Gå videre til innhold
Trym Eidem Gundersen blir ny Norden-sjef i Sjømatrådet. Foto: Lars Åke Andersen
Trym Eidem Gundersen blir ny Norden-sjef i Sjømatrådet. Foto: Lars Åke Andersen

Pressemelding -

​Norges sjømatråd styrker innsatsen med et nytt Norden-team

Med tidligere Italia-utsending Trym Eidem Gundersen i spissen skal Norges sjømatråd få flere til å spise mer sjømat i Norge og Sverige.

Oppskriften på å oppnå økt sjømatkonsum er blant annet å utnytte likhetstrekkene mellom markedene, styrke innsatsen mot detaljhandel og tett samarbeid med den norske sjømatnæringen.

Norden-teamet skal ledes av Trym Eidem Gundersen, som de siste fem årene har vært Sjømatrådets utsending til Italia. Han har tidligere vært toppsjef i Salmon Brands AS (SALMA), hvor han også jobbet mye med det svenske markedet. Gundersen har i tillegg vært eksportansvarlig i TINE og analytiker hos ACNielsen.

Styrker detaljhandelen og PR-arbeidet

- Nærmarkedene er viktig for norsk sjømat, og det har vært et sterkt ønske fra sjømatnæringen om å øke innsatsen i Norge. Det er mange likhetstrekk mellom de nordiske markedene, og det gir oss muligheten til å bruke kompetanse på en effektiv måte på tvers av landegrensene, sier Renate Larsen, administrerende direktør i Norges sjømatråd.

- Vi ser at det spesielt innen detaljhandelen er et stort potensial for å styrke innsatsen i tett samarbeid med produsentene, og her har Gundersen solid kompetanse og lang erfaring.

Norsk sjømat har en stor markedsandel i Norge og Sverige, som er de største markedene i Norden, og mye av arbeidet kommer til å handle om å bidra til økt konsum og kommunisere at sjømat er bærekraftig, helsebringende, enkelt og et godt alternativ til kjøtt og vegetartrenden.

Larsen tror styrket markedsinnsats innen PR i Norge vil gi et godt grunnlag for å ta ut PR-potensialet i Sverige.

God og kostnadseffektiv modell

Sjømatrådet har allerede noe aktivitet i Finland, og skal i tillegg vurdere markedsaktiviteter i Danmark, som er et viktig bearbeidingsmarked for norsk sjømat.

Slik blir Norden-teamet:

  • Trym Eidem Gundersen blir fra august direktør for Norden i Sjømatrådet, og vil i tillegg få med seg en lokalansatt i Sverige og en medarbeider Norge. Gundersen vil ha base i Oslo.
  • Den lokalansatte i Sverige vil ha kontorsted i Stockholm for å ivareta lokal tilstedeværelse og lokalkunnskap.

Børge Grønbech, som er ansvarlig for det operative markedsarbeidet, er godt fornøyd med denne løsningen. Da nåværende utsending Sigmund Bjørgo takket ja til ny jobb i TINE som direktør for ny internasjonal vekst, startet Grønbech og resten av ledelsen prosessen med å vurdere organiseringen av arbeidet i nærmarkedene, i tett dialog med markedsgruppene og styret.

- Vi vurderer alltid videre organisering og tilstedeværelse i markedene når det er klart at en utsending forlater stillingen sin, og da ser vi på om vi bør ta grep eller gjøre justeringer for å sikre at vi får mest mulig ut av hver investert krone i markedsarbeidet, sier Grønbech, direktør for globale operasjoner.

- Her landet vi på en ny modell, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet sammen med Gundersen og fagavdelingene ved hovedkontoret i Tromsø, som skal bidra inn med sin ekspertise innen markedsføring, markedsinnsikt og PR.

- Jeg er stolt, ydmyk og føler meg privilegert over å få denne muligheten til å fremme deilig norsk sjømat i Norden. I tett samarbeid med sjømatnæringen og gode kollegaer i Sjømatrådet lover jeg å gi alt for at bærekraftig fisk og skalldyr fra Norge skal komme hyppigere på middagsbordet, sier Trym Eidem Gundersen.

Takker Sigmund Bjørgo for innsatsen

Grønbech benytter anledningen til å takke Sigmund Bjørgo for innsatsen som sjømatutsending til Kina fra 2011 til 2018 og Sverige fra 2018 og 2021.

- Gjennom sine år i Sjømatrådet har Sigmunds strategiske teft, målrettede innsats og tette samarbeid med næringen innen markedsutvikling, markedsadgang og markedsinnsikt, bidratt sterkt til posisjonen norske sjømatprodukter har oppnådd i Kina og Sverige, avslutter Grønbech. 

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tretten av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Børge Grønbech

Børge Grønbech

Direktør for globale operasjoner +47 909 11 172
Trym Eidem Gundersen

Trym Eidem Gundersen

Direktør Norden +47 958 40 957
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.