Gå videre til innhold
Fremtiden for norsk sjømat i Storbritannia

Pressemelding -

Fremtiden for norsk sjømat i Storbritannia

- Hvordan kan norsk sjømatnæring best rustes for Brexit? – Og hva må sjømatprodusenter gjøre for å tilpasse seg en ny generasjon sjømatspisere? Det er noen av temaene på plakaten under Sjømatrådets seminar i London 24.januar.

Over 120 representanter fra norsk og britisk sjømatnæring møtes til Norwegian - UK Seafood Summit i London i neste uke. På programmet står ikke uventet flere innlegg om de utfordringene næringen står foran i forbindelse med det forestående Brexit, men også hvilke trender innen sjømat, handel og konsum som rører seg i dette viktige markedet.

Variert program

- Vi er svært fornøyde med programmet som vi har fått på plass. Det er mye usikkerhet i næringen rundt hva som vil skje med norsk sjømateksport ved forskjellige utfall av Brexit, og vi håper at denne konferansen vil gi folk en bedre forståelse for problemstillingene og ruste næringen for det som kommer, sier Sjømatrådets fiskeriutsending i Storbritannia, Hans Frode Kielland Asmyhr.

Tre eksterne foredragsholdere fra blant annet NFFO, Seachill og Sakana consulting skal holde innlegg relatert til Brexit under konferansen. I tillegg vil både administrerende direktør i Norges sjømatråd, Renate Larsen, og statssekretær i Fiskeridepartementet, Veronica Pedersen Åsheim, bidra med innlegg.

- Den andre halvdelen av konferansen vier vi til den yngre generasjon og fokuserer på hvordan sjømatnæringen må tilpasse seg en ny type forbruker. Vi har spennende foredrag om dette på programmet fra organisasjoner som Seafish og The Brand Incubator, sier Asmyhr.

Sjømatnæringen må henge med

Storbritannia opplever som mange andre land et fall i sjømatkonsumet, og det er spesielt den yngre garde som velger vekk sjømat til fordel for andre proteinkilder. Dette skjer til tross for at det er et økende fokus på helse og bærekraft blant yngre konsumenter.

- Storbritannia er et marked der trender skapes, og det er viktig å ha en god forståelse for det som skjer her. Eksplosjonen i netthandelen, sosiale medier og en yngre generasjon med lite tid, begrenset kunnskap om matlaging og andre drivere enn tidligere generasjoner er aspekter der det britiske markedet ligger foran – og vi i sjømatnæringen må henge med om vi skal vinne nye konsumenter, sier Asmyhr.

Arrangementet som holdes på The Berkeley Hotel i London 24.januar er snart fullbooket, men Asmyhr sier at det fortsatt er noen ledige plasser for norske eksportører som ønsker å delta.

For mer informasjon og påmelding, klikk her.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Hans Frode Kielland Asmyhr

Hans Frode Kielland Asmyhr

Global Marketing PR Manager +47 905 14 837

Relatert innhold

Rundt 130 personer deltok på Sjømatrådets Norwegian Cod & Haddock Conference i London. Foto: Norges sjømatråd

Ruster seg for Brexit

En god handelsavtale mellom Norge og Storbritannia må på plass. Det var hovedbudskapet fra styreleder Marianne Elisabeth Johnsen under onsdagens torskefiskkonferanse i London. Nå styrker Norges sjømatråd markedsinvesteringene for torsk og hyse i Storbritannia.

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.