Gå videre til innhold
Sjømatrådet har ansatt prosjektledere i India og Afrika

Pressemelding -

Sjømatrådet har ansatt prosjektledere i India og Afrika

Trond Kostveit (54) og Yogi Shergill (54) skal finne nye markeder for norsk sjømat.

Shergill er ansatt som prosjektleder for India og Kostveit er ansatt som prosjektleder for Vest- og Sentral-Afrika.

Kostveit har 25 års arbeidserfaring i Afrika.

- Jeg håper å bidra til å gjøre norsk sjømat tilgjengelig for mange flere personer i Afrika både ved å informere om den gode kvalitet på norske råvarer og ved å bidra til at norsk sjømat kommer raskere og billigere fram til forbrukerne. Jeg mener at det finnes et stort potensiale for norsk sjømat i Afrika. For meg blir dette en flott utfordring der jeg kan bruke eksisterende kunnskap og erfaring om regionen i en ny og spennende bransje, sier Kostveit.

Yogi Shergill er født og oppvokst i India, men har bodd i Norge siden 1974.

- Mitt mål er å legge til rette for at norske sjømatbedrifter kan få innpass til dette raskt voksende markedet. Jeg er et produkt av to kulturer og har derfor alltid hatt en drøm om å jobbe i India for å promotere norske produkter. Da jeg så at Sjømatrådet søkte etter en prosjektleder for India tenkte jeg at dette er drømmejobben min. Jeg ser frem til å begynne og takker for tilliten, sier Shergill.

- Vi er svært fornøyde med å ha signert to veldig erfarne personer med inngående kjennskap til og viktig arbeidserfaring fra to spennende og krevende markeder. Både Shergill og Kostveit har, i disse markedene, jobbet med problemstillinger og oppgaver som gir et godt grunnlag for å komme raskt i gang med arbeidet som skal gjøres for norske sjømatprodukter i prosjektperioden, sier regiondirektør Børge Grønbech i Norges sjømatråd.

Norges sjømatråd har stor tro på prosjektene i India og Afrika.

- Prosjektene skal gi sjømatnæringen vital markedsinnsikt, og gi Sjømatrådet et godt grunnlag for å åpne nye markeder sammen med norske sjømateksportører. Videre har prosjektene som formål å utrede hvordan Sjømatrådet best kan organisere sine aktiviteter og tilstedeværelse i landene i fremtiden, sier Ingelill Jacobsen, landansvarlig for nye markeder i Norges sjømatråd.

Kostveit tiltrer i stillingene 18. april. Shergill tiltrer i stillingene 2. mai.

Emner


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Ny fiskeriutsending til Tyskland og Polen

Ny fiskeriutsending til Tyskland og Polen

Gitte Hannemann Mollan er tilsatt som sjømatnæringens nye representant i Tyskland og Polen. Hun tar over for Kristin Pettersen, som snart kan konsentrere seg fullt og helt om jobben som markedsdirektør i Norges sjømatråd.

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.