Pressemelding -
Sjømatrådet inngår samarbeidsavtale med Karsten Warholm
Norges sjømatråd og Karsten Warholm jobber begge for å være best i verden. Nå inngår partene en toårig samarbeidsavtale.
- Sjømatrådets visjon er «sammen vinner vi verden for norsk sjømat». Gjennom denne avtalen får vi med en på laget som faktisk har vunnet verden. Jeg er derfor utrolig stolt over at Karsten Warholm nå skal jobbe sammen med oss for å nå vår visjon. Det er en veldig god match mellom oss, og jeg er trygg på at vi kommer til å samarbeide godt og støtte opp om hverandres arbeid, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.
Nært forhold til sjømat
Avtalen med Sjømatrådet gjelder for 2022 og 2023. I denne perioden skal partene jobbe sammen for å forsterke posisjonen til norsk sjømat i hele verden.
- Drømmen vår har lenge vært å jobbe med norsk sjømat. Det er et fantastisk og viktig produkt for nasjonen Norge og noe som hele teamet vårt har et veldig nært forhold til. Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med Sjømatrådet og finne vår felles plattform, sier Karsten Warholm.
2021 blir tidenes beste år for norsk sjømateksport. I dag kan en stolt Renate Larsen også presentere nyheten om at den gamle verdirekorden fra 2019 på 107,2 milliarder kroner er passert.
- Det er jo ekstra passende at vi på denne rekorddagen kan offentliggjøre samarbeidsavtalen med Karsten Warholm, som jo er en som virkelig er vant til å sette rekorder, sier Renate Larsen.
To globale giganter
Norge er verdens nest største sjømateksportør. Karsten Warholm er olympisk mester, verdensmester og verdensrekordholder på 400 meter hekk. Begge parter er dermed globale giganter på hver sin arena.
- Landet vårt er tuftet på de verdiene som kommer fra sjømatnæringen. Mine forfedre jobbet selv på sjøen med alt mulig av fangst og fiske, og jeg har alltid hatt en stor forkjærlighet for norsk sjømat. Sjømat er en viktig del av kostholdet mitt og helt nødvendig for å levere de resultatene som jeg gjør. Det er jo også en kjent sak at alt det beste i verden kommer fra kysten i Norge, sier Karsten Warholm med glimt i øyet.
Samfunnsansvar
- Vi har et felles mål om å øke kjennskapen og kunnskapen om sjømat fra Norge. Å øke sjømatkonsumet er ikke bare viktig for landets inntekter og arbeidsplasser, men også for å nå FNs bærekraftsmål, sier Renate Larsen.
- I likhet med Sjømatrådet prøver vi også å levere best på det vi driver med. I tillegg er vi i Team Warholm bevisst på vårt samfunnsansvar, og vi vil jo at den neste generasjonen skal spise sjømat, fordi det er sunt og godt, sier Karsten Warholm.
Sjømatnasjonen Norge
- Norge er verdens nest største sjømateksportør.
- Årlig eksporterer Norge sjømat til rundt 150 land.
- Hver eneste dag året rundt spises det 37 millioner måltider med norsk sjømat verden over.
- I 2020 eksportere Norge over 60 ulike sjømatarter.
- Målt i verdi er dette de 10 største enkeltlandene som Norge eksporterte sjømat til i 2020: Polen, Danmark, Frankrike, USA, Storbritannia, Nederland, Spania, Japan, Italia og Kina.
Fakta om Norges sjømatråd
- Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
- Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
- Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
- Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.
Emner
Kategorier
Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.