Gå videre til innhold
Ønsker du deg en spennende karrierestart i sjømatnæringen?

Nyhet -

Ønsker du deg en spennende karrierestart i sjømatnæringen?

Er du ung og ambisiøs med drømmer om en internasjonal karriere? Norges sjømatråd inviterer nå neste generasjons talenter til å utforske sjømatnæringen fra innsiden gjennom vår trainee-ordning.

Helt siden 1997 har Sjømatrådets traineeprogram vært et viktig springbrett for unge som har ønsket å starte sin karriere i sjømatnæringen.

- Det gir oss en unik mulighet til å tiltrekke oss friske blikk og nye ideer, noe som er essensielt for å holde seg oppdatert og relevant. For oss er ikke dette bare en investering i enkeltindivider, men også i Sjømatrådets fremtidige utvikling, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Christian Chramer.

Norges sjømatråd har hovedkontor i Tromsø, og med sin globale tilstedeværelse åpner jobben bokstavelig talt opp for en verden av muligheter. I dag har Sjømatrådet rundt 80 ansatte i totalt 15 land.

Fra Tromsø til verden

For enkelte av traineene har jobben medført en karriere i Sjømatrådet. Tom-Jørgen Gangsø var trainee i 2012-2013 og ble etter hvert direktør for markedsinnsikt og markedsadgang. I dag er han Norges sjømatråds utsending til Italia, med base i Milano.

- I Sjømatrådet får man jobbe internasjonalt med en av Norges mest spennende vekstnæringer. Og man får jobbe med produkter som både er sunne, smakfulle og bidrar til en bærekraftig fremtid, sier Tom-Jørgen Gangsø.

Mia Sætre Bernhardsen var trainee i 2017-2018. Hun bor i dag i Seoul der hun er prosjektleder i Norges sjømatråd, med ansvar for Sør-Korea.

Da hun søkte jobb som trainee, var det fordi en internasjonal karriere virket spennende. Hennes reise viser hvordan trainee-ordningen kan være en døråpner til verden.

- Fra mitt første oppdrag i Dubai, kun tre uker inn i traineejobben, til nå å ha jobbet snart tre år i Sør-Korea, har jeg fått utforske ulike markeder og kulturer. Det har vært utrolig berikende, både profesjonelt og personlig, sier Mia Sætre Bernhardsen.

Hun er ikke den eneste som trekker frem det internasjonale aspektet med å jobbe i Sjømatrådet. Martin Skaug var trainee i 2016-2017 og er i dag kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd.

Hans beste minne er nettopp fra en av de mange jobbreisene han fikk være med på som trainee.

- Vi sto opp klokken tre på natten for å få med oss øyeblikket da den norske sjømaten kom inn på sjømatmarkedet Rungis i Paris. Det er en ganske spesiell opplevelse å se hvor ettertraktet det norske opphavet er ute i verden. Dette er en stolthet jeg fortsatt kjenner på, sier Martin Skaug.

Stolthet i det man driver med

Thomas Jakobsen var trainee i 2021-2022 og er nå fast ansatt som analytiker i Sjømatrådet. Han mener at jobben også vekker stolthet fordi Sjømatrådet bidrar til å skape verdier for Norge.

- Det er utrolig givende å jobbe med en næring som betyr så mye for lokalsamfunnene langs kysten. Jeg er selv fra Lofoten og ser hvor viktig sjømatnæringen er for hele Nord-Norge, sier Thomas Jakobsen.

Verdifull læring

To andre som Sjømatrådet har rekruttert inn i sine rekker fra traineeordningen, er Line Hermansen og Kari-Anne Johansen.

Line var trainee i 2023 og er i dag prosjektmedarbeider markedsføring, mens Kari-Anne er kategoriansvarlig for konvensjonelle produkter. Hun startet som trainee i 2011.

- Tiden som trainee ga meg verdifull erfaring, men det kanskje aller viktigste var at jeg fikk ta i bruk kunnskapen fra studiene. Jeg husker at jeg mange ganger satt i forelesningene og undret på når jeg skal få bruk for dette. Det var derfor svært tilfredsstillende å oppleve at teori kan omsettes i praksis, sier Kari-Anne Johansen.

Minner for livet og venner for livet

Hvis du ønsker deg en jobb som både gir deg verdifull erfaring, men også minner for resten av livet, bør du søke jobb som trainee.

De tidligere traineene trekker frem minner fra kvalitetskontroll med skreipatruljen, plasking i den blå lagune på Island, presseturer til Lofoten og generelt mye god stemning sammen med kollegaer.

Hva er så det beste med å jobbe i Sjømatrådet?

Uansett hvor mange ulike og spennende erfaringer et år som trainee i Sjømatrådet byr på, er de tidligere traineene enige om et felles svar:

Det er «folkene» som er det beste med jobben.

Et løfte fra sjefen

- Dersom du blir trainee i Norges sjømatråd, tilhører du et arbeidsmiljø som har høy puls og masse kraft og som lar deg bli kjent med noen av Norges viktigste sjømatmarkeder, forklarer Christian Chramer.

Han trekker frem at uavhengig av hvilken avdeling du jobber i, vil du raskt merke at når du er kommet opp i fart i Sjømatrådet, er du en fullverdig kollega samtidig som du er i en læreprosess.

- Det er en unik kombinasjon av å bidra med noe inn til oss og samtidig få tilfang av kunnskap fra arbeidsplassen. Jeg håper derfor at så mange som mulig søker på en traineestilling i Sjømatrådet. Det er en fantastisk arbeidsplass, og jeg kan love at det er mange spennende oppgaver som venter våre neste traineer, sier Chramer.

Søknadsfrist er 1. mars 2024.

Her kan du søke jobb som trainee.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.