Gå videre til innhold
Eksklusiv norsk sjømat i Thailand

Pressemelding -

Eksklusiv norsk sjømat i Thailand

Gjennom sjømatkampanjen «The incredible flavours of Norway» har det beste av norsk sjømat inntatt eksklusive shoppingsentre i Thailand.

Kampanjen er et samarbeid mellom Sjømatrådet, den thailandske importøren Thammachart Seafood og The Mall Group, som opererer de største og mest eksklusive handlesentrene i Bangkok med egne Gourmet Markets.

- Vi er svært glade for å delta i denne kampanjen sammen med ledende high-end aktører i Thailand. Det er et viktig bidrag i vårt arbeid for å posisjonere norsk sjømat som den beste i verden i et av våre raskest voksende markeder, sier Sjømatrådets fiskeriutsending i Sørøst-Asia, Jon Erik Steenslid.

Fileterte fersk Skrei

Flere norske sjømatprodukter hadde funnet veien til det velkjente handlesenteret Siam Paragon i Bangkok for lanseringen den 19.april, og til stor fornøyelse for publikum ble en norsk fersk Skrei på 8 kg filetert og tilberedet som smaksprøver.

Kampanjen har som målsetting å både øke konsumet av norsk fisk og øke kjennskapen til Norge som en verdensledende sjømatnasjon. Dette ble også behørig markert ved at Thammachart Seafood, som operer flere titalls fiskedisker i både handlesentre og supermarkeder i Thailand, nå opphavsmerker sine norske sjømatprodukter med den nye «Seafood from Norway» logoen. Arrangementet ble dekket av et solid thailandsk pressekorps som representerte hele 24 ulike medier.

Vekstmarked i Øst

Thailand er et raskt voksende marked for norsk sjømat. I 2017 ble det eksportert 26 000 tonn sjømat til en verdi av 1,2 milliarder kroner til landet, en økning på 17 prosent i verdi mot året før. Norsk laks står for over en tredjedel av verdien, etterfulgt av ørret og makrell.

Emner

Kategorier


Norges sjømatråd jobber sammen med norsk fiskeri- og havbruksnæring for å utvikle markeder for norsk sjømat gjennom markedsinnsikt, markedsutvikling, beredskap og omdømmebygging. Sjømatrådet har sitt hovedkontor i Tromsø og har utsendinger i tolv av Norges viktigste sjømatmarkeder. Sjømatnæringen selv finansierer Sjømatrådets virksomhet gjennom en lovpålagt markedsavgift. Norges sjømatråd er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet

Pressekontakt

Martin Skaug

Martin Skaug

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 915 59 902
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311
Trude Bessesen

Trude Bessesen

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 901 83 790

Relatert innhold

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.