Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Nå blir skreien superkjendis i Spania

Nå blir skreien superkjendis i Spania

Programmene som de lager når mange millioner avislesere, radiolyttere og TV-seere. Nå har en rekke spanske reportere vært på Senja for å formidle skreiens magiske historie.
Journalistene besøkte Husøya, Hamn og Senja Matstudio for å lære mer om skreiens vandring fra Barentshavet og sørover til Lofoten og Vesterålen. Vertskap for reisen var Norges sjømatråds utsending til Spania, Tore Holvik.

Foto: Bergen sjømatfestival

William Kahrs fra Restaurant 1877 vant VM i prinsefisk

Med denne innbydende retten stakk kjøkkensjef William Kahrs fra Restaurant 1877 i Bergen av med seieren i VM i prinsefisk.
Prinsefisk, eller torsk i fløtesaus, er en matrett som har fått sitt rojale navn etter en helt spesiell hendelse. Kronprins Karl av Sverige og Norge og kronprins Vilhelm III av Nederland fikk nemlig denne retten servert under et besøk i Bergen 22. juli 1856.
Det var derf

Ønsker du deg en spennende karrierestart i sjømatnæringen?

Ønsker du deg en spennende karrierestart i sjømatnæringen?

Er du ung og ambisiøs med drømmer om en internasjonal karriere? Norges sjømatråd inviterer nå neste generasjons talenter til å utforske sjømatnæringen fra innsiden gjennom vår trainee-ordning.
Helt siden 1997 har Sjømatrådets traineeprogram vært et viktig springbrett for unge som har ønsket å starte sin karriere i sjømatnæringen.
- Det gir oss en unik mulighet til å tiltrekke oss friske b

Vania Osorio i Casa Nunes Martins fykter at høye priser og variabel kvalitet vil ha negativ påvirkning på klippfisktradisjonene i Brasil.

Har importert norsk klippfisk til Brasil i over 100 år

-Klippfisk er som en god vin, sier Vania Osorio fra Brasil. Familiebedriften hun leder har importert klippfisk siden 1921. Men nå er hun bekymret for klippfisktradisjonens fremtid.
Vania Osorio er tredjegenerasjons portugisisk innvandrer til Rio de Janeiro. Hun er også tredje generasjon som leder firmaet som i sin tid var en av etterkrigstidens største klippfiskimportører i Brasil, Casa Nunes M

Klippfisk, eller "bacalhau", er festmat i Brasil. Da skulle det bare mangle at ikke norsk klippfisk er til stede når karnevalet braker løs i Rio de Janeiro.

Norske klippfisk-kasser på karneval i Rio

Norsk klippfisk på karneval i Rio: Det er ikke bare norsk klippfisk som er festmat for brasilianerne. Nå har også klippfisk-kassene fått sin plass i feiringen når karnevalet braker løs

Skrei med det nye kvalitetsmerket. Foto: Marius Fiskum

Fin skrei, men feil merke

1. januar gikk startskuddet for årets skreisesong, og etter Skreipatruljens første kontroll i Europa er resultatet klart. Det er dessverre en del feilmerking, og fra og med i år vil dette medføre anmerkning ved besøk av Skreipatruljen.
- Kvaliteten på skreien som vi kontrollerte var fin, men det er like viktig at fisken er riktig merket, sier Skreipatruljens Jan-Erik Jensen.
Med det mener

Dette var de mest populære oppskriftene på godfisk.no i 2023

Dette var de mest populære oppskriftene på godfisk.no i 2023


Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Aller mest trafikk var det til oppskriften på laks med kremet tagliatelle. Kanskje ikke helt overraskende ettersom dette også var den mest besøkte oppskriften i 2022.

Økt synlighet gir

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.