Gå videre til innhold
Victoria Braathen fra Tromsø blir ny utsending i Kina
Victoria Braathen fra Tromsø blir ny utsending i Kina

Pressemelding -

Tromsø-kvinne blir ny fiskeriutsending i Kina

Victoria Braathen (34) blir Sjømatrådets nye fiskeriutsending i Kina fra sommeren 2018. Hun tar over stafettpinnen fra Sigmund Bjørgo (39) som har vært utsending i Kina siden 2011.

Braathen har vært ansatt som rådgiver på markedsadgang i Norges sjømatråd siden 2016, men har for tiden permisjon fra sin stilling for å jobbe ved EFTA-sekretariatet i Genève. Sommeren 2018 tar hun med seg sin samboer og flytter fra Tromsø til Shanghai for nye oppgaver i Sjømatrådet.

- Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på denne utfordringen. Vi er inne i en spennende tid for norsk sjømat i Kina. Kina er et viktig marked for norsk sjømat, og etter normalisering av relasjoner ligger alt til rette for videre utvikling av sjømathandelen. Det er et stort vekstpotensial for både laks og torsk, men også andre arter fra norske farvann, forteller Braathen, som denne uken er på plass i den kinesiske havnebyen Qingdao, der verdens nest største sjømatmesse går av stabelen på onsdag.

Fortsatt stor interesse for Kina

Sjømatrådet arrangerer tirsdag en mini-messe og seminar i Qingdao, med over 420 påmeldte sjømataktører fra Norge og Kina. Det er enda flere enn de som tok turen til Beijing i mai, og som man da kalte tidenes norske sjømatdelegasjon til Kina.

- Det er over 140 norske aktører her i dag, så det er tydelig at det fortsatt er stor interesse for mulighetene i det kinesiske sjømatmarkedet. Å få være med og styrke posisjonen til norsk sjømat i Kina sammen med næringen fremover er en fantastisk mulighet og et privilegium, sier Braathen.

Bakgrunn fra juss og politisk arbeid

Braathen, som kommer fra Tromsø, er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen med spesialisering innen handelsrett og internasjonal havrett. Gjennom blant andre nordområdekonferansen Arctic Frontiers har hun i flere år arbeidet med å utvikle internasjonale møteplasser. Victoria Braathen har også erfaring som politisk rådgiver i Nærings- og fiskeridepartementet og Tromsø kommune.

- I Victoria får sjømatnæringen en dyktig og dedikert samarbeidspartner med relevant bakgrunn for arbeidet som venter. Vi er svært glade for at hun har takket ja til denne utfordringen, sier Janne Log, direktør for globale operasjoner, kommunikasjon og samfunn i Norges sjømatråd.

Dagens fiskeriutsending, Sigmund Bjørgo, reiser til sommeren hjem etter syv år i jobben. Frem til Braathen overtar, skal de sammen jobbe for å sikre en best mulig overlevering av arbeidsoppgaver og kontaktnett.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.