Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Regjeringen tildeler Fiskesprell 3,9 millioner ekstra

Regjeringen tildeler Fiskesprell 3,9 millioner ekstra

Med et stupende sjømatkonsum girer regjeringen opp satsingen på tiltak mot barn og unge. For nå spiser stadig færre nordmenn, spesielt barn og unge, fisk og sjømat. Derfor mottar kostholdsprogrammet Fiskesprell 3,9 millioner kroner ekstra for å øke råvarestøtten i skole og barnehage.
- Flere barn og unge må få øynene opp for den gode fiske- og sjømaten vi har i Norge. For å motvirke den fallend

Victoria Braathen, Norges sjømatråds utsending til Storbritannia, er en av dem som skal på scenen under Ombordfrystkonferansen. Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Tidenes største Ombordfrystkonferanse

Aldri før har det vært flere påmeldte til Ombordfryst. Nå er alle de 430 tilgjengelige billettene til torsdagens konferanse i Ålesund revet bort.
Når dørene til Scandic Hotel Parken åpner torsdag formiddag, er det rekordmange til stede i salen. I tillegg er det flere hundre som kommer til å følge den digitale sendingen.
- Dette er niende året at vi arrangerer Ombordfrystkonferansen, men det

Ernæringsrådgiver og influenser Emilie Nereng. Foto: Norges sjømatråd

Slik blir Godfisk-vinteren 2024

Nyttårsfeiringen var knapt over før Godfisk var i gang med årets første kampanje. Det er ikke tilfeldig, for de første månedene av 2024 inneholder en rekke markedsaktiviteter.
- For mange er det viktig å få en god start på året. Det er derfor ikke tilfeldig at januar er den måneden i året hvor det selges desidert mest sjømat i Norge. Når helse og sunnhet blir ekstra viktig i hverdagen, griper

Sjømatrådet er valgt inn i prisrådet for havbruk

Sjømatrådet er valgt inn i prisrådet for havbruk

Finansdepartementet har oppnevnt medlemmer til prisråd for grunnrenteskatten på havbruk for perioden 2024-2026. Vår sjømatanalytiker, Eivind Hestvik Brækkan, er ett av medlemmene.
- Jeg er glad for å kunne være en del av dette arbeidet i tiden framover. Sjømatrådet bistår med vår kompetanse på fag, det globale laksemarkedet og havbruksnæringen, sier Brækkan.
Eivind har vært en del av Sjøma

Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Koreansk landslagskokk til Norge for å lære om sjømat

De imponerende resultatene til norske vinteridrettsutøvere har fanget interessen til kokken for det sørkoreanske skøytelandslaget, Yoon Jong Chan. Nylig var han i Norge for å lære om norsk sjømat.
- Mange nordmenn har i lang tid gjort det veldig godt i en rekke vinteridretter, også i skøyter. Teorien min er at det handler om kostholdet, da norske toppidrettsutøvere spiser mye sjømat fra Norge.

Chef Park på et pop-up-arrangement i 2022. Foto: Norges sjømatråd

Sjømatrådet vant kampanjepris i Sør-Korea

I Sør-Korea ble 2022 et ekstra utfordrende år for den norske laksen: Prisen økte, og konsumet dalte. Sjømatrådet lanserte da konseptet «Norwegian Salmon is always right». Nå har kampanjen vunnet Blue Dragon-prisen for «Beste kampanje i 2022» i Sør-Korea.

Kampanjens mål var å få koreanerne til å spise mer laks, øke kjennskapen til det norske opphavet og samtidig inspirere dem til å anvende

Slik blir Sjømatrådets investeringer i markedene i 2024

Slik blir Sjømatrådets investeringer i markedene i 2024

I 2024 skal Sjømatrådet investere 483 millioner kroner for å fremme norsk sjømat i 28 land rundt om i verden.
Samtlige investeringer er nedfelt i 41 markedsplaner for 2024. Disse er utarbeidet på bakgrunn av artsstrategiene, som både sjømatnæringen og Sjømatrådets rådgivende markedsgrupper har laget i fellesskap.


- Investeringene skal, på tvers av alle landene, bidra til å fremme sj

Foto: Norges sjømatråd

Oppsummerer året med fish & chips-kampanje: “We Fish you a Merry Christmas”

Sammen med tidligere og nåværende vinnere av National Fish and Chip Awards og en fremtidsrettet næring ser vi tilbake på et innholdsrikt år for Fish and Chip og norsk sjømat i Storbritannia.
Sjømatrådet har sammen med tidligere og nåværende vinnere av National Fish and Chip Awards pyntet seg i festlige "We fish you a Merry Christmas"-antrekk og servert utallige porsjoner av britenes favorittre

Foto: Sjømatrådet/George Kurian

Fikk du med deg denne julesaken om Årets lutefiskelsker 2023?

Mangeårig redaktør i Mat fra Norge er kåret til Årets lutefiskelsker 2023

- Det var ingen ledige badekar i min barndomsbygd før jul. De var forbeholdt lutefisk.
(Denne saken ble først publisert 13.10.23).
Tidligere redaktør i Aftenpostens matmagasin- Mat fra Norge, Per A. Borglund, er nylig kåret til Årets lutefiskelsker 2023. En høyst verdig tittel for en som spiser lutefisk minst t

Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Årets kokk i Tyskland hyller den norske kongekrabben

Da Miguel Marques (26) fra Michelin-restauranten Alois i München fikk vite at norsk kongekrabbe sto på menyen under finalen i Årets kokk i Tyskland, var han svært fornøyd. Etter fem intense timer danket han ut konkurrentene og kan nå smykke seg med tittelen «Årets kokk 2023».
Totalt var det seks kokker fra Tyskland, Østerrike og Sveits som hadde kjempet seg frem til finalen. I løpet av fem time

Bacalhau natalinho - klassisk brasiliansk julerett av klippfisk. Foto: NSC

Fikk du med deg denne julesaken om eksotisk julefisk?

På julaften er norsk klippfisk julemiddag for millioner av mennesker i eksotiske land.
(Denne saken ble først publisert 21.12.2020. Tallene i denne saken er oppdaterte).
Når julen ringer inn og vi setter oss til bords er det duften av ribbe, surkål og pinnekjøtt som får mange nordmenn til endelig å senke skuldrene og føle at: «Nå er det jul». Slik har det vært gjennom flerfoldige generasjon

Det er slik brasilianerne vil ha klippfisken- i store flak. Her fra et utsalg i Brasil.

Det skal mye til før brasilianerne dropper klippfisk i jula

Også Brasil har fått merke nedgangstider og inflasjon. Men konsumet av klippfisk holder seg bra, til tross for høyere priser. Og det er ingen jul i Brasil uten «bacalhau».
Når brasilianerne setter seg rundt julebordet, er det duften av klippfisk, gjerne krydret med anis, pepperblanding og rosmarin, som får dem i julestemning. Og klippfisken, eller «bacalhau» som de kaller den, er ofte fra Norge

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.