Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Knut Åserud, Norges sjømatråd

Skrei, tørrfisk og kamskjell på menyen under Bocuse d’Or Europe 2024

I denne uken samles Europas 20 beste kokker i Trondheim for å konkurrere i prestisjetunge Bocuse d’Or Europe 2024. Her vil skrei, tørrfisk og kamskjell være sentrale råvarer.
Vinneren av «Årets kokk 2023», Håvard Werkland, er Norges kandidat. Sammen med coach Christopher W. Davidsen og commis Grunde Gillund skal han i ilden på mesterskapets første dag, tirsdag 19. mars.
Norges sjømatråd e

Tom-Jørgen Gangsø er vår nye sjømatutsending til Italia

Tom-Jørgen Gangsø er vår nye sjømatutsending til Italia

Norges sjømatråd har ansatt Tom-Jørgen Gangsø (34) i stillingen som sjømatutsending til Italia. Gangsø har det siste året ledet Sjømatrådets arbeid i det italienske markedet, og er nå ansatt i et ordinært utsendingsløp.
- Vi er veldig fornøyde med at Tom-Jørgen fortsetter med ansvaret for det italienske markedet. Vi har hatt en spennende og givende runde med sterke søkere, og er glade for nå å

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Tre år på rad med verdivekst for sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 13,3 milliarder kroner i februar. Det er en økning på 339 millioner kroner, eller 3 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- Takket være stor verdivekst for laks, ørret, torsk og snøkrabbe ble eksportverdien i februar løftet til et historisk høyt nivå. Verdien på den norske sjømateksporten har nå økt hver eneste måned i tre år, noe som aldri har skjedd før, s

NY UTSENDING TIL KINA: Sigmund Bjørgo Foto: Privat

Sigmund Bjørgo returnerer til Sjømatrådet – blir ny utsending til Kina

Norges sjømatråd har ansatt Sigmund Bjørgo (46) som ny sjømatutsending til Kina.
- Sigmund Bjørgo er strategisk sterk og har inngående kjennskap til både sjømatnæringen og det kinesiske markedet. Han har tidligere vært sjømatutsending til Kina og gjort en formidabel jobb for oss i mange år, så vi er særdeles fornøyde med å få ham tilbake, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatrå

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Høye laksepriser og svak krone sikret solid sjømateksport i januar

Norge eksporterte sjømat for 13,3 milliarder kroner i januar. Det er en økning på 640 millioner kroner, eller 5 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- Det har vært en god start på sjømateksporten i 2024. Det skyldes i første rekke økte laksepriser. Sammen med en fortsatt svekket krone bidro det til at den totale eksportverdien ble rekordhøy i en januar-måned, sier administrerende direk

Foto: Norges sjømatråd

Prisvekst og svak krone ga eksportrekord for norsk sjømat i 2023

Aldri før har eksportverdien av norsk sjømat vært høyere enn i 2023. Totalt eksporterte Norge sjømat for 172 milliarder kroner i fjor. Det tilsvarer 39 millioner måltider hver eneste dag - året rundt.
Eksportverdien økte med 20,7 milliarder kroner, eller 14 prosent, sammenlignet med 2022.
- 2023 ble tidenes beste verdimessige år for norsk sjømateksport. Sjømat er fortsatt en av Norges alle

Åshild Nakken blir ny sjømatutsending til Sørøst-Asia

Åshild Nakken blir ny sjømatutsending til Sørøst-Asia

Norges sjømatråd har ansatt Åshild Nakken (51) i stillingen som sjømatutsending til Sørøst-Asia.
- Det er med stor glede å kunne melde at Åshild Nakken tar over ansvaret for Sjømatrådets markedsarbeid i Sørøst-Asia. Åshild har en bred bakgrunn og kompetanse fra regionen, næringen og Sjømatrådets arbeid, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech.
- Med Åshild f

Foto: Norges sjømatråd

Svak norsk krone ga sterk verdivekst for sjømateksporten i november

Norge eksporterte sjømat for 16,7 milliarder kroner i november. Det er en økning på 2,4 milliarder kroner, eller 17 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- Allerede 13. november passerte sjømateksporten verdien for rekordåret 2022, på 151,4 milliarder kroner. I år kommer verdien til å ende på over 170 milliarder kroner, noe vi i stor grad kan takke den svake norske kronen for, sier admi

Herlig torskefilet klar til å berike kjøkkenet

Norsk torsk, skrei og hyse har igjen blitt MSC-sertifisert

Gode nyheter like før den store torskesesongen starter: Norsk torsk, skrei og hyse fanget innenfor 12 nautiske mil er igjen MSC-sertifisert.
Kystnært fiske etter torsk og hyse har gjennom det siste drøye året vært i en resertifiseringsprosess for å gjenvinne MSC-sertifikatene. Norges Fiskarlag har hatt prosjektansvaret for denne sertifiseringen i samarbeid med salgslagene og Norges sjømatråd s

Foto: Johan Kvalheim, Norges sjømatråd

Sjømateksport for 18,4 milliarder kroner i oktober

Norge eksporterte sjømat for 18,4 milliarder kroner i oktober. Det er en økning på 3,3 milliarder kroner, eller 22 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
Aldri tidligere har Norge eksportert sjømat for en høyere verdi i en enkeltmåned enn i oktober. Siste toppnotering stammer fra mars i år. Da endte eksportverdien på 15,7 milliarder kroner.
Tidenes beste enkeltmåned
- Verdiveksten

Foto: Knut Åserud, Norges sjømatråd

Norsk sjømat på menyen under Bocuse d’Or Europe 2024

Når Europas beste kokker i dag får tilsendt råvarelisten til Bocuse d’Or Europe 2024 i Trondheim, finner de både skrei, tørrfisk og kamskjell.
Bocuse D’or arrangeres neste gang i Lyon i 2025. Hvem som kvalifiserer seg dit, avgjøres gjennom konkurranser på de ulike kontinentene. 19. og 20. mars 2024 skal 20 europeiske kandidater kjempe om plass i verdensfinalen når Trondheim er vertskapsby for

Foto: Norges sjømatråd

Nytt sterkt kvartal for norsk sjømateksport, men verdinedgang målt i euro

Norge eksporterte sjømat for 42,1 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en økning på 3,7 milliarder kroner, eller 10 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.
- Verdimessig går det fortsatt godt for den norske sjømateksporten. Laks, ørret, torsk og sei har lagt bak seg et historisk sterkt tredje kvartal, men det er fortsatt den svake norske kronen som er den viktigste driveren til v

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.