Gå videre til innhold
Kongekrabbe på vietnamesisk vis, Foto: Tom Haga
Kongekrabbe på vietnamesisk vis, Foto: Tom Haga

Nyhet -

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - kongekrabbe på vietnamesisk vis

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av sjømat slik den tilberedes ute i den store verden kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. Med kongekrabbe på vietnamesisk vis får du en kulinarisk ferieopplevelse av Sørøst-Asia.


Oppskrift kongekrabbe på vietnamesisk vis

Norsk kongekrabbe har gjort sitt inntog i Vietnam der den anses som luksusmat og serveres på fine restauranter. Flere steder i Asia blir den dampet og spist naturell, men i Vietnam og andre deler av Sørøst-Asia blir den også tilberedt med en fantastisk smakfull blanding av ingefær, koriander, chili og hvitløk. Retten er lett å lage og er en eksplosjon av opplevelser for smaksløkene.

Flere sjømatretter som gir deg feriefølelsen

Visste du at:

  • Kongekrabbekonsumet i Vietnam har vært gradvis økende de siste årene i takt med at flere vietnamesere har fått bedre råd.
  • Det meste av kongekrabben til Vietnam eksporteres levende. På restauranter oppbevares de i vanntanker, og gjestene kan velge hvilken krabbe de vil ha
  • Nær 100 prosent av kongekrabben spises på restauranter
  • Den røde kongekrabben, som den også heter, er en av de største krabbene som finnes. Med sitt saftige og smakfulle kjøtt er kongekrabbe en delikatesse som kan tilberedes på mange vis, både i kalde og varme retter. Den er perfekt til grilling og steking
  • Kjøttet i kongekrabben ligger i ben og klør i «skulderpartiet». Krabbekjøttet er saftig og har en fast tekstur
  • USA har den største markedsandelen på kongekrabbe i Vietnam. Norge og Russland ligger på delt andreplass
  • Fra 2018 til 2019 økte den norske eksporten av kongekrabbe til Vietnam med 25 prosent. Hvis vi kun ser på levende kongekrabbe, var veksten hele 123 prosent. Til sammen eksporterte Norge 24 000 tonn kongekrabbe til Vietnam i fjor
  • Rød kongekrabbe er spesielt rik på proteiner, vitamin B12 og selen

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Christina Neumann

Christina Neumann

Kommunikasjonsrådgiver +47 924 91 591
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Tove Sleipnes

Tove Sleipnes

Kommunikasjonsrådgiver +47 415 07 633

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.