Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Ovnsbakt hel kveite er enkelt å lage og smaker himmelsk, ifølge Jostein Medhus som er kokk på Kulinarisk Akademi i Oslo

På inspirasjonskurs med Godfisk for å øke sjømatkonsumet

Nordmenn spiser for lite sjømat. Nå har Godfisk dratt i gang inspirasjonskurs for butikk- og kantineansatte. For få kan inspirere folk til å spise mer mat fra havet enn de som treffer kundene hver dag.


En stor kveite ligger på den blankskurte stålbenken på demo-kjøkkenet til Kulinarisk Akademi i Oslo. Kveita har for lengst tatt sine siste svømmetak, og tjener nå som opplæringsobjekt for

Foto: Norges sjømatråd

Laksenæringen imponerte toneangivende kokker og influensere fra USA

En gruppe med kokker, influensere og ernæringsfysiologer fra New York var sist uke på rundtur i Norge for å lære mer om norsk sjømat generelt, laksenæringen spesielt, og også for å oppleve den norske livsstilen.
- Nok en gang opplevde vi at næringsaktørene tok imot oss på en forbilledlig måte, sier Norges sjømatråds utsending til USA, Anne-Kristine Øen.
Gruppen besøkte både fabrikk og havfar

Nye medlemmer i Sjømatrådets markedsgrupper

Nye medlemmer i Sjømatrådets markedsgrupper

Tidligere i år søkte vi nye medlemmer til våre markedsgrupper.
Sjømatrådet fikk innspill på en rekke gode kandidater til de tre markedsgruppene. Etter en gjennomgang av bakgrunn, erfaring og kompetanse i markedsgruppene totalt sett, har styret nå vedtatt de nye medlemmene.

Fem nye medlemmer på plass
I markedsgruppen for laks og ørret har vi fått inn Aleksander Fjeldberg, fra SalMar A

Foto; Jan-Erik Indrestrand, Norges Fiskarlag

Tonnevis av søppel fjernet fra Hardangerfjorden

For andre år på rad deltok en samlet sjømatnæring under verdens største plastryddeaksjon – Rein Hardangerfjord.
– Det nytter veldig, det er viktigst. Men det er til tider vondt å se hvordan tilstanden er. Jeg føler ikke at det er ferdig ryddet her, selv om vi har fått tatt det verste akkurat i områdene ved Ølve, sier Henrik Wiedswang Horjen, kommunikasjonssjef i Sjømat Norge.
15 tonn marint

Analytiker Josefine Voraa mener det kan være en fordel å opparbeide seg et sterkt nærmarked for snøkrabbe – slik som Europa. Da vil logistikken være enklere og i tillegg ha lavere miljøavtrykk. Foto: Norges sjømatråd.

Kan snøkrabbe til Europa bli Norges neste eksporteventyr?

Kan vi eksportere mer norsk snøkrabbe til Europa? Det har vært spørsmålet til norske snøkrabbeprodusenter. Sjømatrådets svar er ja. Spesielt Spania kan være et spennende marked.
- Etter forespørsel fra norsk skalldyrnæring har vi gjennomført en stor undersøkelse som har sett på mulighetsrommet for å eksportere mer snøkrabbe til Spania, Frankrike og Italia, sier sjømatanalytiker Josefine Voraa i

Sjømatrådets ferske varestrømsanalyse viser at det er amerikanerne som spiser aller mest laks. Men hvor blir det av resten av de nesten 3 millioner tonnene som produseres hvert år?

Ny undersøkelse: Hvilken vei svømmer laksen?

I fjor ble det produsert 2,9 millioner tonn laks i verden. Norge sto for over halvparten. Men hvor blir laksen av, hvem spiser den og hvor har laksekonsumet økt mest de siste årene? Det har Sjømatrådet sett nærmere på i en ny varestrømsanalyse

Et knippe av eksportørene som var til stede under Seafood Expo Asia. Foto: Norges sjømatråd

- Ingen banker på døra vår om vi ikke viser oss fram

Et tosifret antall norske eksportører var på plass under årets utgave av Seafood Expo Asia i Singapore.
Dette er første gang Norges sjømatråd arrangerer fellesstand på Seafood Expo Asia. Og for de norske selskapene som deltok var det bred enighet om viktigheten av tilstedeværelse i Singapore.
- Vi må ut i markedene og vise oss fram. Hvis ikke er det ingen som banker på døra vår i Ålesund o

Både delegasjonen fra Mattilsynet og den indonesisk delegasjonen fra Fish Quarantine and Inspection Agency besøkte Sjømatrådets stand på Seafood Expo Asia i Singapore.

Mattilsynet satser på å effektivisere handelen med Sørøst-Asia

Forrige uke deltok Sjømatrådet på Seafood Expo Asia i Singapore sammen med et tosifret antall norske eksportører.
I den forbindelse var en delegasjon fra det norske Mattilsynet på en rundreise i regionen. I tillegg til å møte indonesiske myndigheter under messen i Singapore, var delegasjonen også i Malaysia og Thailand.

- Intensjonen med denne turen var å treffe myndigheter i viktige im

Vinnerlaget: Coach Lisbeth Wollum Størvold, commis Leon Haarberg Nilsen og Håvard Werkland. Foto: Oclin AS / Nordic Food Life

Håvard Werkland ble Årets kokk 2023

Ingen i Norge er bedre til å lage mat enn Håvard Werkland (29). Mandag kveld gikk trønderen helt til topps i Årets kokk i Stavanger. Nå venter europafinalen på hjemmebane i Trondheim til neste år.
- Dette kom som lyn fra klar himmel på meg. Da jeg sto igjen etter at de hadde utropt andre- og tredjeplassen, var jeg helt sikker på at vi var utenfor pallen. Det var helt surrealistisk å vinne i dag

Foto: Jan-Erik Indrestrand, Norges Fiskarlag

Indisk miljøaktivist mener samarbeid er sentralt i kampen mot plast i havet

I åtte år har Afroz Shah ledet verdens største ryddeaksjon. Torsdag innledet han på sjømatnæringens plastseminar i Hardanger. Her løftet han frem engasjement og samarbeid som nøkkelfaktorer for å sikre rene hav i fremtiden.
Den visjonære inderen er kåret til «Champion of the Earth» av FN og har fått stor internasjonal annerkjennelse for sitt miljøengasjement i hjembyen Mumbai. Da han entret tal

I panelsamtalen på seminaret deltok Frank Arne Næsheim, Johan Kvalheim, Åshild Nakken, Malcolm Ong ledet av Martin Skaug.

Forbrukertrender og framtidige muligheter på menyen i Singapore

Det ble et dypdykk i to høyaktuelle tema da Sjømatrådet arrangerte seminar under Seafood Expo Asia i Singapore.

På messens andre dag ble det arrangert to panelsamtaler under paraplyen «Atlantic Seafood in South-East Asia: Consumer Trends and Industry Challenges». Interessen var stor og salen godt fylt opp med et lydhørt publikum.
Sushi-trenden driver konsumet i Asia
Under ledelse av M

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.