Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Sushi-stedene har dukket opp som paddehatter i Thailand. Det gir hyggelige tall for eksporten av fersk norsk laks og ørret. FOTO: Thomas Engström

Thailand: Et langt bedre år enn forventet

2020 var et ganske bra år for laks- og ørretekspoeten til Thailand til tross for koronapandemien – mye takket være thailendernes sult på sushi.

I år øker kvotene globalt med til sammen 11 prosent for våre tre største arter: torsk, sei og hyse. Denne økningen kommer hovedsakelig fra Norge og Russland.

Hvordan gikk det for norsk torsk i 2020?

Etter mange år med etterspørselsvekst og verdivekst for norsk torsk, var mange sikre på nok et rekordår i 2020 – men da traff korona.

Foto: Norges sjømatråd

Stabil sjømateksport til tross for koronapandemien

Til tross for et svært krevende år, eksporterte Norge 2,7 millioner tonn sjømat for 105,7 milliarder kroner i 2020. Dette er den nest høyeste verdien noensinne. Det tilsvarer 37 millioner måltider hver dag hele året, eller 25 000 måltider per minutt.

Kommunikasjonsdirektør Chris Guldberg i TV-studioet til Sjømatrådet. Årskonferansen sendes 6.januar fra kl 09.00. Foto: Knut Åserud.

Sjømatrådets store Årskonferanse blir digital

For første gang skal den store Årskonferansen til Sjømatrådet produseres digitalt, noe som ser ut til å være svært populært – for aldri før har så mange meldt seg på.

Bacalhau natalinho: Juleklippfisk på brasiliansk vis med aromatisk krydder

Eksotisk julefisk

På julaften er norsk klippfisk julemiddag for millioner av mennesker i eksotiske land.

Norsk rød kongekrabbe blir stadig mer populær hos sørkoreanske gourmeter. FOTO Norges sjømatråd

Kongekrabben spiser seg inn i sørkoreansk luksusmarked

Koronapandemien har ikke satt en brems for eksporten av rød kongekrabbe fra Norge til Sør-Korea. Tvert imot går eksporten bedre enn i fjor. Det kan vi blant annet takke sørkoreanske feinschmeckere for, viser en ny rapport.

Foto: Norges sjømatråd

Stort fall i sjømateksporten i november

I november ble det eksportert sjømat for 9,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i verdi på 11 prosent, eller 1,2 milliarder kroner, sammenlignet med november i fjor.

Hvor kjøper folk sjømat og hva ser de etter? Det er blant spørsmålene verdens største sjømatundersøkelse gir svar på. FOTO Norges sjømatråd

Siste nytt om sjømatspisere i mange land

Årets versjon av verdens største sjømatundersøkelse er klar. Undersøkelsen er nå tilgjengelig for alle norske eksportører. Løp og les!

Stjernekokk Alan Yu mener norske skalldyr vil slå an i Kina.

Norske skalldyr lansert i Kina

You gotta bring this to China, right away. Det sa mesterkokken Alan Yu da norske skalldyr nylig ble lansert i Kina.

Kokkedemonstrasjon: Under torskefestivalen skal flere kinesere få lære om hvordan norsk torsk kan tilberedes på det kinesiske kjøkken.

Norsk torskefestival i Kina

Perioden rundt nyttår er feiringene og festivalenes høytid i Kina. I år skal norsk torsk være med på festlighetene.

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.