Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Foto: Norges sjømatråd

Valutaeffekt ga verdivekst for sjømateksporten i april

Norge eksporterte sjømat for 13,9 milliarder kroner i april. Det er en økning på 924 millioner kroner, eller 7 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.
- Eksportverdien har aldri vært høyere i en april måned enn i år. Veksten skyldes i stor grad den norske kronen, som er litt svekket mot både euro og amerikanske dollar sammenlignet med april i fjor. I tillegg var det i forrige måned økte

Utendørsreklame for norsk laks i Frankrike

Sjømatrådets mediekampanjer blir grønnere

Frankrike er først ut med mer klimavennlige kampanjer for norsk sjømat.
En stor andel av Sjømatrådets karbonavtrykk er knyttet til markedsføring og PR-aktiviteter. Det være seg TV-reklamer, digitale kampanjer, poster på sosiale medier eller annonser i trykte medier.
På verdensbasis anslås summen av all digital annonsering fra alle selskaper til å stå for utslipp av rundt 60 millioner tonn CO

Faksimile: @erling.haaland

Haaland deler nyheten om sjømatsamarbeid på Instagram

Med denne posten på Instagram viser Erling Braut Haaland sine 38 millioner følgere at han er blitt ambassadør for norsk sjømat.
Før påske ble det kjent at den norske verdensstjernen har inngått en avtale med Norges sjømatråd.
I de neste 2,5 årene skal han fronte norsk sjømat ute i den store verden og bidra til å løfte sjømatkonsumet i Norge – med «Seafood from Norway» og «Godfisk» som avsen

F.v: Louis Guaidamos fra Norsk sjømat, Ingelill Jacobsen fra Sjømatrådet, Lisa Marie Grøndahl fra Norsk sjømat, Trond Håvard Glomnes Rudi, Ministerråd ved Ambassaden i Abu Dhabi og Mounir Achalhi fra Sjór, deltok på Gulfood 2024 i Dubai. Foto: NSC

Tredobling av sjømateksporten til gulfstatene

Det var rekorddeltakelse av norske sjømateksportører på årets Gulfood-messe i Dubai ifm Sjømatrådets fellesstand. Etter ti år med handelsavtale mellom EFTA og gulfstatene i GCC-samarbeidet har sjømateksporten tredoblet seg.

Foto: Norges sjømatråd

Snøkrabbe er nå miljøsertifisert

Det norske fisket etter snøkrabbe er nå sertifisert i henhold til Marine Stewardship Councils globalt anerkjente standard for bærekraftig fiskeri.
I en pressemelding fra MSC mandag informeres det om at norskfanget snøkrabbe nå kan merkes med MSC-merket.
Fiskeriet er sertifisert av det akkrediterte og uavhengige sertifiseringsselskapet Global Trust Certification Ltd., som har vurdert fiskerie

Foto: Christina Neumann, Norges sjømatråd

Nedgang i sjømateksporten i første kvartal

Norge eksporterte sjømat for 40,2 milliarder kroner i første kvartal. Det er en nedgang på 1,2 milliarder kroner, eller 3 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.
- Takket være en svak norsk krone og høye priser var det vekst i eksportverdien i januar og februar. I mars avtok imidlertid valutaeffekten, samtidig som det har vært volumfall for en rekke arter i årets første tre måneder. Res

Foto: Benjamin A. Ward

Sigrid Philippart blir Sjømatrådets nye utsending i Frankrike

Norges sjømatråd har ansatt Sigrid Louise G. Philippart (41) i stillingen som sjømatutsending til Frankrike.
- Det er svært gledelig å kunne melde at Sigrid tar over ansvaret for Sjømatrådets markedsarbeid i Frankrike. Sigrid har en meget sterk CV og en spennende bakgrunn for oss, sier direktør for globale operasjoner i Norges sjømatråd, Børge Grønbech.
- I Sigrid får vi en svært god kapasit

Fryst norsk laks får tollfrihet til India når frihandelsavtalen trer i kraft.

Muligheter for norsk sjømat i India

Norsk sjømat vil få tollfrihet til India med en fersk frihandelsavtale. Dette innebærer at dagens tollnivå for en rekke norske sjømatprodukter som laks, kveite og torsk gradvis forsvinner. Fryst norsk laks får tollfrihet til India når frihandelsavtalen trer i kraft.

STOLTE: Trine Horne (Sjømatrådet), Helge Myrseth (Seashell), Liv Hansen (Halvors Tradisjonsfisk), Ingrid Hansen (Halvors Tradisjonsfisk), Elin Johnsen (Lerøy Sjømatgruppen) og Trym Eidem Gundersen (Sjømatrådet). Foto: Håvard Egge, Sjømatrådet

Nordisk Bocuse d'Or-suksess med norsk sjømat på menyen

Danmark vant Bocuse d´Or Europe 2024 foran Sverige og Norge etter å ha briljert med norske kamskjell, tørrfisk og skrei.
Kokketeam fra 20 europeiske land var samlet i Trondheim for å konkurrere om seieren i Bocuse d´Or Europe 2024. I tillegg til de gjeveste pallplassene kjempet deltakerne om en billett til Bocuse d´Or-finalen som går av stabelen i Lyon januar neste år.
Den gjeve kokkekonkurr

Håvard Werkland (med pokalen) jublet sammen med laget sitt etter at bronsen var sikret i Bocuse D'Or Europe. Foto: Berre

Bronse til Norge og Håvard Werkland i Bocuse d’Or Europe

Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Håvard Werkland (29), tok bronse i Trondheim onsdag kveld.
Det ble en nordisk festaften. Danmark tok gull, mens Sverige kom andreplass. Håvard Werkland og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2025.

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De to siste dagene har 20 kandidater konkurrert om ti plas

Vis mer

Sammen vinner vi verden for norsk sjømat!

Norges sjømatråd er en markedsorganisasjon som jobber sammen med den norske sjømatnæringen for å øke verdien av norsk sjømat i etablerte og nye markeder verden over.
Selskapets 70 medarbeidere gjør dette via verdiskapningsområdene markedsadgang, markedsinnsikt, markedsføring, PR og beredskap.
Sjømatrådet er et statsaksjeselskap som er eid av Nærings- og fiskeridepartementet og finansieres av sjømatnæringen gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat.
Selskapet har hovedkontor i Tromsø og 13 kontorer i utlandet.