Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Charlotte Rapp og Trym Eidem Gundersen. Foto: Anders G. Warne, Norges sjømatråd

Offensiv satsing skal snu negativ sjømattrend i Sverige

Siden 2015 har sjømatkonsumet i Sverige vist en nedadgående trend. Nå tar Sjømatrådet grep for å få svenskene til å spise mer fisk og skalldyr.
I rekordåret 2015 var det 43 prosent av svenskene som fulgte myndighetenes kostholdsråd om å spise sjømat 2-3 ganger i uken. Nå er tallet falt til 33 prosent. Denne utviklingen bekymrer Charlotte Rapp, som er manager Sverige i Norges sjømatråd.
Går g

Fersk fiskesuppe er noe av det som blirservert under Sjømatfestivalen. Kantinene har mye sjømat på menyen, og studentene lar seg lokke og inspirere. Her med studentene Ulrik Berge, Benedikte Harjang og Isak Aas. Foto: Ingun A. Mæhlum

Sjømatfestival får studenter til å spise fisk

I tre hele dager arrangeres det Sjømatfest for alle studentene i Tromsø, Harstad, Alta og Narvik. Studenter liker nemlig sjømat, men lager det ikke så ofte selv. Det skal det gjøres noe med.
- Jeg spiser fisk én til to ganger i måneden, sier student Martin Holguin når han blir spurt om hvor ofte han spiser sjømat.

Svaret hans er gjengs for mange studenter, for selv om de liker både fisk

USA er et av våre viktigste skalldyrmarkeder, så norske skalldyr av ypperste kvalitet ble servert de norske og amerikanske deltakerne. Her med kokk Bård Emil Underthun. Foto: Dani Mac Photography.

Skalldyrsarrangement i USA gir muligheter for flere norske produkter


Det ble full klaff da Norges sjømatråd inviterte til skalldyrsamling i USA i forrige uke. – Et strålende utgangspunkt for vårt videre arbeid, oppsummerer sjømatutsending Anne-Kristine Øen.


Arrangementet til Sjømatrådet ble raskt fullbooket da den norske næringen ble invitert til New York 4. og 5. oktober.
Programmet var rettet mot verdikjeden i USA og Norge, og dagen etter ble d

Måtte venne seg til å spise lutefisk- nå er hun Årets lutefiskelsker

Måtte venne seg til å spise lutefisk- nå er hun Årets lutefiskelsker

Kjendiskokken Lise Finckenhagen er kåret til Årets lutefiskelsker. Med kåringen er lutefisksesongen offisielt i gang. Men årets utkårede har ikke alltid vært like glad i lutefisk.

Tradisjonen tro har Årets lutefiskelsker blitt kåret på restauranten Gamle Raadhus i Oslo. Prisen har blitt utdelt andre onsdag i oktober hvert år siden 1994. Blant de som tidligere har fått den gjeve prisen er kj

Foto: Norges sjømatråd

Norge har eksportert sjømat for 109 milliarder kroner hittil i år

I årets ni første måneder har Norge eksportert sjømat for 109 milliarder kroner. Det er ny rekord, med en vekst på 29 prosent, eller 24,3 milliarder kroner, sammenlignet med samme periode i fjor.
- Verdiveksten for norsk sjømateksport har vært imponerende i år, og i september passerte vi 100-milliardersgrensen. Historisk høye priser er en av forklaringene til at tredje kvartal ga tidenes høyes

- Bærekraftstrenden i Japan vil komme som en stor bølge når den først kommer, ifølge Sjømatutsending i Japan, Johan Kvalheim. Her ombord på Statsraad Lehmkuhl da skuta gjestet Yokohama tidligere i september.

Tok roret for å sette bærekraftig sjømat på dagsordenen

-Vi må være forberedt på at bærekraft snart blir et hot tema også i Japan, sier sjømatutsending Johan Kvalheim. Derfor samlet han norsk og japansk sjømatnæring til bærekraftseminar i Tokyo

I Japan er pandemien fortsatt merkbar i form av munnbindpåbud og innreiseforbud for turister. Men endelig er det blitt lov, forutsatt at man forholder seg til visse koronaregler, å samle flere mennesker u

Skal det være fersk makrell? Smaksprøvene på fersk norsk makrell gikk ned på høykant da seseongens første Saba Nouveau ble presentert i Tokyo.

Én av to makreller som fiskes i Norge spises i Japan

Japanere elsker norsk makrell. Inntil nylig har de kun fått den som fryst. Men nå har japanerne fått smaken på «Saba Nouveau», og betaler godt for å få makrellen fersk.

«Saba Nouveau» er navnet den sprellferske makrellen fra Norge har fått i Japan. Navnet er inspirert av den franske rødvinen «Beaujoulais Nouveau», som folk står i lange køer og betaler høye summer for å sikre seg en flaske

Butikk-kampanjer, «laks på campingturen» og kjendiser skal i høst fronte den norske laksen i Sør-Korea og Thailand.

Sjømatrådet med ny millionsatsing på norsk laks

Denne høsten skal glamping, superstjerner og nye lakseretter på hvermannsens middagsbord øke laksesalget i Thailand og Sør-Korea.
Drøye 170 millioner kroner - det er totalsummen Sjømatrådet investerer i laksekampanjer i inn og utland på vegne av den norske næringen i 2022.
Beløpet fordeles på en rekke land gjennom hele året, men hvert år satses det ekstra på enkelte land. Det er laksenæringe

Tørrfiskpølse gikk av med seieren

Tørrfiskpølse gikk av med seieren

Ikke hørt om tørrfiskpølse? Da er du ikke alene. Nyvinningen til kokken Tommi Bjørnsen gikk av med seieren i årets konkurranse «Tørrfisksommer».

Anne Marie Sjøholt, Trym Eidem Gundersen, Charlotte Rapp og Agnete Bell.

Sjømatrådets Team Norden er nå komplett

Med Anne Marie Sjøholt (25) og Agnete Bell (46) på laget er Sjømatrådets Team Norden nå komplett.
I januar i år startet Charlotte Rapp som manager Sverige i Team Norden, og nå er også de to siste ansettelsene på plass.
- Vi står foran en hektisk høst, så jeg er derfor svært glad for at Anne Marie og Agnete er kommet godt i gang og er klare for å løfte satsingen vår i Norge og i Norden. Dett

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.