: Norges sjømatråd

Veksten i sjømateksporten fortsetter

Norge eksporterte sjømat for 8,3 milliarder kroner i mai. Det er en økning på 484 millioner kroner, eller 6 prosent, sammenlignet med mai i fjor. Dermed fortsetter trenden fra april med vekst i sjømateksporten.

Foto: Norges sjømatråd

Tidenes beste mars ga solid kvartal for sjømateksporten

Aldri før har verdien av norsk sjømateksport vært høyere i en mars måned enn i 2021. I årets tre første måneder eksporterte Norge sjømat for 27,7 milliarder kroner. Det er en verdinedgang på 3 prosent, eller 742 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i fjor. Det er likevel historiens nest beste resultat i et første kvartal.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.