Gå videre til innhold
Franske fiskeforhandlere lot seg imponere av norsk hvitfisk
Franske fiskeforhandlere lot seg imponere av norsk hvitfisk

Pressemelding -

Satser på det franske hvitfiskmarkedet

Norsk hvitfisk sto i fokus da Sjømatrådet inviterte til Masterclass på den velrenommerte kokkeskolen til Alain Ducasse i Paris denne uken. Tilstede var ikke bare mesterkokken Alan Geaam, men også ti av de viktigste fiskehandlerne i regionen.

Geaam, som samme dag feiret å ha mottatt en Michelin-stjerne for sin nyåpnede restaurant, kunne friste spesielt inviterte franske fiskehandlere med inspirerende retter laget av norsk hvitfisk, deriblant kveite, sei og skrei.

- I det franske markedet har fiskehandlere en betydelig påvirkningskraft på hvilken sjømat som ender opp på middagstallerkenene i de tusen hjem. Det var derfor en stor glede å kunne invitere utvalgte fiskehandlere til kokkelering med norsk hvitfisk i Paris, sier Sjømatrådets fiskeriutsending i Frankrike, Maria Grimstad de Perlinghi.

Hvitfiskeksporten øker

Frankrike er Norges fjerde største marked for fersk hvitfisk, men tøff konkurranse fra blant annet islandske eksportører har ført til en lavere norsk markedsandel de siste årene.

– Vi satser nå på å gjøre hele den norske hvitfiskkategorien mer kjent. Derfor er det ekstremt viktig å gjøre en kvalitativ jobb opp mot fiskehandlerne, som er blant de desidert viktigste opinionslederne og forskriverne når det gjelder sjømat, påpeker de Perlinghi.

Hun forventer å se mye norsk hvitfisk i fiskebutikkene i Paris i tiden fremover og årets første måned viser allerede lovende tall. Direkte eksport av fersk norsk hvitfisk til Frankrike var i januar på 764 tonn og en verdi på 18,6 millioner kroner, opp fra 409 tonn og 14,8 millioner kroner mot fjoråret.

- Jeg elsker sesongprodukter, som for eksempel Skrei som jeg har jobbet med i årevis. Nå skal jeg snakke enda mer om Skrei og annen norsk hvitfisk til kundene mine, uttalte avslutningsvis Paris’ kanskje mest berømte fiskehandler, best kjent under navnet Charly.

Den lokale fiskehandleren står fortsatt sterkt i Frankrike

Mandagens arrangement er en del av Sjømatrådets overordnende strategi, hvor målet er å øke kjennskap til alle de norske hvitfiskartene. For fiskeriutsendingen i Frankrike er en viktig del av strategien å jobbe opp mot franske fiskehandlere og øke kunnskapen om norsk hvitfisk.

- Våre undersøkelser i det franske markedet viser at forbrukerne fester sterk tillit til informasjon de får fra den lokale fiskehandleren, og at de mener det er her de får den beste kvaliteten og ferskheten, i tillegg til gode råd. Dette er også grunnen til at vi inviterte til en Masterclass som kunne gi fiskehandlerne tips til hvordan de kan råde sine kunder om hvitfisk – selvsagt når det gjelder opprinnelse, men også med hensyn til teknikk, tilberedelse og oppskrifter, sier de Perlinghi.

Hvitfisken skapte engasjement på kjøkkenet

- Arrangementet på tirsdag ble svært positivt mottatt, og det var stort engasjement og interesse rundt kjøkkenbenken på Alain Ducasse sin kokkeskole, sier de Perlinghi, og legger til at sluttkonsumentene hele tiden stod i fokus.

- Underveis ble det stadig diskutert hvordan man kan variere oppskriftene og teknikkene de lærte i tråd med sesong og kundenes lommebok, sier hun.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.