Gå videre til innhold
Foto: Utku Can
Foto: Utku Can

Pressemelding -

Norske skalldyr i hovedrollen på Noma

Da den verdenskjente danske restauranten Noma hadde avskjedsfest lørdag kveld, var gjestelisten eksklusiv. På menyen sto blant annet norsk sjømat.

Noma er nå historie, og eierne har proklamert at de skal ta en lengre pause før etterfølgeren, Noma 2.0, ser dagens lys i desember. Men først skulle det altså festes, og det ble gjort lørdag sammen med restaurantens kokkevenner, stamkunder og journalister, alt i alt rundt 250 personer inkludert de 85 ansatte.

Noma åpnet i København i 2003 og er blitt verdenskjent for sin satsing på nordiske råvarer og lokale spesialiteter. Den danske restauranten er gjentatte ganger kåret til verdens beste og har de siste årene hatt to stjerner i Michelin-guiden.

På lørdagens gjesteliste sto blant annet Eyvind Hellstrøm og Maaemo-sjef Espen Holmboe Bang, i tillegg til en rekke kjente stjernekokker fra hele verden.

Før festen tok kokk og medeier i Noma, René Redzepi, kontakt med Norges sjømatråd for å sikre seg levering av fersk, norsk sjømat. Han kunne tenke seg å ha skalldyr som hovedrett under festen. Lørdag ble den eksklusive gruppen med gjester derfor blant annet servert 250 kamskjell, 30 kongekrabber og 250 sjøkreps fra Norge.

- Den norske sjømaten smakte fantastisk, og alle elsket den, sier Espen Holmboe Bang fra Maaemo.

«Nye» Noma skal etter planen åpnes i nærheten av fristaden Christiania i København. Ifølge den danske avisen Børsen skal eierne lage en urban bondegård og restaurant, der det blant annet skal bygges drivhus på taket. Vegetarmat skal spille hovedrollen på den nye menyen.

Emner

Tags


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Chris Guldberg

Chris Guldberg

Pressekontakt Direktør, kommunikasjon og samfunn +47 928 10 707
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tretten av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift.

Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet.