Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Trude Bessesen, Norges sjømatråd

Sjømatrådet etablerer utekontor i Midtøsten

Sjømatrådet har nå startet jobben med å etablere et eget utekontor i Midtøsten.
- Det har vært en kraftig vekst i sjømateksporten til Midtøsten i lang tid, så Sjømatrådet ser et stort potensial for å utvikle dette markedet videre, sier Ørjan Kjærvik Olsen i Norges sjømatråd.
Han leder satsingen på nye markeder og jobber blant annet med Midtøsten.
Har vært ledet fra hovedkontoret
- Dett

Trym Eidem Gundersen i samtale med moderator Carina Olset Hovda. Foto: Anne Marie Sjøholt, Norges sjømatråd

Nå vil «alle» spise mer sjømat

I en undersøkelse oppgir 7 av 10 nordmenn at de ønsker å spise mer sjømat enn de gjør i dag. Likevel faller sjømatkonsumet. Det var utgangspunktet for en debatt under Arendalsuka i forrige uke.
Nordmenns inntak av fisk og skalldyr fortsetter å dale. I 2015 spiste vi i snitt rundt 22 kilo sjømat per person her i landet. I fjor var tallet 18,96 kilo. Det er en nedgang på nærmere 15 prosent, viser

Foto: Norges sjømatråd

Sjømatrådet søker snøkrabbekandidater til markedsgruppen for skalldyr

Markedsgruppene er en del av den formelle styringsstrukturen i Sjømatrådet, som ellers består av Sjømatrådets styre og Sjømatrådets generalforsamling.
Sjømatrådet har fem markedsgrupper:
Laks og ørret Hvitfisk Konvensjonell Pelagisk Skalldyr
Markedsgruppen rolle er å bidra til at arts-/bransjestrategier og prioriteringer i markedsarbeidet utformes i tråd med næringens behov og Sj

Ole Sirnes

Ole Sirnes (24) bruker TikTok til å lære unge å lage fisk


Da Ole Sirnes (24) som tenåring fikk servert en panert rødspette på en dansk strandrestaurant, fikk han smaken på fisk. I dag er han utdannet kokk og er blitt et fenomen på TikTok. Dette mener han er nøkkelen til å nå de unge.
Ved hjelp av fengende filmer og enkle oppskrifter har Sirnes, som på TikTok opererer under navnet Ketilko, blitt en stor inspirasjonskilde for sine unge og matglade f

Foto: Tyge Møller Christiansen. F.V.: Christian Chramer (Norges sjømatråd), Casper Evensen (Los & Co), Camilla Beck (Norges sjømatråd), Alexander Blomquist, Jan Christian Fosseidbråten, Anders Erikson, Nora Gauslaa og Marius Aasen (Alle Los & Co)

Sjømatrådet velger Los & Co som nytt kreativt byrå

Norges sjømatråd har i 2023 vært på jakt etter et kreativt byrå som kan være vår nye partner for å skape sterk opprinnelsesmarkedsføring, øke preferansen og etterspørselen etter norsk sjømat i land vi eksporterer til. Etter en intensiv prosess med 18 tilbydere, hvor fem byråer ble med videre til siste runde, falt valget til slutt på Los & Co.
«Sjømatrådet er i mål med en omfattende prosess.

Slik kan det se ut når norsk sjømat fremheves i utlandet. Her fra en fiskedisk i Italia

Norsk sjømat på kjendistoppen i mange land

8 av 10 kjenner til norsk laks. Også kjennskapen til andre typer fisk og skalldyr fra Norge er stor, viser en ny internasjonal undesøkelse fra Sjømatrådet.
Undersøkelsen er gjort i 15 av Norges viktigste sjømatmarkeder, og ble gjennomført tre ganger i løpet av fjoråret. Over 32 000 mennesker i flere verdensdeler har deltatt.
I 11 av de 15 landene er det laks fra Norge som er den mest kjente

Det var en sterk julimåned for eksport av norsk laks til Kina. Fersk laks i KIna spises ofte på restaurant. Nå ser vi en tendens til at norsk laks er tilgjengelig i butikk også utenfor de store byene.

Sjømateksporten i juli endte på 12,4 milliarder kroner

Sjømateksporten i juli økte med 8 prosent til 12,4 milliarder kroner. Verdiøkningen skyldes også denne måneden i stor grad en svak norsk krone, selv om den styrket seg noe i juli. Prisøkning for fersk filet av laks, klippfisk av torsk og fryst hel makrell, bidrar positivt, mens det ble eksportert mindre torsk, sei og sild sammenlignet med juli i fjor.

Foto: Norges sjømatråd

Ny rapport ser på sjømatmuligheter i dagligvarehandelen i Storbritannia

Som et ledd i forberedelsene mot en større forbrukerrettet kampanje i Storbritannia denne høsten, lanserer Sjømatrådet i disse dager en ny rapport som publiseres på dagligvarehandelens bransjenettsted The Grocer.
- Det har vært store endringer i det britiske samfunnet i de siste årene, med Brexit, koronapandemi, økt bruk av hjemmekontor og en hardt presset kjøpekraft på grunn av økte kostnader.

Sjømat er sunt, godt og enkelt å lage. Likevel fortsetter nedgangen i det norske sjømatkonsumet.

Sjømatkonsumet på sitt laveste siden 2003

Nordmenns inntak av fisk og skalldyr fortsetter å dale. Samtidig har sjømatprisene skutt i været de siste årene. For søtsaker derimot, er prisene nesten uforandret.
Siden 2015 har sjømatkonsumet i Norge gått nedover, med et lite unntak av pandemiåret 2021. I løpet av de to siste tiårene har konsumet aldri vært lavere enn det er nå, viser nye tall.
I 2003 spiste vi i snitt 21,22 kilo sjømat

Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Norge eksporterte sjømat for 82,3 milliarder kroner i første halvår

I første halvår eksporterte Norge sjømat for 82,3 milliarder kroner. Det er en økning på 12,3 milliarder kroner, eller 18 prosent, sammenlignet med første halvår i fjor.
- Verdimessig har norsk sjømateksport aldri hatt et sterkere første halvår. En kombinasjon av en svak norsk krone og en høy global matvareinflasjon har gitt en kraftig prisvekst for våre viktigste sjømatarter, sier administrere

Foto: Tone Molnes, Norges sjømatråd

Britiske fish and chip-vinnere elsker norsk fisk

I februar ble de tildelt hver sin pris under den nasjonale fish & chip-utdelingen i London. Nå har de britiske vinnerne fått opplevd livet om bord på den moderne norske autolinebåten «Atlantic» og besøkt bedriften Brødrene Sperre på Ellingsøya.
Turen varte i tre dager og var arrangert gjennom et samarbeid mellom Norges sjømatråd og Fiskebåt. Målet er å profilere norskprodusert filet til br

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.