Gå videre til innhold
Sjømatpartner for kåringen av verdens 50 beste restauranter

Pressemelding -

Sjømatpartner for kåringen av verdens 50 beste restauranter

Når verdens gastronomiske elite samles i Bilbao for å kåre verdens 50 beste restauranter, får de servert og presentert norske skalldyr i toppklasse. Som offisiell sjømatpartner for det prestisjetunge arrangementet skal Seafood from Norway og Sjømatrådet løfte flere norske sjømatprodukter inn på verdens stjernerestauranter.

Den prestisjefylte listen over hvem som er blant verdens 50 beste restauranter presenteres under en storslagen sammenkomst i Euskalduna Palace Bilbao den 19.juni. Arrangementet samler verdens ledende gastronomiske miljø.

– Her vil vi servere og presentere norske skalldyr for de kokkene, restauranteierne, matbloggerene, journalistene og forfatterne som resten av verden ser til når det aller beste og fremste skal defineres. Dette vil være med på å løfte statusen for våre råvarer til enda nye høyder, sier Synne Guldbrandsen, prosjektleder i Norges sjømatråd.

Ønsker mer norske skalldyr på menyen i verdens topprestauranter

I anledning kåringenvil de om lag 500 deltakerne vil få servert ulike retter med eksklusive norske skalldyrprodukter.

- Dette er en unik mulighet til å knytte verdifulle kontakter mellom aktører som allerede leverer til, eller er i posisjon til å, levere sjømatprodukter til toppsjiktet av verdens restauranter. Dette arrangementet er en helt unik møteplass for de som arbeider innenfor dette eksklusive segmentet, sier Guldbrandsen.

I forbindelse med partneravtalen ønsker Sjømatrådet kontakt med skalldyr-leverandører som:

  • har erfaring med denne mest krevende delen av restaurantmarkedet
  • har nødvendige sertifiseringer/klassifiseringer på plass
  • har på plass en dokumenterbar distribusjonsløsning inn til dette segmentet
  • ønsker å utnytte denne muligheten

Langsiktig posisjoneringsarbeid for norske skalldyr og Seafood from Norway

Sjømatrådet ønsker å gjøre verdens beste kjøkkensjefer oppmerksomme på eksklusive nisjeprodukter de ellers ikke ville hatt på radaren. I etterkant av finalen i Bilbao vil Sjømatrådet jobbe videre med listen over verdens beste restauranter, og vise kokkene og eierne av dem kvaliteten og fortelle historien bak de norske råvarene. Målet er at flere av disse restaurantene skal sette norske skalldyr på menyen, også utover de produktene som er med på finalefesten.

– Det ligger et betydelig potensiale i å øke kunnskapen og preferansen for norske skalldyr generelt blant toppkokker. Dette vil også kunne bidra til å øke imaget for norsk sjømat som helhet, ved at skalldyrene går foran som en eksklusiv spydspiss, sier Guldbrandsen.

Kåringen «The World’s 50 Best Restaurants»

Listen over de 50 beste restaurantene i verden er en årlig rangering som ved siden av Michelin-guiden regnes å være verdens viktigste konkurranse for restauranter. Det er i år 17. gang denne listen blir presentert.

Listen utvikles av 27 regionale panel bestående av til sammen 1 000 prominente restaurantkritikere, kokker, restauranteiere og andre gastronomer.

Hvert panel består av 36 medlemmer, som fordeler sju stemmer. Minst tre av hvert medlems stemmer må gå til en restaurant utenfor regionen.

Topplisten over verdens 50 beste restauranter publiseres 19.juni i Bilbao, Spania.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.