Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

En bildecollage med et utvalg av det ferske reklamemateriellet som skal brukes under årets skreisesong. Skreikampanjen skal være spesielt godt synlig i Sverige, Tyskland, Frankrike og Spania. Hvis noen i næringen vil samarbeide/vite mer, ta kontakt.

Slik blir den nye skreikampanjen denne vinteren

En helt fersk skreikampanje er klar for vintersesongen, så nå skal det ikke være noen tvil om at skreien er norsk! - I vår nyutviklede skreikampanje har vi i mye større grad knyttet skreien opp til det norske opphavet. Vi har intensivert dette budskapet, sier Sara Møllebakken, markedsansvarlig hvitfisk hos Norges sjømatråd.

Norge har den beste sjømaten i hele verden, mener chef Jimmy som har stått for over 200 sjømatmiddager på oppdrag for Sjømatrådet.

Fusionkonge med laks i hjertet og kniver i bagen

Jimmy Chok, eller Chef Jimmy som han også kalles, er norsk sjømatambassadør i Sørøst-Asia. Han er kjent for sine innovative retter der han blander asiatiske og vestlige ingredienser, oppskrifter og tilberedningsmetoder. Derfor kalles han også «fusionkongen».

Foto: Norwegian Seafood Council

Slik blir neste års Ombordfrystkonferanse

11. januar 2024 inviterer Sjømatrådet, Nordea og Fiskebåt til en ny Ombordfrystkonferanse på Scandic Parken i Ålesund. Nå er programmet klart, og arrangørene lover mange godbiter.


- Vi ble så inspirert av de gode tilbakemeldingene etter Ombordfrystkonferansen tidligere i år at vi bestemte oss for å løfte programmet enda et hakk i 2024. I tillegg til faste temaer som teknologi, marked og

Forrige uke presenterte Charlott Rapp, Manager Sverige i Norges sjømatråd, den ferske undersøkelsen om svenske konsumenter og deres forhold til fisk og skalldyr. Foto: Norges sjømatråd

- Fullt mulig å få flere svensker til å kjøpe mer fisk

Svenskene ønsker å spise mer fisk, til tross for at sjømatkonsumet går ned. Den positive innstillingen til mer fisk i hverdagen gir muligheter for norsk sjømatnæring.
- Hele syv av ti svensker sier at de ønsker å spise mer fisk enn det de gjør i dag, sier Charlotte Rapp, Manager Sverige i Norges sjømatråd.
Hun har i disse dager presentert Sjømatrådets ferske sjømatundersøkelse fra Sverige,

Norsk sjømat tiltrakk seg mye oppmerksomhet på Vietfood & beverage i Hanoi. Her får den den norske messestanden besøk av en skoleklasse som vil lære mer om laks.

Haaland-feber og sushibølge i Vietnam

Det er i alle fall to ting folk i Vietnam vet om Norge. Det ene er Erling Braut Haaland. Det andre er laks.

Det første folk i Vietnam sier når du forteller at du er fra Norge, er «Haaland» og «laks». Hva som er best kjent er ikke godt å si, men det er ingen tvil om at både Haaland-feberen og sushibølgen har nådd en god del av landets 100 millioner innbyggere.
Om Haaland noen gang har sa

Kiwi solgte 457 tonn mer fisk i kampanjeperioden. Det var spesielt frossen laks som økte, men også bearbeidede fiskeprodukter fikk en solid økning.

"Momskutt" på fisk utløste salgsbonanza

Da Kiwi innførte "momskutt" på fisk denne høsten, kastet Rema 1000 og Coop Extra seg med. Resultatet? Nordmenn valgte fisk til middag. Salget gikk opp med 25 prosent i volum hos lavpriskjedene totalt, sammenlignet med fjoråret. Laks var en soleklar favoritt, med en volumøkning på hele 43 prosent. Også bearbeidede fiskeprodukter fikk en solid økning.

Herlig torskefilet klar til å berike kjøkkenet

Norsk torsk, skrei og hyse har igjen blitt MSC-sertifisert

Gode nyheter like før den store torskesesongen starter: Norsk torsk, skrei og hyse fanget innenfor 12 nautiske mil er igjen MSC-sertifisert.
Kystnært fiske etter torsk og hyse har gjennom det siste drøye året vært i en resertifiseringsprosess for å gjenvinne MSC-sertifikatene. Norges Fiskarlag har hatt prosjektansvaret for denne sertifiseringen i samarbeid med salgslagene og Norges sjømatråd s

Tom-Jørgen Gangsø viser frem lettlagde tørrfiskprodukter i fiskedisken på et italiensk supermarked.

Nye muligheter for tradisjonelle fiskeprodukter i Italia

Italia er et marked der gamle tradisjoner møter nye, og nå gjelder det å henge med i svingene for norske sjømateksportører. Norsk tørrfisk, klippfisk og saltfisk er svært tradisjonsrik mat i Italia. Men nye matvaner byr både på utfordringer og muligheter.

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Sjømateksport for 18,4 milliarder kroner i oktober

Norge eksporterte sjømat for 18,4 milliarder kroner i oktober. Det er en økning på 3,3 milliarder kroner, eller 22 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
Aldri tidligere har Norge eksportert sjømat for en høyere verdi i en enkeltmåned enn i oktober. Siste toppnotering stammer fra mars i år. Da endte eksportverdien på 15,7 milliarder kroner.
Tidenes beste enkeltmåned
- Verdiveksten

Foto: Knut Åserud, Norges sjømatråd

Norsk sjømat på menyen under Bocuse d’Or Europe 2024

Når Europas beste kokker i dag får tilsendt råvarelisten til Bocuse d’Or Europe 2024 i Trondheim, finner de både skrei, tørrfisk og kamskjell.
Bocuse D’or arrangeres neste gang i Lyon i 2025. Hvem som kvalifiserer seg dit, avgjøres gjennom konkurranser på de ulike kontinentene. 19. og 20. mars 2024 skal 20 europeiske kandidater kjempe om plass i verdensfinalen når Trondheim er vertskapsby for

Fisk passer til mye mer enn kokte poteter, mener godfisk.no. Ny rapport viser at folk helst spiser fisk fordi det er sunt. Godfisk.no håper folk begynner å  velge fisk fordi det er godt og fristende. Foto: godfisk.no

Slik kan fisken vinne middagskampen

Folk spiser fortsatt på fisk som hverdagsmat, helst kombinert med kokte poteter og et glass vann. Fisketirsdag er kjent for folk, og de spiser gjerne fisk pga det er sunt. Godfisk.no vil løfte fiskens status, fra pliktmåltid til lystmåltid. Sushi er pop, også i helgene, men spises mest i Oslo.

Fristende torskeoppskrifter utgjør en del av kampanjen som skal gjøre den norske torsken enda bedre kjent i Sverige.

Startskudd for stor torskekampanje i Sverige

Aldri tidligere har Sjømatrådet satset mer på torskekampanjer i Sverige. Nå serveres den norske torsken på TV, kino, og nett, og i butikker over hel landet.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.