Gå videre til innhold
Eksportvekst på 29 prosent i februar

Pressemelding -

Eksportvekst på 29 prosent i februar

Norge eksporterte sjømat for 6,8 milliarder kroner i februar. Det er en økning på 1,5 milliard kroner eller 29 prosent sammenlignet med februar i fjor. Hittil i år er det eksportert sjømat for 13,6 milliarder kroner. Det er en økning på 2,6 milliarder kroner eller 24 prosent målt mot samme periode i fjor.

- En samlet vekst på 29 prosent vitner om en næring i medvind. Nesten alle bransjer har en solid utvikling i februar. Rekordhøye priser fører til en økning på 863 millioner kroner for laks, sammenlignet med februar i fjor. Det er kraftig vekst for nesten all hvitfisk, pelagisk sektor hadde sin beste februar måned på flere år og på toppen av det hele ser vi at eksporten av krabbe har økt med 317 prosent. Etterspørselsvekst, høy pris og en fordelaktig valutasituasjon skal ha en stor del av æren for at flere rekorder ble slått i februar, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd.

Opp for laks og ørret

Det ble eksportert laks for 4,2 milliarder kroner i februar. Det er en økning på 863 millioner kroner eller 26 prosent sammenlignet med februar i fjor. Gjennomsnittsprisen for fersk hel laks økte fra 42,17 kroner til 55,05 kroner per kilo. Målt i volum falt lakseeksporten med 472 tonn til nær 71 800 tonn i februar i år. Frankrike, Polen og Danmark var de største mottakerne av laks fra Norge.

I februar økte ørreteksporten med 100 prosent til en eksportverdi på 288 millioner kroner. Volumet økte med 3000 tonn til 6100 tonn. Polen, Hviterussland og Japan var våre største markeder for ørret i februar.

Sterke tall for sild og makrell

Eksporten av sild endte på 351 millioner kroner i februar. Det er en økning på 194 millioner kroner eller 124 prosent målt mot februar i fjor. Ukraina, Tyskland og Polen var de viktigste markedene for sild i februar.

Makrelleksporten økte med 126 millioner kroner eller 61 prosent i februar, til totalt 333 millioner kroner. Ghana var største mottaker av makrell med en verdi på 50 millioner kroner.

Ned for klippfisk

Eksporten av klippfisk falt med 53 millioner kroner eller 20 prosent i februar til totalt 205 millioner kroner. Portugal var største marked med en verdi på 71 millioner kroner.

Vekst for saltfiskeksporten

Eksporten av saltfisk økte i februar med 15 millioner kroner til en eksportverdi på 111 millioner kroner. Portugal var vårt største marked for saltfisk med en total verdi på 52 millioner kroner i februar.

Rekord for fersk torsk

Eksporten av fersk hel torsk økte med 142 millioner kroner eller 61 prosent, til totalt 373 millioner kroner. I februar eksporterte Norge skrei for 75 millioner kroner. Det er en økning på 73 prosent fra februar i fjor. Volumet ble på 2115 tonn. For fryst torsk økte eksportverdien med 76 millioner kroner til en eksportverdi på 225 millioner kroner i februar.

Kraftig vekst for skalldyr

Eksporten av krabber økte med 317 prosent til en eksportverdi på 83 millioner kroner. Dette fordeler seg mellom kongekrabbe på 59 millioner kroner og snøkrabbe på 23 millioner kroner. Reker økte med 104 prosent til en total eksportverdi på 50 millioner kroner.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.