Gå videre til innhold
Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd
Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Nyhet -

Sjømatrådet lager TV-reklame med Karsten Warholm

Til høsten blir Karsten Warholm (26) stjerne i en helt ny TV-reklame for norsk sjømat.

Tidligere i år ble det kjent at den norske verdenseneren i friidrett har inngått et toårig samarbeid med Norges sjømatråd. Nå er partene i gang med å produsere en TV-reklame som skal vises i Norge og i utvalgte markeder i løpet av høsten.

- De første opptakene ble gjort i slutten av april, og vi er svært fornøyde med resultatet så langt. Sammen med Karsten Warholm ser vi frem til å skape enda mer entusiasme rundt norsk sjømat i utlandet og inspirere til økt sjømatkonsum i Norge, sier markedsdirektør i Norges sjømatråd, Camilla Beck.

Positivt forbilde

Som hovedperson i TV-reklamen blir Karsten Warholm en viktig ambassadør for norsk sjømat. Det er en rolle Camilla Beck mener vil kle ham godt.

- Karsten er et stort og positivt forbilde for mange og har et nært og godt forhold til både sjømat og sjømatnæringen. I likhet med norsk sjømat er han en ledestjerne som konkurrerer på de største scenene i verden. Vi kunne derfor ikke fått en bedre sjømatambassadør, sier Beck.

Stolt over sjømatnæringen

Det er ikke hvem som helst som nå skal fronte norsk sjømat både ute og hjemme. Karsten Warholm er olympisk mester og verdensmester på 400 meter hekk og er verdensrekordholder på distansen med tiden 45,94. I 2021 ble han kåret til World Athlete of the Year. Nå gleder han seg til å ta fatt på jobben som sjømatambassadør.

- En rekke av mine forfedre har vært fiskere. Jeg kjenner derfor en ekte stolthet for hele den norske sjømatnæringen, så for meg er dette et ærefullt og hyggelig oppdrag. Norsk sjømat har også et globalt kvalitetsstempel som det er veldig lett å stå inne for, sier Karsten Warholm.

Roser produksjonen

Han ble svært glad da Sjømatrådet valgte hans hjemsted Ulsteinvik som lokasjon for opptakene til TV-reklamen.

- Jeg er stolt av hvor jeg kommer fra, så dette er ekstra stas. Når produksjonen i tillegg er av en slik høy klasse, får jeg en skikkelig giv. Med en gang jeg så de første bildene, skjønte jeg at dette blir unikt. Dette vil bli et kvalitetsprodukt på lik linje med den sjømaten vi skal markedsføre, sier Warholm.

Sjømatelsker

- Hvor viktig er sjømat i ditt kosthold?

- Jeg er veldig opptatt av å få i meg nok riktig næring. For meg er fisk en viktig proteinkilde og en stor del av mitt kosthold. Personlig er jeg veldig glad i laks. Jeg spiste blant annet grillet laks noen få timer før jeg satte verdensrekord på Bislet stadion i fjor.

Trenger du inspirasjon for å lage lekre sjømatretter?
På godfisk.no finner du en rekke fristende oppskrifter.

Reklamefilmen produseres av Pulse Communications og Field Productions for Norges sjømatråd. Camilla Beck lover spektakulære naturbilder, fartsfylte løpescener og en fin og troverdig kobling mellom norsk sjømat og Karsten Warholms oppvekst i Ulsteinvik i Møre og Romsdal.

Opprinnelse er viktig

- TV-reklamens røde tråd er at opprinnelse betyr noe. På samme måte som de naturgitte forholdene i Norge er perfekte for å produsere verdens beste sjømat, har de også satt sitt preg på Karsten Warholm. Grunnlaget for å bli verdens beste friidrettsutøver er lagt i de samme hardføre omgivelsene som vi produserer den verdenskjente sunne, smaksrike og bærekraftige norske sjømaten. Det kaller jeg en virkelig god match, sier Camilla Beck.

Mens TV-reklamen ute i markedene vil ha «Seafood from Norway» som avsender, er det Sjømatrådets forbrukernettsted godfisk.no som har den funksjonen i den norske versjonen.

Viktig del av satsingen i Norge

- TV-reklamen med Karsten Warholm blir en helt sentral del av satsingen vår i Norge. Den skal inspirere til økt sjømatkonsum og kommer til å være veldig synlig på TV og kino i september og oktober, sier Norges sjømatråds Norden-direktør, Trym Eidem Gundersen.

I tillegg til de tradisjonelle kanalene lover han en forsterket tilstedeværelse på digitale flater til høsten.

Inspirasjonsfilmer

- Vi følger en alltid-på-strategi i sosiale medier. Her vil en rekke inspirasjonsfilmer med Karsten Warholm få god synlighet og bli kombinert med etablerte konsepter som ukesmenyer og sesongaktiviteter, sier Gundersen.

Emner

Kategorier

Kontakter

Camilla Beck

Camilla Beck

Markedsdirektør +47 932 25 197
Trym Eidem Gundersen

Trym Eidem Gundersen

Direktør Norden +47 958 40 957
Dag Sørli

Dag Sørli

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 970 16 311

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.