Gå videre til innhold
Prosjektet skal få flere til å se sjømat som en naturlig del av et bærekraftig og sunt kosthold
Prosjektet skal få flere til å se sjømat som en naturlig del av et bærekraftig og sunt kosthold

Nyhet -

Bærekraftprosjekt skal verve nye sjømatelskere

Gjennom et pilotprosjekt denne sommeren skal Sjømatrådet teste nye måter å markedsføre og kommunisere rundt bærekraftig sjømat fra Norge i Storbritannia.

- Målet er å fremme den viktige rollen som økt sjømatkonsum spiller i fremtidens kosthold og å vise hvor godt norsk sjømat treffer på bærekraft. Samtidig vil vi utforske innovative PR- og markedsføringskonsepter som vi kan ta med oss i andre markedsaktiviteter, sier Anette Grøttland Zimowski, Head of International Communications and PR i Norges sjømatråd.

I disse dager legges det konkrete planer for aktivitetene, og Sjømatrådet inviterer nå norske næringsaktører til å bidra direkte inn i prosjektet.

- Vi legger opp til en rekke ulike aktiviteter over en periode på fire uker i juni, og her vil det være mange muligheter for sjømatnæringen å involvere seg. Det kan de enten gjøre gjennom synlighet for egne produkter eller ved å bidra til å styrke den norske bærekrafthistorien. Selv om Sjømatrådets markedsarbeid i Storbritannia fokuserer på hvitfisk, ønsker vi også å fremme bredden av norske sjømatprodukter, understreker Anette Grøttland Zimowski.

Tester nye måter å drive markedsarbeid på

I pilotprosjektet ønsker Sjømatrådet å teste nye måter å løfte bærekraftkommunikasjonen og samtidig posisjonere Norge som ansvarlig sjømatnasjon. Etter diskusjoner med markedsgruppen for hvitfisk falt valget på Storbritannia. Her har det lenge vært et ønske om å styrke kommunikasjonen rundt den norske forvaltningsmodellen.

- I stedet for ordinær reklame for norsk sjømat ønsker vi å løfte frem budskapet om bærekraft på nye måter. Det skal vi blant annet gjøre ved å se på hvilken rolle sjømat spiller i verdens matsystemer og hvor mye god, sunn og bærekraftig mat som kommer fra havet. I prosjektet skal vi selvsagt sikre en klokkeklar link til hvorfor de norske råvarene er bærekraftige, sier Zimowski.

Ønsker du mer informasjon om prosjektet eller høre hvordan din bedrift kan delta eller bidra, ta kontakt med sjømatutsending i Storbritannia, Hans Frode Kiellad Asmyhr (hfa@seafood.no) eller prosjektleder Anette Grøttland Zimowski (agz@seafood.no).

Mer informasjon om selve prosjektet vil komme i neste nyhetsbrev.

Emner

Kategorier

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Bærekraftig sjømat: Mange sjømatprodusenter har forstått at bærekraft er viktig å formidle, men de glemmer å fremsnakke sjømaten som et viktig bidrag til sunnere mennesker og en friskere planet

- Sjømatnæringen må slutte å gjemme seg

Mer mat fra havet gir sunnere mennesker og en friskere planet. Det bør sjømatnæringen bli flinkere til å formidle, mener forsker.


Forskeren er Dr. Fabrice Le Clerk, vitenskapsdirektør i Eat Foundation. Han var en av flere foredragsholdere da Team Norway i Spania arrangerte seminar om sjømat og bærekraft i Barcelona i slutten av april. Team Norway består av Den norske ambassaden, Innovas

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.