Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Vania Osorio i Casa Nunes Martins fykter at høye priser og variabel kvalitet vil ha negativ påvirkning på klippfisktradisjonene i Brasil.

Har importert norsk klippfisk til Brasil i over 100 år

-Klippfisk er som en god vin, sier Vania Osorio fra Brasil. Familiebedriften hun leder har importert klippfisk siden 1921. Men nå er hun bekymret for klippfisktradisjonens fremtid.
Vania Osorio er tredjegenerasjons portugisisk innvandrer til Rio de Janeiro. Hun er også tredje generasjon som leder firmaet som i sin tid var en av etterkrigstidens største klippfiskimportører i Brasil, Casa Nunes M

Klippfisk, eller "bacalhau", er festmat i Brasil. Da skulle det bare mangle at ikke norsk klippfisk er til stede når karnevalet braker løs i Rio de Janeiro.

Norske klippfisk-kasser på karneval i Rio

Norsk klippfisk på karneval i Rio: Det er ikke bare norsk klippfisk som er festmat for brasilianerne. Nå har også klippfisk-kassene fått sin plass i feiringen når karnevalet braker løs

Skrei med det nye kvalitetsmerket. Foto: Marius Fiskum

Fin skrei, men feil merke

1. januar gikk startskuddet for årets skreisesong, og etter Skreipatruljens første kontroll i Europa er resultatet klart. Det er dessverre en del feilmerking, og fra og med i år vil dette medføre anmerkning ved besøk av Skreipatruljen.
- Kvaliteten på skreien som vi kontrollerte var fin, men det er like viktig at fisken er riktig merket, sier Skreipatruljens Jan-Erik Jensen.
Med det mener

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Høye laksepriser og svak krone sikret solid sjømateksport i januar

Norge eksporterte sjømat for 13,3 milliarder kroner i januar. Det er en økning på 640 millioner kroner, eller 5 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- Det har vært en god start på sjømateksporten i 2024. Det skyldes i første rekke økte laksepriser. Sammen med en fortsatt svekket krone bidro det til at den totale eksportverdien ble rekordhøy i en januar-måned, sier administrerende direk

Dette var de mest populære oppskriftene på godfisk.no i 2023

Dette var de mest populære oppskriftene på godfisk.no i 2023


Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Aller mest trafikk var det til oppskriften på laks med kremet tagliatelle. Kanskje ikke helt overraskende ettersom dette også var den mest besøkte oppskriften i 2022.

Økt synlighet gir

Regjeringen tildeler Fiskesprell 3,9 millioner ekstra

Regjeringen tildeler Fiskesprell 3,9 millioner ekstra

Med et stupende sjømatkonsum girer regjeringen opp satsingen på tiltak mot barn og unge. For nå spiser stadig færre nordmenn, spesielt barn og unge, fisk og sjømat. Derfor mottar kostholdsprogrammet Fiskesprell 3,9 millioner kroner ekstra for å øke råvarestøtten i skole og barnehage.
- Flere barn og unge må få øynene opp for den gode fiske- og sjømaten vi har i Norge. For å motvirke den fallend

Victoria Braathen, Norges sjømatråds utsending til Storbritannia, er en av dem som skal på scenen under Ombordfrystkonferansen. Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Tidenes største Ombordfrystkonferanse

Aldri før har det vært flere påmeldte til Ombordfryst. Nå er alle de 430 tilgjengelige billettene til torsdagens konferanse i Ålesund revet bort.
Når dørene til Scandic Hotel Parken åpner torsdag formiddag, er det rekordmange til stede i salen. I tillegg er det flere hundre som kommer til å følge den digitale sendingen.
- Dette er niende året at vi arrangerer Ombordfrystkonferansen, men det

Ernæringsrådgiver og influenser Emilie Nereng. Foto: Norges sjømatråd

Slik blir Godfisk-vinteren 2024

Nyttårsfeiringen var knapt over før Godfisk var i gang med årets første kampanje. Det er ikke tilfeldig, for de første månedene av 2024 inneholder en rekke markedsaktiviteter.
- For mange er det viktig å få en god start på året. Det er derfor ikke tilfeldig at januar er den måneden i året hvor det selges desidert mest sjømat i Norge. Når helse og sunnhet blir ekstra viktig i hverdagen, griper

Foto: Norges sjømatråd

Prisvekst og svak krone ga eksportrekord for norsk sjømat i 2023

Aldri før har eksportverdien av norsk sjømat vært høyere enn i 2023. Totalt eksporterte Norge sjømat for 172 milliarder kroner i fjor. Det tilsvarer 39 millioner måltider hver eneste dag - året rundt.
Eksportverdien økte med 20,7 milliarder kroner, eller 14 prosent, sammenlignet med 2022.
- 2023 ble tidenes beste verdimessige år for norsk sjømateksport. Sjømat er fortsatt en av Norges alle

Sjømatrådet er valgt inn i prisrådet for havbruk

Sjømatrådet er valgt inn i prisrådet for havbruk

Finansdepartementet har oppnevnt medlemmer til prisråd for grunnrenteskatten på havbruk for perioden 2024-2026. Vår sjømatanalytiker, Eivind Hestvik Brækkan, er ett av medlemmene.
- Jeg er glad for å kunne være en del av dette arbeidet i tiden framover. Sjømatrådet bistår med vår kompetanse på fag, det globale laksemarkedet og havbruksnæringen, sier Brækkan.
Eivind har vært en del av Sjøma

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.