Gå videre til innhold
Nye medlemmer i Sjømatrådets markedsgrupper

Nyhet -

Nye medlemmer i Sjømatrådets markedsgrupper

Tidligere i år søkte vi nye medlemmer til våre markedsgrupper.

Sjømatrådet fikk innspill på en rekke gode kandidater til de tre markedsgruppene. Etter en gjennomgang av bakgrunn, erfaring og kompetanse i markedsgruppene totalt sett, har styret nå vedtatt de nye medlemmene.

Fem nye medlemmer på plass

I markedsgruppen for laks og ørret har vi fått inn Aleksander Fjeldberg, fra SalMar AS, Anne Breivik fra Lerøy Seafood AS og Andreas Søraa fra Mowi AS.

  • Aleksander er i dag ansvarlig VAP i SalMar AS. Besitter stor kunnskap og forståelse for både produksjon og marked. Stor arbeidskapasitet og lidenskapelig interesse. Har også tidligere vært i markedsgruppen for skalldyr da han jobbet i HitraMat.
  • Anne har omfattende salg- og markedskompetanse opparbeidet gjennom ulike stillinger, særlig i Coca-Cola Enterprises, som Innovasjonssjef i Norway Seafoods og nå som nestleder i produktutviklingsavdelingen til Lerøy Seafood Group, der hun jobber med produktutvikling mot kunder og markeder i svært mange land. Anne var ansvarlig for lanseringen av varemerket Norway Seafoods, samt konseptet Arctic Supreme.
  • Andreas er administrerende direktør for forretningsenheten «Mowi Raw Materials and Trade». Hans enhet har det globale ansvaret for salg av hel fisk og filet fra alle opprinnelser i Mowi til interne og eksterne kunder. Han har vært i Mowi siden 2011 i ulike roller. Før det jobbet han i XXL og før det igjen i Lerøy. Søraa har til sammen 12 år i ulike stillinger i sjømatbransjen og har blant annet vært innkjøpssjef laks i Morpol i fem år.

Markedsgruppen for hvitfisk har fått ett nytt medlem i Cathrin Rabben, Ode AS.

  • Cathrin er Sales Manager med ansvar for salg av oppdrettstorsk i Europa, USA og Asia. Hun sitter i ledergruppen til Ode – en ledende torskeoppdretter. Rabben har vært en del av Ode siden starten, og har med et bredt spenn av ansvarsområder bidratt til å bygge opp organisasjonen. Cathrin innehar derfor oppdatert innsikt og solid kompetanse på detaljnivå om alt fra produksjon til salg og marked. Rabben har vært salgsansvarlig for Ode siden oppstart av produksjon.

Markedgsruppen for skalldyr har også fått ett nytt medlem, Alvin Koh fra Opilio AS.

  • Alvin har lang erfaring med salg og markedsføring av sjømat og har siden 2016 jobbet med salg av snøkrabbe til USA, Østen og EU. Han har også arbeidet som Corporate Communication Manager i Austevoll Seafood ASA siden 2011 og har stort nettverk innen sjømatnæringen og erfaring fra strategiarbeid. Opilio AS (eid av Brødrene Birkeland) er blant de tre største på fangstsiden med to snøkrabbebåter – Vima og Northeastern som har ombordproduksjon av snøkrabbeklustere. I tillegg eksporterer Opilio VAP-produkter.

Solide folk inn og ut

- Vi er svært fornøyde med å ha fått med oss fem nye medlemmer i disse markedsgruppene og ønsker dem hjertelig velkommen.

Samtidig vil vi takke de som har avsluttet sine engasjement i markedsgruppene. Vi takker Arild Aakre, Knut Halvard Lerøy, Hildegunn Fure Osmundvåg for solid innsats, sier Jan Eirik Johnsen, ansvarlig for markedsgruppene i Norges sjømatråd. I tillegg har Randi Bolstad, som nå er Sjømatrådets utsending til Brasil åpnet opp for et nytt medlem i hvitfiskgruppa, samtidig som snøkrabbens framvekst har gjort det relevant å tilføre kompetanse innenfor den arten til skalldyrgruppa .

Med disse nye medlemmene til markedsgruppene vil kjønnsbalansen være som følger:

  • Laks og ørret: Menn 60 % - kvinner 40 %
  • Hvitfisk: Menn 57 % - kvinner 43 %
  • Skalldyr: Menn 62,5 % - kvinner 37,5 %

Markedsgruppene er Sjømatrådets rådgivende organ

Markedsgruppene skal fungere som en diskusjonsarena. De skal bidra til at arts- og bransjestrategier, aktivitetsområder og prioriteringer i markedsarbeidet utformes i tråd med Sjømatrådets vedtatte overordnede strategi, og er i samråd med næringen.

Markedsgruppene er rådgivende overfor administrasjonen og styret i Sjømatrådet.

I sammensetningen av de ulike markedsgruppene skal det legges vekt på det enkelte medlems kompetanse, og at gruppen samlet representerer et tverrsnitt av de ulike bransjene.

Medlemmene oppnevnes som ressurspersoner, og ikke som representanter for en organisasjon eller bedrift.  Styret i Sjømatrådet fastsetter antall medlemmer i hver markedsgruppe og oppnevner markedsgruppens leder og medlemmer.

Emner

Kategorier

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Jan Eirik Johnsen

Jan Eirik Johnsen

Joint marketing manager +47 975 11 384

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.