Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Håvard Werkland kjemper om å bli Europas beste kokk

Her legger Håvard Werkland (29) siste hånd på verket. Klokken 10.30 i dag startet alvoret for Norges kandidat under Bocuse d'Or Europe 2024 i Trondheim.
I dag er et halvt år med trening seks dager i uken over. Nå består jobben i å få råvarene til å skinne og overbevise dommerne i kampen om å bli Europas beste kokk.
- Det aller viktigste for meg, er at jeg koser meg. Dette kommer jeg nemlig b

- Det er klart vi skal ha tørrfisk på menyen

- Det er klart vi skal ha tørrfisk på menyen

- Tørrfisk må på flere menyer i Oslo-området, mener Nordendirektør i Sjømatrådet, Trym Eidem Gundersen. Nylig inviterte han 70 kokker, kjøkkensjefer, restauranteiere, journalister og produsenter til stort tørrfisk-event i hovedstaden.

Foto: Knut Åserud, Norges sjømatråd

Skrei, tørrfisk og kamskjell på menyen under Bocuse d’Or Europe 2024

I denne uken samles Europas 20 beste kokker i Trondheim for å konkurrere i prestisjetunge Bocuse d’Or Europe 2024. Her vil skrei, tørrfisk og kamskjell være sentrale råvarer.
Vinneren av «Årets kokk 2023», Håvard Werkland, er Norges kandidat. Sammen med coach Christopher W. Davidsen og commis Grunde Gillund skal han i ilden på mesterskapets første dag, tirsdag 19. mars.
Norges sjømatråd e

Nå blir skreien superkjendis i Spania

Nå blir skreien superkjendis i Spania

Programmene som de lager når mange millioner avislesere, radiolyttere og TV-seere. Nå har en rekke spanske reportere vært på Senja for å formidle skreiens magiske historie.
Journalistene besøkte Husøya, Hamn og Senja Matstudio for å lære mer om skreiens vandring fra Barentshavet og sørover til Lofoten og Vesterålen. Vertskap for reisen var Norges sjømatråds utsending til Spania, Tore Holvik.

Foto: Bergen sjømatfestival

William Kahrs fra Restaurant 1877 vant VM i prinsefisk

Med denne innbydende retten stakk kjøkkensjef William Kahrs fra Restaurant 1877 i Bergen av med seieren i VM i prinsefisk.
Prinsefisk, eller torsk i fløtesaus, er en matrett som har fått sitt rojale navn etter en helt spesiell hendelse. Kronprins Karl av Sverige og Norge og kronprins Vilhelm III av Nederland fikk nemlig denne retten servert under et besøk i Bergen 22. juli 1856.
Det var derf

Tom-Jørgen Gangsø er vår nye sjømatutsending til Italia

Tom-Jørgen Gangsø er vår nye sjømatutsending til Italia

Norges sjømatråd har ansatt Tom-Jørgen Gangsø (34) i stillingen som sjømatutsending til Italia. Gangsø har det siste året ledet Sjømatrådets arbeid i det italienske markedet, og er nå ansatt i et ordinært utsendingsløp.
- Vi er veldig fornøyde med at Tom-Jørgen fortsetter med ansvaret for det italienske markedet. Vi har hatt en spennende og givende runde med sterke søkere, og er glade for nå å

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Tre år på rad med verdivekst for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 13,3 milliarder kroner i februar. Det er en økning på 339 millioner kroner, eller 3 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- Takket være stor verdivekst for laks, ørret, torsk og snøkrabbe ble eksportverdien i februar løftet til et historisk høyt nivå. Verdien på den norske sjømateksporten har nå økt hver eneste måned i tre år, noe som aldri har skjedd før, s

NY UTSENDING TIL KINA: Sigmund Bjørgo Foto: Privat

Sigmund Bjørgo returnerer til Sjømatrådet – blir ny utsending til Kina

Norges sjømatråd har ansatt Sigmund Bjørgo (46) som ny sjømatutsending til Kina.
- Sigmund Bjørgo er strategisk sterk og har inngående kjennskap til både sjømatnæringen og det kinesiske markedet. Han har tidligere vært sjømatutsending til Kina og gjort en formidabel jobb for oss i mange år, så vi er særdeles fornøyde med å få ham tilbake, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatrå

Ønsker du deg en spennende karrierestart i sjømatnæringen?

Ønsker du deg en spennende karrierestart i sjømatnæringen?

Er du ung og ambisiøs med drømmer om en internasjonal karriere? Norges sjømatråd inviterer nå neste generasjons talenter til å utforske sjømatnæringen fra innsiden gjennom vår trainee-ordning.
Helt siden 1997 har Sjømatrådets traineeprogram vært et viktig springbrett for unge som har ønsket å starte sin karriere i sjømatnæringen.
- Det gir oss en unik mulighet til å tiltrekke oss friske b

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.