Gå videre til innhold
Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd
Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Nyhet -

Årets kokk i Tyskland hyller den norske kongekrabben

Da Miguel Marques (26) fra Michelin-restauranten Alois i München fikk vite at norsk kongekrabbe sto på menyen under finalen i Årets kokk i Tyskland, var han svært fornøyd. Etter fem intense timer danket han ut konkurrentene og kan nå smykke seg med tittelen «Årets kokk 2023».

Totalt var det seks kokker fra Tyskland, Østerrike og Sveits som hadde kjempet seg frem til finalen. I løpet av fem timer måtte de lage og presentere en treretters meny, bestående av norsk kongekrabbe som forrett, hjort som hovedrett og en kaffeinspirert dessert.

– Jeg er utrolig glad og svært fornøyd med å vinne. Det var en stor ære å få konkurrere med dyktige kolleger og lage mat til en så kompetent jury, sier Miguel Marques.

Likte oppgavene

Til daglig er han kjøkkensjef på restaurant Alois i München, som har to stjerner i Michelin-guiden. Med seieren fulgte også en sjekk på 5.000 euro og en hyllest fra over 1.000 begeistrete tilskuere som fulgte finaledramaet på Kameha Grand hotell i den gamle tyske hovedstaden Bonn.

- Det var stressende, og jeg var nervøs, men jeg likte likevel konkurransen og oppgavene som vi ble tildelt. Jeg ville faktisk vært like fornøyd selv om jeg ikke hadde vunnet, sier en ærlig Marques.

Har jobbet mye med kongekrabbe

    - Hvordan var det å jobbe med den norske kongekrabben som forrett i finalen?

    - For meg var det faktisk forholdsvis enkelt, for jeg har jobbet mye med kongekrabbe i min tid som kokk i Zürich. Der lærte jeg hvordan man tilbereder dette norske premiumproduktet, får frem den fantastiske smaken og utnytter alle delene av krabben. Det klarte jeg også i finalen, og resultatet var jeg svært fornøyd med.

    Elsker norsk sjømat

    - Hvordan forberedte du deg til denne oppgaven?
    - Kjøttet til kongekrabben har en søtlig smak, så jeg balanserte det med å tilsette syre.

    - Hva tenker du om sjømat fra Norge?

    - Det er rett og slett de beste produktene som finnes. Jeg har utelukkende gode erfaringer med sjømat fra Norge og hadde nylig norsk sjøkreps på menyen. De var helt fantastiske og i en egen klasse.

    Har drømt om å vinne i 10 år

    - Hvor lenge har du drømt om å vinne en slik konkurranse?

    - Helt siden jeg startet å jobbe som kokk for 10 år siden. Jeg liker å konkurrere og var med som assistent i 2021, men da ble vi slått ut i semifinalen. Det var derfor ekstra artig å lyktes i år.

    Emner

    Kategorier

    Kontakter

    Dag Sørli

    Dag Sørli

    Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311

    Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

    Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
    Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
    Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
    Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.