Nytt gullprodukt fra havets sølv
Aldri før har man hatt høyere etterspørsel eller priser på silderogn. Årsaken er sushi.
Aldri før har man hatt høyere etterspørsel eller priser på silderogn. Årsaken er sushi.
Til tross for en meget utfordrende måned med oppblussing av koronapandemien i mange markeder, holder sjømateksporten seg på et høyt nivå. I oktober ble det eksportert sjømat for 10,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 5 prosent, eller 573 millioner kroner, sammenlignet med oktober i fjor. Likevel er dette den tredje høyeste eksportverdien i en enkeltmåned noensinne.
Sjømat er den proteinkilden japanerne ønsker å spise mer av. Men japanerne er kresne, og det gjelder å vite hvilke produkter man skal tilby dem. Det viser Sjømatrådets ferske sjømatstudie fra «Soloppgangens land».
Sjømatrådet har ansatt John Cao (30) som ny prosjektmedarbeider i kostholdsprogrammet Fiskesprell. Cao er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og har erfaring fra barnehage og skole.
- Vi er glade for at John Cao har takket ja til stillingen som prosjektmedarbeider i Fiskesprell. Han besitter kompetanse jeg er trygg på vil bidra til å løfte Fiskesprell, i tillegg til at vi får økt kapasiteten sli
Laksen har blitt den store vinneren i Spania under pandemien.
I september var Sør-Korea det største markedet for norsk laks i Asia. Noe av forklaringen på veksten er økt netthandel og at unge kvinner har falt pladask for det norske opphavet.
Svært få norske barn spiser nok fisk. Men flesteparten sier de gjerne skulle ha spist mer dersom de fikk servert fiskeretter de liker.
Neste år kan bli krevende for norsk torsk, sei og hyse. På Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse som starter i morgen, tirsdag 21. oktober, får du høre om de makroøkonomiske utsiktene og de fem største truslene i markedet i 2021.
Etter at lakseeksporten til Italia fikk seg en alvorlig knekk som følge av koronapandemien har nedgangen snudd til oppgang. Det er mye takket være italienernes store trang til sushi. Sushitrangen er også grunnen til at Sjømatrådets fiskeriutsending har stor tro på at lakseeksporten til Italia vi doble seg de neste ti årene.
I 2019 satte norsk torskefisk ny eksportrekord, med 14,4 milliarder kroner. Næringen skaper arbeidsplasser langs hele kysten, men nå er den norske torsken under press. På Sjømatrådets digitale torskefiskkonferanse kartlegges truslene og mulighetene for torskemarkedet i 2021.
Neste år kan bli krevende for norsk torsk, sei og hyse. På Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse får du høre om de makroøkonomiske utsiktene og de fem største truslene i markedet i 2021.
I disse dager starter Sjømatrådet en nasjonal kampanje i Tyskland og Frankrike. Den varer frem til jul og skal gi den norske laksen høy synlighet på TV, på digitale flater, i sosiale medier og matbutikker i de to landene.
Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.
Stortorget 1
9008 Tromsø
Norway