Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Sjømatrådet og norske eksportører hadde med norsk sjømat til en matmesse i ørkenbyen Riyadh i forrige uke.

Fullt trykk på Saudi Food Show

Sjømatrådet og tre norske eksportører deltok for første gang på Saudi Food Show, som ble arrangert i Riyadh i forrige uke. Det var godt besøk på messen og interessen for norsk sjømat var stor.

Sjømatrådet på besøk i Jordan for å diskutere markedsadgang. Ørjan Kjærvik Olsen er nr. 2 fra venstre, Den norske ambassadøren, Espen Lindbæck, nr. 3 og ambassadesekretær Ole Denstad nr.5

Nå blir det enklere å selge norsk laks til Midtøsten

Regler som har gjort det vanskeligere for lakseeksporten til Midtøsten blir nå fjernet.
Sammen med Mattilsynet og de norske ambassadene i Israel, Jordan og Saudi Arabia har Sjømatrådet jobbet for å bedre markedsadgang for norske sjømatprodukter i Midtøsten. Det har gitt resultater.
Regelendringene handler primært om lengre holdbarhet for fersk laks, noe som i stor grad forenkler eksportprose

Dette analyseteamet har skrevet den tredje trendrapporten til Norges sjømatråd. Fra venstre: Børge Lotre, Marte Sofie Danielsen, Thomas Jakobsen og Lars Moksness. Foto: Sverre-Leander Sundseth

Ny Top seafood trend-rapport er ute nå!

Krig, kriser og inflasjon, hvordan påvirker det sjømatnæringen og forbrukerne? Det er noe av hva den nye trend-rapporten til Sjømatrådet har sett nærmere på. Les hele rapporten hos seafood.no

Slik kan tørrfisken også tilberedes, og liknende retter kan bli å se på noen av Oslos restauranter i tiden som kommer.

Skal få tørrfisk inn på Oslo-menyer

Snart blir det mer tørrfisk å se på menyen til noen av Oslos trendy restauranter.
Tørrfisk er en bestselger på restauranter i nord, men så godt som et fremmedord på restaurantmenyer i Oslo-området.
Men nå skal det bli andre boller. I alle fall hvis den profilerte kokken Øyvind Bøe Dalelv får det som han vil.
Sammen med Godfisk.no og Sjømatrådet inviterte han nylig kokker og kjøkkensjef

Skreien var godt synlig i fiskediskene rundt om i Europa. Her fra Spania. Totalt ble det eksportert 4 212 tonn skrei fra Norge under årets skreisesong, til en verdi av 282 millioner kroner. Foto: Norges sjømatråd

Årets skreisesong: Fantastisk kvalitet, men høye priser

I Norges største skreimarked, Spania, er det både volum- og verdivekst når det gjelder norsk skrei, og det i et år der sjømatkonsumet har gått ned 15%. I Spania ble det 30% volumvekst og 60%verdivekst. Volumet på kvalitetsmerket skrei til Spania endte på 1 168 tonn, dette er en økning på 30%. Kun to år tidligere har direkteeksporten av skrei til vært høyere, da var det høyere kvoter.

Valutajubel for tørrfiskeksporten til Nigeria

Valutajubel for tørrfiskeksporten til Nigeria

Nye valutabestemmelser i Nigeria er svært gode nyheter for norske tørrfiskeksportører.
Nigeria er et av Norges viktigste tørrfiskmarkeder. Inntil nylig har tørrfisken stått på en liste over produkter som har blitt mye dyrere for sluttkunden på grunn av dårlig vekslingskurs. Nå har landets nye president fjernet listen.
-Dette har veldig stor betydning for norske eksportører, sier Sjømatrådets

Norsk sjømat fikk stor oppmerksomhet under kampanjelanseringen på Winmart i Hanoi. Fra venstre Nguyen Trong Tuan i Winmart, ambassadør Hilde Solbakken og sjømatutsending Asbjørn Warvik Rørtveit.

Kampanjepremiere for norsk sjømat i Vietnam

Det var stor ståhei da Sjømatrådet lanserte sjømatkampanje i Vietnam for aller første gang.
Når noe skal feires i Vietnam blir det ofte høylytt. Så også da startskuddet nylig gikk for kampanjen som markerte begynnelsen på det som etter planen skal bli en jevnlig tilstedeværelse av norsk sjømat på vietnamesiske supermarkeder.
Ballonger, lykkehjul, livlig musikk, taler, kokkeshow og smaksprøv

Laksen er en svært populær matfisk, og har ikke steget mer i pris enn annen mati Europa. Likevel er konsumet blant europere på vei ned

Europeere spiser stadig mindre laks

Mens amerikanerne spiser mer norsk laks enn noensinne, går konsumet nedover i Europa.
Europa er Norges desidert viktigste laksemarked. Spanjolers, franskmenns, italieneres og tyskeres laksemåltider bidrar i stor grad til at rundt 70% av den norske lakseeksporten går til EU-markedet.
Men i løpet av det siste året har europeere begynt å spise mindre laks enn før mens amerikanerne spiser mer,

Foto: Norges sjømatråd

Sjømatrådet søker kandidater til markedsgruppene

Sjømatrådet søker nå kandidater til markedsgruppe hvitfisk og markedsgruppe laks og ørret.
Markedsgruppene er en del av den formelle styringsstrukturen i Sjømatrådet, som ellers består av Sjømatrådets styre og Sjømatrådets generalforsamling.
Sjømatrådet har fem markedsgrupper:
Laks og ørret
Hvitfisk Konvensjonell Pelagisk Skalldyr
Markedsgruppens rolle er å bidra til at arts-/br

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Norge eksporterte sjømat for 13,1 milliarder kroner i mai – reddet av den svake kronen

Norge eksporterte sjømat for 13,1 milliarder kroner i mai. Dette er en økning på 816 millioner kroner, eller 7 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- I likhet med i april var det også i mai en betydelig valutaeffekt. Den svake norske kronen bidro alene med en verdivekst på om lag 1,5 milliarder kroner i forrige måned. Uten denne valutautviklingen ville det ha vært en nedgang i eksport

Det var stor interesse blant koreansk media og influensere da norsk tørrfisk ble lansert i Seoul tirsdag 30.5.

Nå lanseres norsk tørrfisk i Sør-Korea

For første gang lanseres tørrfisk fra Lofoten og Vesterålen for nysgjerrige koreanere i Seoul.
- Det var stort engasjement blant de inviterte kokkene og mediene. Mange hadde spørsmål om hvordan tørrfisken er produsert og hvor den kommer fra, sier Mia Sætre Bernhardsen, Sjømatrådets prosjektleder i Sør-Korea.
Koreanerne er vant med lokal tørrfisk fra før, og spiser den gjerne som snacks ved

Lakseseminaret i Milano fant sted 11. mai. Hovedtema var et dypdykk i kategorivekst for norsk laks. På bildet ses alle foredragsholderne på scenen, med Gunvar L. Wie til høyre

Lakseeksport til Italia: Muligheter i en krevende tid

De siste 10 årene har den norske lakseeksporten til Italia mer enn doblet seg. Men uro og inflasjon har stanset veksten. Det finnes likevel mange muligheter i en tøffere tid.


150 mennesker, de fleste med tilknytning til italiensk og norsk laksenæring, møtte frem da Sjømatrådet nylig gjennomførte sitt årlige lakseseminar i Milano. Seminaret har blitt en viktig møteplass, og en arena for

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.