Gå videre til innhold
Feirer skreien på trendy marked i Madrid

Pressemelding -

Feirer skreien på trendy marked i Madrid

Et populært matmarked i Madrid forvandles til et skreimarked i starten av februar. 

Da Norges sjømatråd bestemte seg for å markedsføre skrei i utlandet, var Spania det første landet på listen. I 1995 reiste en delegasjonen fra det kalde nord for å lære spanske kokker om skrei, og nå skal 20-årsjubileet feires.

- I samarbeid med Norges Råfisklag skal vi hylle skreien. 2. februar kommer det populære matmarkedet Mercado de San Ildefonso til å forvandles til «Casa del Skrei». Alle tapasbodene i det store lokalet på tre etasjer skal tilby hver sin unike skrei-rett og vi skal dekorere markedet med skrei-plakater og bilder fra Nord-Norge. Dette blir et fantastisk utstillingsvindu for skreien, sier fiskeriutsending Hildegunn Fure Osmundsvåg.

- Skreien er allsidig

Arrangementet markerer også starten på årets skreisesong i Norges åttende største sjømatmarked.

- Rundt 100 inviterte gjester skal være med på starten av dagen. Her møtes importører, eksportører, kokker og andre relevante aktører. Etter det offisielle programmet åpnes dørene for publikum. 10 000 mennesker passerer Mercado de San Ildefonso hver dag og vi håper mange av dem stikker innom i løpet av ettermiddagen, kvelden og natta. Vi har klokketro på at konseptet kommer til å falle i smak. Vanlige folk får muligheten til å prøve et hav av forskjellige retter av skrei, og det er nettopp det som er et av målene med arrangementet. Vi ønsker å få fram hvor allsidig skreien er. Det finnes tusenvis av måter å tilberede skrei på og det må vi vise fram, sier Fure Osmundsvåg.

Populær på restaurant

Spania er et av Norges viktigste skreimarked. På Sjømatrådets webside finnes det lister med mer enn 700 spanske restauranter som har skrei på menyen under sesongen. Og i alt selges skrei i 4000 butikker i Spania.

- Det er viktig at skrei er tilgjengelig i butikker og på restauranter. Listen over restauranter med skrei blir lengre hvert år, og det inspirerer. Arrangementer som «Casa del Skrei» skal inspirere flere til å satse på skrei – alt fra kokker og supermarkedkjeder til vanlige forbrukere, sier fiskeriutsendingen.

- Spanjolene er matinteresserte og verdsetter sesongvarer. De er også opptatt av råvarens opphav og historie og på det området er det få som kan matche skrei. Hele 37% av spanjolene har hørt om skrei og de forbinder norsk sjømat med kvalitet. Det vi har sett de siste årene er at spanjolene kjøper mer fersk fisk og mindre saltfisk. Alt i alt vokser hvitfiskmarkedet i et solid tempo og det er ingen tvil om at Spania er en av de mest torskeglade nasjonene i verden, avslutter Fure Osmundsvåg.

Emner


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Kontakter

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.