Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Norges sjømatråd

Massiv vekst i sjømateksporten i første kvartal

Til tross for den spente verdenssituasjonen, har eksportverdien av norsk sjømat aldri vært høyere i et første kvartal enn i 2022. I årets tre første måneder eksporterte Norge sjømat for 34 milliarder kroner. Det er en verdivekst på 22 prosent, eller 6,2 milliarder kroner, målt mot første kvartal i fjor.
- En sterk global etterspørsel etter norsk sjømat ga en rekordhøy verdi i første kvartal.

Foto: Norges sjømatråd

Sterk vekst for sjømateksporten i februar

Norge eksporterte sjømat for 11,3 milliarder kroner i februar. Det er en økning på 2,6 milliarder kroner, eller 30 prosent, sammenlignet med februar i fjor.
- Dette er den høyeste verdien av norsk sjømateksport som er registrert i en februar måned noensinne. Krigen i Ukraina overskygger imidlertid dette. Den dramatiske situasjonen berører oss først og fremst sterkt på det menneskelige plan, me

Renate Larsen Foto: Norges sjømatråd

Renate Larsen slutter i Sjømatrådet

Etter seks år som administrerende direktør i Norges sjømatråd har Renate Larsen (46) valgt å si opp. Det skjer etter eget ønske, og hun vil være i stillingen ut oppsigelsestiden.
- Det er ingen dramatikk bak denne avgjørelsen. Jeg har hatt seks fantastisk spennende år i Sjømatrådet. Her har jeg jobbet med en kompetent og omstillingsdyktig organisasjon som jeg kommer til å savne. Det er likevel

NY JOBB: Martin Skaug (31) blir direktør for kommunikasjon i Sjømatrådet. Foto: Norges sjømatråd

Martin Skaug er Sjømatrådets nye kommunikasjonsdirektør

Norges sjømatråd har ansatt Martin Skaug (31) som ny direktør for kommunikasjon. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver og blir nå en del av Sjømatrådets ledergruppe.
- Jeg er veldig glad for at Martin har takket ja til denne utfordringen. Med ham får vi en dyktig, kreativ og inspirerende leder med på laget som skal utvikle Sjømatrådet fremover. Jeg synes det er ekstra fint at vi

Foto: Norges sjømatråd

Rekordstart for sjømateksporten i 2022

Norge eksporterte sjømat for 10,3 milliarder kroner i januar. Det er en økning på 2,1 milliarder kroner, eller 26 prosent, sammenlignet med januar i fjor.
- Årets januar ga tidenes høyeste eksportverdi, og dermed fortsetter den sterke trenden fra 2021. Til tross for utfordringer med koronapandemien, økte prisene for mange av våre produkter. Det var også januar-rekord i verdi og volum for laks

Kari Brøndbo. Foto: Privat

Kari Brøndbo blir ny HR-direktør i Sjømatrådet

Sjømatrådet har ansatt Kari Brøndbo (51) som ny HR-direktør. Tromsø-kvinnen kommer fra tilsvarende stilling i Troms politidistrikt.
- Jeg trives best i kunnskapsorganisasjoner og motiveres av Sjømatrådets viktige samfunnsoppdrag, det høye ambisjonsnivået og at det er en fremtidsrettet organisasjon. Sammen med engasjerte og kompetente kolleger gleder jeg meg til å bidra til å videreutvikle Sjøm

Foto: Norges sjømatråd

Sjømateksporten passerte 120 milliarder kroner i fjor

2021 ble tidenes beste år for norsk sjømateksport. Totalt eksporterte Norge 3,1 millioner tonn sjømat til en verdi av 120,8 milliarder kroner i fjor. Det er rekord i både volum og verdi og tilsvarer 42 millioner måltider hver eneste dag – året rundt.
- 2021 ble nok et eventyrlig eksportår for norsk sjømat. Vi er i den svært gunstige posisjonen at vi har produkter som hele verden vil ha - også

Foto: Norges sjømatråd

Sjømateksporten nådde historisk milepæl

Norge eksporterte sjømat for 12 milliarder kroner i november. Det er en økning på 2,6 milliarder kroner, eller 28 prosent, sammenlignet med november i fjor. Hittil i år er det eksportert sjømat for 108,8 milliarder kroner. Dermed er årsrekorden fra 2019 på 107,2 milliarder kroner passert.
- Selv om vi fortsatt har store utfordringer med koronapandemien både i inn- og utland, opplever vi en ette

Foto: Norges sjømatråd

I dag setter norsk sjømateksport en historisk rekord

Fredag 26. november setter norsk sjømateksport en ny rekord. Da passeres verdien på 107,2 milliarder kroner fra rekordåret 2019.
- Selv om de offisielle eksporttallene ikke kommer før om en uke, kan vi slå fast at norsk sjømateksport har nådd en ny historisk milepæl. Før de første 11 månedene av året er omme passerer vi ifølge våre beregninger i dag eksportverdien fra rekordåret 2019 på 107,2 m

Administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd, Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes.

Sjømatrådet inngår samarbeidsavtale med Karsten Warholm

Norges sjømatråd og Karsten Warholm jobber begge for å være best i verden. Nå inngår partene en toårig samarbeidsavtale.
- Sjømatrådets visjon er «sammen vinner vi verden for norsk sjømat». Gjennom denne avtalen får vi med en på laget som faktisk har vunnet verden. Jeg er derfor utrolig stolt over at Karsten Warholm nå skal jobbe sammen med oss for å nå vår visjon. Det er en veldig god match m

Feil i statistikken for sjømateksporten i oktober

Feil i statistikken for sjømateksporten i oktober

Onsdag 3. november ble statistikken for sjømateksporten i oktober publisert. På grunn av en teknisk feil var datagrunnlaget fra SSB ufullstendig.
- Vi opplevde en feil i datainngangen vår rett før helgen i uke 43, som vi dessverre ikke avdekket i tide til at tallene ble oversendt Sjømatrådet mandag morgen 1. november, sier seksjonssjef Espen Kristiansen ved seksjon for utenrikshandelsstatistik

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.