Gå videre til innhold
Foto: Norges sjømatråd
Foto: Norges sjømatråd

Nyhet -

Slik blir programmet på #Torskefisk2021

En marinbiolog, en sjømatutsending og en MSC-ekspert er noen av dem du møter på Sjømatrådets torskefiskkonferanse 21. oktober. I tillegg vil temaet rekruttering av kvinner til fiskerinæringen bli løftet frem.

Når #Torskefisk2021 åpnes på Radisson Blu i Tromsø 21. oktober, er det to år siden sist hvitfisknæringen kunne møtes fysisk på denne konferansen. Det er det åpenbart mange som har savnet.

450 plasser i salen

- Etter at vi la ut arrangementet på vår hjemmeside, har påmeldingene strømmet inn. I starten hadde vi en begrensning på 250 deltagere, så da fryktet vi at det ville bli fullt med en gang. Men da Norge åpnet opp, fikk vi plutselig 200 ekstra plasser. Det var gode nyheter, for denne konferansen bør flest mulig i hvitfisknæringen få med seg, sier Sjømatrådets event manager, Tove Sleipnes.

Se hele programmet og meld deg på #Torskefisk2021 her!

Hun lover et svært godt, aktuelt og spennende program – i tillegg til den tradisjonelle lutefiskmiddagen på kvelden.

- Vi holder fortsatt på med å spikre de siste detaljene i programmet, men så langt ser det veldig lovende ut. Målet er å være mest mulig aktuell og relevant. Akkurat nå jobber vi med å få til en debatt rundt kvinners hverdag i fiskeryrket. Historien til Susanne Mortensen om trakassering og mobbing om bord har berørt oss alle, og temaet fortjener oppmerksomhet – også på #Torskefisk2021, sier Tove Sleipnes.

Håper på statsrådsbesøk

Dersom en ny regjering er klar innen 21. oktober, håper Sleipnes på statsrådsbesøk i Tromsø.

 - Vi har allerede sendt invitasjon til Nærings- og fiskeridepartementet. Håpet er jo at den kommende fiskeri- og sjømatministeren nærmest kommer rett fra kongens bord og til Tromsø for å møte næringen, sier Tove Sleipnes.

Deltagerne kommer i alle fall til å møte en av Norges aller beste havformidlere. Marinbiolog Pia Ve Dahlen er ikke bare bokaktuell og kjent fra ulike TV-programmer, men hun er også eksepsjonelt engasjert og kunnskapsrik. På #Torskefisk2021 skal hun selvsagt prate om torsken.

Bergtok tilhørerne i Arendal

- Jeg hørte Pia første gang på en scene under Arendalsuka i 2018. Da bergtok hun alle tilhørerne med sin kunnskap om havet. Da hun avsluttet med å hylle torsken og kalle den for «kongen», var jeg solgt. Vi er veldig heldige som har sikret oss henne som bidragsyter på #Torskefisk2021, sier Tove Sleipnes.

Få siste nytt om MSC-statusen

En annen som er opptatt av hvitfisken, er miljørådgiver Tor Bjørklund Larsen i Norges Fiskarlag. Det er få i Norge som vet mer om MSC-sertifiseringen enn ham. I Tromsø får vi vite om vi kommer i mål med sertifiseringen for torsk og hyse.

- I et utfordrende år for torsken skal vi stille de viktigste spørsmålene om bærekraft, sertifisering, torskeoppdrett, kvalitet og marked. Bidrar torskeoppdrett og levendelagring til bærekraftige kystsamfunn – og hva fører Råfisklagets kvalitetstilsyn til i praksis? Dette er bare noe av det våre kunnskapsrike gjester skal diskutere og foredra om på scenen, sier Tove Sleipnes.

Seiens kamp i Spania

På programmet står også et bidrag fra Sjømatrådets utsending til Spania, Bjørn-Erik Stabell. Fra scenen tar han for seg seien og stiller det retoriske spørsmålet: Hvorfor lykkes vi med skreien, men ikke med seien?

- I tett samarbeid med hvitfisknæringen har vi Sjømatrådet i årevis jobbet målrettet for å løfte skreien i det spanske markedet. Det arbeidet har betalt seg. I dag kan ikke spanjolene få nok av denne sesongvaren. Dette burde være et godt grunnlag for seien til å ta markedsandeler. På #Torskefisk2021 skal jeg fortelle om våre erfaringer med seien i Spania, sier Bjørn-Erik Stabell.

Meld deg på #Torskefisk2021 her!

Emner

Kategorier

Kontakter

Tove Sleipnes

Tove Sleipnes

Kommunikasjonsrådgiver +47 415 07 633

Relaterte events

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.