Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Norges sjømatråd

​Norsk laks er kvinnenes favoritt i Sør-Korea

I september var Sør-Korea det største markedet for norsk laks i Asia. Noe av forklaringen på veksten er økt netthandel og at unge kvinner har falt pladask for det norske opphavet.

Foto: Norges sjømatråd

Derfor blir 2021 et krevende år for torsken

Neste år kan bli krevende for norsk torsk, sei og hyse. På Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse som starter i morgen, tirsdag 21. oktober, får du høre om de makroøkonomiske utsiktene og de fem største truslene i markedet i 2021.

Sushi har blitt "den nye pizzaen" i Italia, og utsalgsstedene har dukket opp som paddehatter.

Sushi- den nye pizzaen

Etter at lakseeksporten til Italia fikk seg en alvorlig knekk som følge av koronapandemien har nedgangen snudd til oppgang. Det er mye takket være italienernes store trang til sushi. Sushitrangen er også grunnen til at Sjømatrådets fiskeriutsending har stor tro på at lakseeksporten til Italia vi doble seg de neste ti årene.

Derfor kan 2021 bli et dystert torskeår

Derfor kan 2021 bli et dystert torskeår

I 2019 satte norsk torskefisk ny eksportrekord, med 14,4 milliarder kroner. Næringen skaper arbeidsplasser langs hele kysten, men nå er den norske torsken under press. På Sjømatrådets digitale torskefiskkonferanse kartlegges truslene og mulighetene for torskemarkedet i 2021.

Foto: Norges sjømatråd

Stor laksesatsing i Tyskland og Frankrike

I disse dager starter Sjømatrådet en nasjonal kampanje i Tyskland og Frankrike. Den varer frem til jul og skal gi den norske laksen høy synlighet på TV, på digitale flater, i sosiale medier og matbutikker i de to landene.

Hvordan skal Norge vinne torskemarkedet i 2021?

Hvordan skal Norge vinne torskemarkedet i 2021?

2021 kan bli et svært krevende år for norsk torsk. Sjømatrådets heldigitale torskefiskkonferanse skal kartlegge utfordringene, presentere trendene og stille de nødvendige spørsmålene om hva som skal til for at Norge skal vinne torskemarkedet neste år.

Thailenderne er glade i norsk laks, men tror den er fra Japan. Nå skal Sjømatrådet styrke kjennskapen til laks fra Norge.

Thailand: Tror norsk laks er fra Japan

8 av 10 thailendere mener opphav er viktig når de kjøper sjømat. Da er det et problem at mange tror norsk laks er fra Japan, mener fiskeriutsending Asbjørn Warvik Rørtveit. Det vil han gjøre noe med.

Foto: Norges sjømatråd

Sjømateksporten over fjoråret til tross for nedgang i september

Eksportverdien av norsk sjømat holder seg over fjorårets rekordnotering. Hittil i år er det eksportert sjømat for 76,7 milliarder kroner, noe som tilsvarer en verdivekst på 1 prosent, eller 623 millioner kroner, målt mot samme periode i fjor.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.