Gå videre til innhold
Sjømatpotensiale i Afrika
Sjømatpotensiale i Afrika

Pressemelding -

Utforsker sjømatmuligheter i Ghana og Elfenbenskysten

Norges sjømatråd inviterer norske sjømataktører med på en spennende og lærerik delegasjonsreise til Ghana og Elfenbenskysten i slutten av august.

Som en del av strategien for nye marked, skal Sjømatrådet være en døråpner for den norske sjømatnæringen. De to landene på Afrikas vestkyst er identifisert som lovende sjømatmarked for pelagisk fisk og laks, men også med potensiale for tørrfisk og andre konvensjonelle produkter som det har vært solgt hit tidligere.

Potensiale for norsk sjømat

Sjømatrådets prosjektleder for Sentral- og Vest-Afrika, Trond Kostveit, som allerede kjenner regionen godt, har den siste tiden sondert sjømatmuligheter i flere land.

- Både Ghana og Elfenbenskysten utmerker seg som spennende destinasjoner for norsk sjømat, og det selges noe pelagisk fisk og laks hit allerede. Historisk sett er det eksportert små mengder sjømat fra Norge til disse landene, men dette tror jeg kan endres dersom det knyttes kontakter mellom norske eksportører og importører i de aktuelle landene, sier Kostveit, som også mener det er gode muligheter for norsk laks, rettet mot et raskt voksende segment av hoteller og restauranter i Ghana.

- Ghana og Elfenbenskysten er relativt stabile land politisk sett, med voksende markeder og lovende økonomier. Nylig ble det også besluttet å stenge lokalfisket i Ghana i tre måneder grunnet overfiske, noe som vil føre til økt importetterspørsel spesielt for pelagiske arter, sier Kostveit.

Praktisk informasjon om reisen

Delegasjonsreisen arrangeres med ankomst til Ghanas hovedstad, Accra, 19. eller 20. august. Hjemreisen vil gå fra Abidjan i Elfenbenskysten 24. august.

- Vi planlegger et innholdsrikt og spennende program med seminarer, lokal nettverksbygging, sjømatmiddag, samt besøk til lokale markeder, restauranter og hoteller, forteller Kostveit.

Som vanlig vil eksportørene selv dekke sine reisekostnader og hotell under oppholdet. Sjømatrådet vil dekke kostnader for transport til og fra flyplassen, samt sjømatmiddagen. Sikkerheten vil bli ivaretatt i tett samarbeid med den norske ambassaden i Ghana.

Norske aktører som er interesserte i å delta på reisen, eller som ønsker mer informasjon, bes ta kontakt med Trond Kostveit på epost: tk@seafood.no , eller Maria Roaldsnes på epost: mro@seafood.no .

Fristen for påmelding er 23.juni

Emner

Tags


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Trond Kostveit

Trond Kostveit

Sjømatutsending Vest- og Sentral-Afrika +47 911 16 089

Relaterte nyheter