Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Norsk tørrfisk feires av 60000 italienere under verdens største tørrfiskfestival i Sandrigo i Italia

Titusener av italienere feirer tørrfisk fra Norge

Ny prisrekord på norsk tørrfisk stopper ikke italienerne. På verdens største tørrfiskfestival strømmer rundt 60000 italienere til byen Sandrigo for å nyte og hedre tørrfisken.

Sjømatrådets Gunvar L. Wie og Mia Sætre Bernhardsen med eksempel på laksekampanjens digitale uttrykk. FOTO Norges sjømatråd

Ekstra viktig med laksekampanje i Japan

Første oktober gikk startskuddet for Sjømatrådets store laksekampanje i Japan. Fiskeriutsending Gunvar L. Wie mener kampanjen er viktigere enn noensinne.

Deilig, bærekraftig torsk.

​Norsk torsk er bærekraftig - Spis mer, ikke mindre!

Men det finnes mindre enkeltbestander som det ikke står så bra til med. Heldigvis har vi en av verdens beste havforskningsmiljø, noe som gjør at vi kan skille de ulike bestander fra hverandre.

Foto: Norges sjømatråd / Johan Wildhagen

Stor interesse for Hvitfisk2019

To dager med hvitfisk faller tydeligvis i smak hos næringsaktørene. En knapp uke før Hvitfisk2019 sparkes i gang strømmer påmeldingene inn. Hvitfisk2019 er forlengelsen av den tradisjonelle Torskefiskkonferansen. Mens dette tidligere har vært en dagskonferanse, blir det i år to fulle dager med spennende program på hotell Clarion The Edge i Tromsø.

Kampanje

Sjømatkampanjer gir økonomisk gevinst

Undersøkelser viser at salget på norsk sjømat øker når Sjømatrådet setter i gang kampanjer for norsk sjømat. Det samme gjør preferansen for norsk sjømat.

Norsk makrell på kinesisk vis. FOTO: Norges sjømatråd

Makrellen som «helsekjendis» i Kina

Høyt næringsinnhold bør trekkes frem for å få flere kinesere til å spise norsk makrell. Det konkluderer en fersk rapport som har sett på markedsmulighetene for den norske makrellen i Kina. Rapporten vil bli presentert under Pelagisk Arena i Ålesund 5. september.

Norsk kongekrabbe fikk "30 minutes of fame" på sørkoreansk TV. FOTO: IHQ Media

Kongekrabben som TV-stjerne i Sør-Korea

Den norske kongekrabben har blitt «kjendis» i Sør-Korea. Med saltomortale på kjøkkenbenken har den gjort sitt innrykk i beste sendetid på sørkoreansk TV. I tillegg har den blitt avbildet og omtalt i over 70 ulike medieoppslag det siste året.

Seien får hovedfokus når norske toppkokker skal knive om en plass i Bocuse d'Or. FOTO: Christina Neumann/Norges sjømatråd

Med sei på vei til Bocuse d’Or

For første gang får fisk hovedrollen når norske toppkokker skal konkurrere om å bli Norges neste kandidat til Bocuse d’Or. I konkurransen løftes seien frem som den største stjernen.

Sjømatrådets felles stand på Saudi Horeca i 2018 ble godt besøkt

Sjømatrådet satser videre i Saudi-Arabia

Etter gode tilbakemeldinger fra fjorårets messe og en kraftig eksportøkning til Midtøsten, stiller Sjømatrådet med felles stand på Saudi Horeca for andre år på rad.

Japanerne har 400 ulike sjømatarter å velge mellom på markedet. Derfor er det viktig å fremheve den norske laksen for laksekampanjens prosjektleder Mia Sætre Bernhardesen og fiskeriutsending Gunvar L. Wie.

Siste innspurt før laksekampanje i Japan

Siden januar har Sjømatrådets team jobbet med forberedelser til laksekampanjen i Japan. Gjennom godt samarbeid med næringen begynner planene nå ta form, og til høsten får japanerne servert norsk laks i flere mediekanaler.

Japanerne elsker norsk makrell, og serverer den gjerne på sandwichen. Foto: Norges sjømatråd

Gode tider for norsk makrell

Makrell er blitt trendy i Norges to viktigste makrellmarkeder Japan og Sør-Korea. Og det skal ikke bare være makrell, det skal være norsk makrell.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.