Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Norges sjømatråd

Svak norsk krone i august ga ny vekst for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 14,2 milliarder kroner i august. Dette er en økning på 1,8 milliarder kroner, eller 15 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- Kronesvekkelsen er hovedårsaken til økningen i eksportverdien. I august var den norske kronen hele 16 prosent svakere mot euro enn i samme måned i fjor. Dette forklarer nesten hele verdiveksten, sier administrerende direktør i Norge

Foto: Tyge Møller Christiansen. F.V.: Christian Chramer (Norges sjømatråd), Casper Evensen (Los & Co), Camilla Beck (Norges sjømatråd), Alexander Blomquist, Jan Christian Fosseidbråten, Anders Erikson, Nora Gauslaa og Marius Aasen (Alle Los & Co)

Sjømatrådet velger Los & Co som nytt kreativt byrå

Norges sjømatråd har i 2023 vært på jakt etter et kreativt byrå som kan være vår nye partner for å skape sterk opprinnelsesmarkedsføring, øke preferansen og etterspørselen etter norsk sjømat i land vi eksporterer til. Etter en intensiv prosess med 18 tilbydere, hvor fem byråer ble med videre til siste runde, falt valget til slutt på Los & Co.
«Sjømatrådet er i mål med en omfattende prosess.

Det var en sterk julimåned for eksport av norsk laks til Kina. Fersk laks i KIna spises ofte på restaurant. Nå ser vi en tendens til at norsk laks er tilgjengelig i butikk også utenfor de store byene.

Sjømateksporten i juli endte på 12,4 milliarder kroner

Sjømateksporten i juli økte med 8 prosent til 12,4 milliarder kroner. Verdiøkningen skyldes også denne måneden i stor grad en svak norsk krone, selv om den styrket seg noe i juli. Prisøkning for fersk filet av laks, klippfisk av torsk og fryst hel makrell, bidrar positivt, mens det ble eksportert mindre torsk, sei og sild sammenlignet med juli i fjor.

Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Norge eksporterte sjømat for 82,3 milliarder kroner i første halvår

I første halvår eksporterte Norge sjømat for 82,3 milliarder kroner. Det er en økning på 12,3 milliarder kroner, eller 18 prosent, sammenlignet med første halvår i fjor.
- Verdimessig har norsk sjømateksport aldri hatt et sterkere første halvår. En kombinasjon av en svak norsk krone og en høy global matvareinflasjon har gitt en kraftig prisvekst for våre viktigste sjømatarter, sier administrere

Valutajubel for tørrfiskeksporten til Nigeria

Valutajubel for tørrfiskeksporten til Nigeria

Nye valutabestemmelser i Nigeria er svært gode nyheter for norske tørrfiskeksportører.
Nigeria er et av Norges viktigste tørrfiskmarkeder. Inntil nylig har tørrfisken stått på en liste over produkter som har blitt mye dyrere for sluttkunden på grunn av dårlig vekslingskurs. Nå har landets nye president fjernet listen.
-Dette har veldig stor betydning for norske eksportører, sier Sjømatrådets

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Norge eksporterte sjømat for 13,1 milliarder kroner i mai – reddet av den svake kronen

Norge eksporterte sjømat for 13,1 milliarder kroner i mai. Dette er en økning på 816 millioner kroner, eller 7 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- I likhet med i april var det også i mai en betydelig valutaeffekt. Den svake norske kronen bidro alene med en verdivekst på om lag 1,5 milliarder kroner i forrige måned. Uten denne valutautviklingen ville det ha vært en nedgang i eksport

Det var stor interesse blant koreansk media og influensere da norsk tørrfisk ble lansert i Seoul tirsdag 30.5.

Nå lanseres norsk tørrfisk i Sør-Korea

For første gang lanseres tørrfisk fra Lofoten og Vesterålen for nysgjerrige koreanere i Seoul.
- Det var stort engasjement blant de inviterte kokkene og mediene. Mange hadde spørsmål om hvordan tørrfisken er produsert og hvor den kommer fra, sier Mia Sætre Bernhardsen, Sjømatrådets prosjektleder i Sør-Korea.
Koreanerne er vant med lokal tørrfisk fra før, og spiser den gjerne som snacks ved

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Valutaeffekt ga verdivekst for sjømateksporten i april

Norge eksporterte sjømat for 12,9 milliarder kroner i april. Dette er en økning på 1,6 milliarder kroner, eller 14 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- For sjømatnasjonen Norge er det positivt at verdien av eksportproduktene fortsetter å øke, men veksten i april skyldes utelukkende en valutaeffekt. Målt i euro falt eksportverdien over 5 prosent og i dollar 3,7 prosent. Det er den sva

Foto: Norges sjømatråd

Norge eksporterte sjømat for 41,4 milliarder kroner i første kvartal

Norge eksporterte sjømat for 41,4 milliarder kroner i første kvartal. Dette er en økning på 7,4 milliarder kroner, eller 22 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.
- Norsk sjømateksport har lagt bak seg et verdimessig historisk sterkt kvartal. En betydelig svakere norsk krone og prisvekst i markedene på arter som laks, torsk, ørret, sei og sild er hovedforklaringen til veksten. Det ført

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.