Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Norges sjømatråds fiskeriutsending i Storbritannia, Hans Frode Kielland Asmyhr, frykter for sjømateksporten til Storbritannia med ny statsminister

Frykter for sjømateksporten til Storbritannia når britene får ny statsminister

Storbritannias kommende statsminister Boris Johnson har vært en forkjemper for brexit siden avstemningen i 2016, og sannsynligheten for en hard brexit den 31. oktober er svært stor. - En hard brexit er det verst tenkelige alternativet for norsk sjømateksport til Storbritannia, sier Hans Frode Kielland Asmyhr som er Norges sjømatråds fiskeriutsending i Storbritannia.

Foto: Norges sjømatråd

Tidenes beste halvår for norsk sjømateksport

Norge eksporterte 1,3 millioner tonn sjømat til en verdi av 51,2 milliarder kroner i første halvår 2019. Det er en volumnedgang på 13 prosent og en verdivekst på 7 prosent eller 3,1 milliarder kroner målt mot første halvår i fjor.

Foto: Norges sjømatråd

Moderat verdivekst for sjømateksporten i mai

Norge har eksportert 181 400 tonn sjømat for 8,7 milliarder kroner i mai. Det er en verdiøkning på 284 millioner kroner eller 3 prosent sammenlignet med mai i fjor. Hittil i år er det eksportert sjømat til en verdi av 43,3 milliarder kroner. Det er en verdiøkning på 3,2 milliarder eller 8 prosent mot samme periode i fjor.

Kjenn skole vant digital skolelunsjkonkurranse med denne laksewrapen

Laksewrap ble Norges beste digitale skolelunsj

Med slagordet «gå for wrap, ikke crap» og en sunn og god lakselunsj, har niende klasse ved Kjenn skole i Lørenskogstukket av med seieren i digital skolelunsjkonkurranse.

Foto: Norges sjømatråd

Kjempemåned for norsk sjømateksport

Norge eksporterte sjømat for 8,8 milliarder kroner i april. Det er en økning 892 millioner kroner eller 11 prosent sammenlignet med april i fjor. Hittil i år er det eksportert sjømat til en verdi av 34,5 milliarder kroner. Det er en økning på 2,8 milliarder eller 9 prosent mot samme periode i fjor.

Historisk start på året - beste første kvartal noensinne.

BESTE FØRSTE KVARTAL FOR NORSK SJØMATEKSPORT NOENSINNE

Norge eksporterte 640 000 tonn sjømat til en verdi av 25,6 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 18 prosent og en verdivekst på 7 prosent eller 1,8 milliarder kroner målt mot første kvartal i fjor. Volumnedgangen utenom pelagisk sektor er på 2 %.

Norges sjømatråd

Knallstart for sjømateksporten i 2019

Norge eksporterte 198 700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57 000 tonn eller 22 prosent i volum og en økning 670 millioner kroner eller 9 prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor.

Trine Horne (Foto: Marius Fiskum)

Trine Horne blir ny fiskeriutsending i Frankrike

Norges sjømatråd har ansatt Trine Horne (37) som ny fiskeriutsending i Frankrike fra høsten. Horne er i dag bosatt i Brussel, og har lang erfaring fra den norske sjømatnæringen fra både Lofotprodukt og Findus.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.