Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Henrik Horjen, Sjømat Norge

Myndighetene vil at folk skal spise mer sjømat

Myndighetene har et klart råd til nordmenn i sine nye nasjonale kostråd: Velg fisk og sjømat til middag to til tre ganger i uken og gjerne som pålegg.
Bærekraftscenen i Arendal kino var fullstappet da myndighetenes kostråd torsdag ble presentert og debattert av både politikere og fagpersoner. Mange var på forhånd spente på hvilken posisjon sjømat ville få.
- Gode kilder til flere viktige n

Stig og Bente Haug i samtale med moderator Carina Olset Hovda Foto: Øyvind A. Haram, Sjømat Norge

Spiste kun sjømat i en måned – gikk ned 14,5 kg

Hva skjer om man erstatter alle kjøttmåltider med fisk i en hel måned? Familien Haug var forbløffet over resultatet.
– Plutselig kunne jeg kneppe inn et hakk på beltet, det skjedde gradvis. Alle verdier var veldig mye bedre, og jeg husker underveis at jeg følte at jeg hadde mer overskudd, sier Stig Haug.
La om kostholdet
Midt i mylderet i Arendal intervjues trebarnsfaren av TV-profilen Ca

Poke med laks er et populært lunsjvalg i Italia. I Love Poke er en av flere pokerestaurantkjeder i det italienske markedet.

Laksen nyter godt av poke-trenden i Italia

Italia er det tredje største markedet for norsk laks når vi legger sammen direkteeksporten og import via andre land. Laksekonsumet i Italia har økt signifikant de siste tre årene. Sjømatrådet har allerede etablert god tilstedeværelse i en rekke dagligvarekjeder i Italia, og vil nå ta større grep om den delen av laksen som spises utenfor hjemmet – til lunsj og middag på restaurant.

Foto: Norges sjømatråd

650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Denne sommeren skal 650 ungdommer ha sommerjobb som yrkesfisker, og flere av disse vil få sitt første møte med fiskerinæringen. Det skjer gjennom den statlige ungdomsfiskeordningen.
I 2023 var det 9 657 yrkesfiskere i Norge. Av disse var 2 257, eller 23 prosent, under 30 år.
Som et ledd i å øke rekrutteringen til fiskeryrket, inviterer Nærings- og fiskeridepartementet hver sommer ungdommer

Koreanerne digger norsk laks, makrell og Haaland: På bildet: Sjømatutsending Johan Kvalheim (til venstre) og manager Mia Sætre Bernhardsen.

Makrellen har blitt Sør-Koreas mest populære fisk- det meste av den er norsk

Den norske makrellen er til og med mer berømt enn Erling Braut Haaland.
Her hjemme forbinder mange Sør-Korea med K-pop, K-food, tegneserier, Samsung og Hyundai. I Sør-Korea assosieres Norge først og fremst med laks, dernest makrell og vikinger, viser en undersøkelse fra Ipsos. Ipsos har også utført en undersøkelse der folk er bedt om å oppgi opprinnelse til blant annet laks, makrell og Haland.

Børge Lotre i godt humør

Sjømatrådet ansetter Børge Lotre som ny innsiktsdirektør

Norges sjømatråd har ansatt Børge Lotre (53) i stillingen som direktør for markedsinnsikt og markedsadgang. Lotre har vært konstituert i rollen det siste året.
- Vi er veldig fornøyde med at Børge nå overtar ansvaret for vår innsikts- og markedsadgangsavdeling permanent. Han utpekte seg som den sterkeste kandidaten i et bredt internt og eksternt søk, og vil bli sentral for vårt arbeid videre,

Sjømatrådet har levert innspill om de nasjonale kostrådene

Sjømatrådet har levert innspill om de nasjonale kostrådene

Norske myndigheter har invitert Norges sjømatråd om innspill til de foreslåtte kostrådene. Vårt høringsinnspill er nå ferdigstilt og sendt til myndighetene.
- Dette er et viktig tema, og vi har prioritert å jobbe fram et innspill som Helsedirektoratet kan ta med i betraktningen når arbeidet når fortsetter, sier kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd, Martin Skaug.
I vårt innspill skrive

Det er fortsatt trygt og sunt å spise fisk

Det er fortsatt trygt og sunt å spise fisk

Til tross for at noen forskere og leger peker på at det finnes miljøgifter i fet fisk, beroliger myndighetene alle forbrukerne: Det er fortsatt både trygt og sunt å spise fisk.

Spiseklar tørrfisk og "baccalà" i fiskedisken- bare å ta med hjem og kose seg. FOTO: Neumann/Sjømatrådet

Slik vil italienerne ha norsk tradisjonsfisk

Nye generasjoner skaper nye mattradisjoner i Italia. Det skaper også nye muligheter for norsk tørrfisk, saltfisk og klippfisk.
På Sjømatrådets årlige seminar for konvensjonelle fiskeprodukter treffer vi Paolo Monti. Seminaret gikk av stabelen i Napoli siste halvdel av mai. Monti er fjerde generasjon i firmaet Foods import dei Fratilli Monti. I 120 år har de importert klippfisk, saltfisk og tørr

Alex Rosén (56) ble hedret med tittelen «Årets sildeelsker» under tidenes første Sildegilde på ærverdige Gamle Raadhus i Oslo onsdag. Foto: Edward Dreng Karlsen, Norges sjømatråd

Alex Rosén ble kåret til «Årets sildeelsker»

Alex Rosén (56) ble hedret med tittelen «Årets sildeelsker» under tidenes første Sildegilde på ærverdige Gamle Raadhus i Oslo onsdag.
Den velkjente komikeren og programlederen var konferansier på arrangementet, som var i regi av Norges sjømatråd og Pelagisk Forening. Han hadde ingen anelse om at utmerkelsen gjaldt ham da TV-kokk Christer Rødseth leste opp juryens begrunnelse.
Fantastisk og æ

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.