Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Ole Sirnes

Ole Sirnes (24) bruker TikTok til å lære unge å lage fisk


Da Ole Sirnes (24) som tenåring fikk servert en panert rødspette på en dansk strandrestaurant, fikk han smaken på fisk. I dag er han utdannet kokk og er blitt et fenomen på TikTok. Dette mener han er nøkkelen til å nå de unge.
Ved hjelp av fengende filmer og enkle oppskrifter har Sirnes, som på TikTok opererer under navnet Ketilko, blitt en stor inspirasjonskilde for sine unge og matglade f

Slik kan det se ut når norsk sjømat fremheves i utlandet. Her fra en fiskedisk i Italia

Norsk sjømat på kjendistoppen i mange land

8 av 10 kjenner til norsk laks. Også kjennskapen til andre typer fisk og skalldyr fra Norge er stor, viser en ny internasjonal undesøkelse fra Sjømatrådet.
Undersøkelsen er gjort i 15 av Norges viktigste sjømatmarkeder, og ble gjennomført tre ganger i løpet av fjoråret. Over 32 000 mennesker i flere verdensdeler har deltatt.
I 11 av de 15 landene er det laks fra Norge som er den mest kjente

Foto: Norges sjømatråd

Ny rapport ser på sjømatmuligheter i dagligvarehandelen i Storbritannia

Som et ledd i forberedelsene mot en større forbrukerrettet kampanje i Storbritannia denne høsten, lanserer Sjømatrådet i disse dager en ny rapport som publiseres på dagligvarehandelens bransjenettsted The Grocer.
- Det har vært store endringer i det britiske samfunnet i de siste årene, med Brexit, koronapandemi, økt bruk av hjemmekontor og en hardt presset kjøpekraft på grunn av økte kostnader.

Sjømat er sunt, godt og enkelt å lage. Likevel fortsetter nedgangen i det norske sjømatkonsumet.

Sjømatkonsumet på sitt laveste siden 2003

Nordmenns inntak av fisk og skalldyr fortsetter å dale. Samtidig har sjømatprisene skutt i været de siste årene. For søtsaker derimot, er prisene nesten uforandret.
Siden 2015 har sjømatkonsumet i Norge gått nedover, med et lite unntak av pandemiåret 2021. I løpet av de to siste tiårene har konsumet aldri vært lavere enn det er nå, viser nye tall.
I 2003 spiste vi i snitt 21,22 kilo sjømat

Foto: Tone Molnes, Norges sjømatråd

Britiske fish and chip-vinnere elsker norsk fisk

I februar ble de tildelt hver sin pris under den nasjonale fish & chip-utdelingen i London. Nå har de britiske vinnerne fått opplevd livet om bord på den moderne norske autolinebåten «Atlantic» og besøkt bedriften Brødrene Sperre på Ellingsøya.
Turen varte i tre dager og var arrangert gjennom et samarbeid mellom Norges sjømatråd og Fiskebåt. Målet er å profilere norskprodusert filet til br

Sjømatrådet og norske eksportører hadde med norsk sjømat til en matmesse i ørkenbyen Riyadh i forrige uke.

Fullt trykk på Saudi Food Show

Sjømatrådet og tre norske eksportører deltok for første gang på Saudi Food Show, som ble arrangert i Riyadh i forrige uke. Det var godt besøk på messen og interessen for norsk sjømat var stor.

Sjømatrådet på besøk i Jordan for å diskutere markedsadgang. Ørjan Kjærvik Olsen er nr. 2 fra venstre, Den norske ambassadøren, Espen Lindbæck, nr. 3 og ambassadesekretær Ole Denstad nr.5

Nå blir det enklere å selge norsk laks til Midtøsten

Regler som har gjort det vanskeligere for lakseeksporten til Midtøsten blir nå fjernet.
Sammen med Mattilsynet og de norske ambassadene i Israel, Jordan og Saudi Arabia har Sjømatrådet jobbet for å bedre markedsadgang for norske sjømatprodukter i Midtøsten. Det har gitt resultater.
Regelendringene handler primært om lengre holdbarhet for fersk laks, noe som i stor grad forenkler eksportprose

Dette analyseteamet har skrevet den tredje trendrapporten til Norges sjømatråd. Fra venstre: Børge Lotre, Marte Sofie Danielsen, Thomas Jakobsen og Lars Moksness. Foto: Sverre-Leander Sundseth

Ny Top seafood trend-rapport er ute nå!

Krig, kriser og inflasjon, hvordan påvirker det sjømatnæringen og forbrukerne? Det er noe av hva den nye trend-rapporten til Sjømatrådet har sett nærmere på. Les hele rapporten hos seafood.no

Slik kan tørrfisken også tilberedes, og liknende retter kan bli å se på noen av Oslos restauranter i tiden som kommer.

Skal få tørrfisk inn på Oslo-menyer

Snart blir det mer tørrfisk å se på menyen til noen av Oslos trendy restauranter.
Tørrfisk er en bestselger på restauranter i nord, men så godt som et fremmedord på restaurantmenyer i Oslo-området.
Men nå skal det bli andre boller. I alle fall hvis den profilerte kokken Øyvind Bøe Dalelv får det som han vil.
Sammen med Godfisk.no og Sjømatrådet inviterte han nylig kokker og kjøkkensjef

Skreien var godt synlig i fiskediskene rundt om i Europa. Her fra Spania. Totalt ble det eksportert 4 212 tonn skrei fra Norge under årets skreisesong, til en verdi av 282 millioner kroner. Foto: Norges sjømatråd

Årets skreisesong: Fantastisk kvalitet, men høye priser

I Norges største skreimarked, Spania, er det både volum- og verdivekst når det gjelder norsk skrei, og det i et år der sjømatkonsumet har gått ned 15%. I Spania ble det 30% volumvekst og 60%verdivekst. Volumet på kvalitetsmerket skrei til Spania endte på 1 168 tonn, dette er en økning på 30%. Kun to år tidligere har direkteeksporten av skrei til vært høyere, da var det høyere kvoter.

Norsk sjømat fikk stor oppmerksomhet under kampanjelanseringen på Winmart i Hanoi. Fra venstre Nguyen Trong Tuan i Winmart, ambassadør Hilde Solbakken og sjømatutsending Asbjørn Warvik Rørtveit.

Kampanjepremiere for norsk sjømat i Vietnam

Det var stor ståhei da Sjømatrådet lanserte sjømatkampanje i Vietnam for aller første gang.
Når noe skal feires i Vietnam blir det ofte høylytt. Så også da startskuddet nylig gikk for kampanjen som markerte begynnelsen på det som etter planen skal bli en jevnlig tilstedeværelse av norsk sjømat på vietnamesiske supermarkeder.
Ballonger, lykkehjul, livlig musikk, taler, kokkeshow og smaksprøv

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.