Gå videre til innhold
Anne-Kristine Øen på plass i Boston
Anne-Kristine Øen på plass i Boston

Pressemelding -

Sjømatrådet støtter etableringen av Young Fish i USA

I juli ble Young Fish etablert i USA, og Sjømatrådet hjelper organisasjonen som for første gang får et kontor utenfor norske grenser.

Det norskbaserte initiativet Young Fish har som hovedmål å være en nettverksarena for de unge i sjømatnæringen. Når de nå etablerer seg i USA, strekker Sjømatrådet ut en hjelpende hånd.

-Sjømatrådet synes det er veldig kjekt at de unge i sjømatnæringen eksporterer det vellykkede Young Fish-konseptet og nå starter opp Young Fish North America. Dette skal være en arena for alle unge med interesser i sjømatnæringen, ikke en eksklusiv norsk klubb. Vi i Norges sjømatråd bidrar alt vi kan gjennom å tilby våre nettverk og arenaer slik at Young Fish North America får en flying start, sier Sjømatrådets utsending i USA, Anne-Kristine Øen.

Lederen for det nyetablerte kontoret i USA, Teodor Strand-Johansen, er glad for å ha Sjømatrådet i ryggen nå i startfasen.

- Ettersom den nordamerikanske sjømatnæringen har sterk vekst, og flere unge fagfolk kommer inn i bransjen, var det nå på tide å etablere Young Fish North America. Vårt mål er å være den mest verdifulle sjømatnettverksorganisasjonen i Nord-Amerika, sier han.

Strategisk viktig samarbeid

Hans ønske nå er å knytte til seg medlemmer og starte opp et styre for Young Fish North America,

- Vårt samarbeid med Norges sjømatråd er dermed strategisk svært viktig. Ved deres eksisterende nettverk kan vi komme i kontakt med de viktige, nordamerikanske organisasjonene og selskapene vi har som mål å samarbeide med. Jeg er veldig glad for støtten vi har fått fra Sjømatrådet og Anne-Kristine Øen. Gjennom henne har vi allerede kommet i kontakt med viktige aktører, sier han.

Styreleder for Young Fish i Norge, Carl Johan A. Sandberg, har stor tro på USA-filialen

- Vi har hatt flere internasjonale henvendelser de siste årene, og Teodor er den første som starter opp utenlands. Vi vet ikke hvordan USA-filialen vil se ut i fremtiden, men potensialet i USA er enormt. Vi tror alle unge som blir med på denne reisen vil øke sitt nettverk og sin kompetanse, fastslår han.

Raske fakta om Young Fish
Young Fish er en organisasjon for unge under 35 som jobber i eller har tilknytning til sjømatnæringen. Deres mål er å være en organisasjon for unge som har interesse og brenner for sjømatnæringen, og sammen lage nettverk og få en bevisstgjøring på at sjømatnæringen er fremtidens bransje med enormt potensial.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tretten av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Anne-Kristine Øen

Anne-Kristine Øen

Sjømatutsending USA +47 957 71 549
Elisabeth Øvreberg

Elisabeth Øvreberg

Kommunikasjonsrådgiver +47 997 22 764

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.