Gå videre til innhold
Foto: Norges sjømatråd
Foto: Norges sjømatråd

Nyhet -

Oppsummerer året med fish & chips-kampanje: “We Fish you a Merry Christmas”

Sammen med tidligere og nåværende vinnere av National Fish and Chip Awards og en fremtidsrettet næring ser vi tilbake på et innholdsrikt år for Fish and Chip og norsk sjømat i Storbritannia.

Sjømatrådet har sammen med tidligere og nåværende vinnere av National Fish and Chip Awards pyntet seg i festlige "We fish you a Merry Christmas"-antrekk og servert utallige porsjoner av britenes favorittrett, mens vi ser tilbake på et innholdsrikt år for fish & chips-næringen i Storbritannia.

Restaurantene Whiteheads, The Fish Works, Fish City, Harlees, Pimp My Fish, Lighthouse Fisheries of Flamborough, The Real Food Café, Millers, Krispies og Cod's Scallops har servert Fish and Chips laget av bærekraftig norsk torsk og hyse, og sett tilbake på et fantastisk år i 2023.

Året startet med 'Seafood from Norway’ som hovedsponsor av National Fish and Chip Awards 2023, arrangert av National Federation of Fish Friers (NFFF), i februar. Flere måneder med omfattende forberedelser resulterte i et fantastisk arrangement, hvor vinnerne kan smykke seg med tittelen som Storbritannias beste Fish and Chips-produsenter.

Norges nasjonaldag i Storbritannia

17. mai ble Norges nasjonaldag feiret i Storbritannia. Foto: Norges sjømatråd


Den norske nasjonaldagen i Storbritannia ble feiret med den ikoniske retten fish & chips. Sammen med årets prisvinnere på tvers av øyriket ble det en fest-stemt dag med fokus på norsk britisk sjømatsamarbeid.

Da sommeren nærmet seg, ble National Fish and Chip Day arrangert av NEODA, og mange restauranter bidro med kampanjer og tilbud som gjorde at denne dagen ble en folkefest.

Som en del av premien i National Fish & Chip Awards 2023 dro vinnerne av konkurransen på studietur til Norge for å lære mer om fiskeri, forvaltning og norske råvarer. Turen inkluderte et besøk på ombordfrystbåten «Atlantic», der gruppen lærte om bærekraft og teknologi fra et verdensledende rederi. Videre gikk turen til Ellingsøy, der de møtte Brødrene Sperre. Tilbake i UK kunne vinnerne være ambassadører for norsk sjømat.

Storbritannias sjømathovedstad

Nylig besøkte Norges ambassadør til Storbritannia, Tore Hattrem, sjømat-hovedstaden Grimsby sammen med administrerende direktør i Norges sjømatråd, Christian Chramer, og sjømatutsending til Storbritannia, Victoria Braathen.

Turen inkluderte et ‘fish & chips’-program med Martin Vickers, MP for Cleethorpes, Andrew Crook, president for National Federation of Fish Friers (NFFF) og vinneren av National Fish & Chip Award 2023, Geoff Whitehead fra Whiteheads Fish & Chips. Besøket var et bidrag for å styrke forholdet mellom våre to sjømatnasjoner.

Året som kommer

Året startet med utdeling av priser på "Fish & Chip Awards" i London. Foto: Norges sjømatråd


I året som kommer er ‘Seafood from Norway’ på vegne av norsk sjømatnæring igjen hovedsamarbeidspartner for National Fish and Chip Awards, og en ivrig pådriver i kategorien «Miljø og bærekraft».

Fokuset på innovasjon i fish and chips-næringen får stadig større fotfeste, og er en viktig forutsetning for å delta i konkurransen. I mars 2024 ser vi frem til å bidra i Fry Awards, hvor de 50 beste takeaway-stedene og de 10 beste restaurantene som serverer Fish and Chips i UK kåres.

Den norske sjømatnæringen har samarbeidet tett med fish and chips-næringen i Storbritannia i mange år, og dette samarbeidet og dialogen vil fortsette å være viktig i året som kommer. Vi ser frem til å støtte utviklingen med flere engasjerende kampanjer og fortsette verdifulle samarbeid med lokale samarbeidspartnere og utallige produsenter, distributører og medier som jobber for å fronte fish & chips i Storbritannia.

- Det har vært et innholdsrikt år for fish & chips i Storbritannia. Selv om det ikke har vært uten utfordringer, ser vi at bransjen jobber sammen for å fremme fish and chips, og fronte viktige samarbeidsprosjekter. Det er inspirerende å være en del av denne næringen, og jeg er glad for å ha hatt så mange spennende møter med mennesker som brenner for god kvalitet, bærekraft og fish and chips. Jeg ser frem til et innholdsrikt år i 2024, og ser stolt tilbake på høydepunktene fra 2023, sier Norges sjømatråds utsending til Storbritannia, Victoria Braathen.

Utvikling i det britiske markedet og samarbeid med Fish and Chips næringen vil også være tema på Ombordfryst konferansen i Ålesund 11. januar. Les mer her.

Emner

Kategorier

Kontakter

Victoria Braathen

Victoria Braathen

Sjømatutsending, Storbritannia +47 913 44 035

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.