Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

  • Smak er en viktig grunn til at folk er villig til å betale for norsk torsk i Tyskland og Frankrike. De mener også at bærekraft slår heldig ut for norsk torsk, og det gjør den populær under korona. Foto: Norges sjømatråd

    Hvordan har pandemien påvirket folks vilje til å kjøpe norsk torsk og laks?

    Mange har fått dårligere råd under pandemien. I tillegg har folk blitt mer engstelige for egen helse. Spørsmålet er da, hvordan påvirker dette folks vilje til å kjøpe norsk torsk og laks?
    - Ser man til de store konsumlandene for norsk torsk og laks, Tyskland, Frankrike og Italia, viser det seg at laksens smakskvaliteter har gjort at den fortsatt er populær blant forbrukerne under korona. Smak e

  • - Desember er den store klippfiskmåneden i Portugal. Da spiser portugiserne 20.000 tonn klippfisk, sier Johnny Thomassen, Sjømatrådets utsending. Foto: Norges sjømatråd

    Portugal, torskelandet uten torsk

    Portugal er landet som spiser mest torsk i verden. De spiser 1/5 av all torsken som fanges i verden, men aller helst vil de at den skal være norsk. Nylig mottok de verdens største klippfisksending: 2000 tonn, og de venter ny forsending. De gjør seg klar til den store klippfisksesongen, som er desember og jul.

  • Sjømatutsendingene Trine Horne, Gunvar L. Wie og Bjørn-Erik Stabell står i bresjen for høstens store laksekampanjer i Sør-Europa FOTO: Norges sjømatråd

    Storsatsing på laks i Sør-Europa

    En av tidenes største reklamekampanjer for norsk laks rulles i disse dager ut i Spania, Frankrike og Italia. 
    - Sjeldent har vi kjørt så høyt trykk i Sør-Europa i en og samme periode, sier Børge Grønbech i Sjømatrådet.
    Det er en betydelig investering som ligger bak storsatsingen. Til sammen 64 millioner kroner, over 40 prosent av årets totale internasjonale laksebudsjett, skal brukes på stor

  • Foto: Norges sjømatråd

    Fortsatt ledige plasser til #torskefisk2021

    I morgen - torsdag 21. oktober - er det klart for årets viktigste konferanse for hvitfisknæringen.
    Da arrangerer Norges sjømatråd #torskefisk2021 i Tromsø.
    Foreløpig er det 400 påmeldte, men fortsatt er det ledige plasser.
    Har du ennå ikke meldt deg på? Husk at du også kan følge konferansen digitalt. 

    Meld deg på #torskefisk2021 her!
    En marinbiolog, en sjømatutsending og en MSC

  • Administrerende direktør Brynjar Kværnstuen i Vesterålen Havbruk. Foto: Einar Aslaksen

    Digitalt grep skal trygge fremtidens fiskekjøpere

    Hva skjer når «Generasjon Z» skal begynne å kjøpe fisk, spør administrerende direktør Brynjar Kværnstuen i Vesterålen Havbruk. På Sjømatrådets torskefiskkonferanse 21. oktober forteller han hvordan de nå rigger seg for å nå fremtidens fiskekjøpere.
    Vesterålen Havbruk holder til på Myre og ble etablert i 2012. Der driver de fiskemottak og torskeoppdrett, har eierskap i flåteleddet og er på eiers

  • Norsk tørrfisk er hverdagsmat for nigerianere, men er likevel på lista over importprodukter som ikke får tilgang til valuta til offisiell kurs.

    - Aldri før har tørrfiskens markedsadgang til Nigeria vært viktigere


    Det sier sjømatutsending i Afrika, Trond Kostveit. I november arrangerer han tørrfiskseminar i Nigeria, og håper folk fra tørrfisknæringen blir med.
    Selv om eksporten av tørrfisk til Afrika har vært svært god hittil i år, betyr ikke det at alt er problemfritt i tiden som kommer.
    - Det er mørke skyer på horisonten når det gjelder markedsadgangen fremove

  • Sjømatutsending Gunvar L. Wie, fotograf Valtentina Tamborra og tørrfiskbrorskapet i Sandrigo

    Querinis ettermæle i glass og ramme

    Historien om den Venetianske handelsmannen Pietro Querini som strandet på Røst i 1432 er en fasinerende historie om det sterke båndet mellom Norge og Italia - og norsk tørrfisk i Italia.
    Historien ligger godt bevart i hans dagbøker i Vatikanet og på museer i inn- og utland. Querinis fortelling om Norge er unik, og for noen år siden reiste fotojournalist Valentina Tamborra til Venezia, Vatikane

  • Foto: Norges sjømatråd

    Sjømatrådets årskonferanse: Hold av 5. januar 2022!

    Lurer du på hvordan sjømateksporten ble i 2021 og hvordan utsiktene for det nye året blir? Da bør du få deg Sjømatrådets årskonferanse 5. januar 2022.
    Etter ett år i digital utgave er årskonferansen tilbake på en fysisk scene på et sentralt konferansehotell i Oslo (TBA), naturligvis med streaming. Hovedtemaet er «Sjømatnasjonen Norge i verden».
    Globalt bilde
    - Norge er helt avhengig

  • Foto: Norges sjømatråd

    Slik blir programmet på #Torskefisk2021

    En marinbiolog, en sjømatutsending og en MSC-ekspert er noen av dem du møter på Sjømatrådets torskefiskkonferanse 21. oktober. I tillegg vil temaet rekruttering av kvinner til fiskerinæringen bli løftet frem.
    Når #Torskefisk2021 åpnes på Radisson Blu i Tromsø 21. oktober, er det to år siden sist hvitfisknæringen kunne møtes fysisk på denne konferansen. Det er det åpenbart mange som har savnet.<

  • Både restauranter og butikker deltar mer enn gjerne i tidenes største kampanje for norsk laks og makrell i Thailand

    Tidenes største sjømatkampanje i Thailand

    Aldri før har det blitt satset så mye på kampanjer for norsk sjømat i Thailand. Mens reklamefilmer for laks og makrell ruller på TV-skjermene, er spisesteder, butikker og kokker i full gang med å presenter fristende retter av norsk sjømat på en rekke sosiale medier.

  • Det blir Charlotte Rapp og Victoria Braathen som skal jobbe sammen med Trym Eidem Gundersen i Sjømatrådets nye Norden-satsing.

    Nye signeringer til Sjømatrådets Norden-team

    I mars ble det kjent at Sjømatrådet styrker innsatsen med et nytt Norden-team. Trym Eidem Gundersen leder teamet og det er nå klart at det er Charlotte Rapp som vil ivareta lokal tilstedeværelse i Sverige med base i Stockholm og tidligere sjømatutsending til Kina, Victoria Braathen, som vil ivareta det norske markedet med base i Oslo.
    Charlotte Rapp blir Sjømatrådets nye representant i Sverige<

  • Den aller første forsendelsen av fersk norsk makrell til Japan FOTO: Norges sjømatråd

    Makrellens svar på «Beaujolais nouveau»

    For aller første gang introduseres sprellfersk norsk makrell i Japan. Den ferske makrellen er tiltenkt kresne japanske ganer, og har fått navnet «Saba nouveau» - inspirert av den berømte franske rødvinen Beaujolais.

Vis mer